Diyarbakır'da 500 yıllık tarihi hamamda 15 ton çöp çıkarıldı

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkanlığı tarafından 500 yıllık tarihi Deve Hamamında yapılan temizlik çalışmalarında 15 ton çöp çıkarıldı. Çöplerin çıkarılmasının ardından hamamda dezenfekte çalışması yapıldı.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediye Başkanlığı tarafından 500 yıllık tarihi Deve Hamamında yapılan temizlik çalışmalarında 15 ton çöp çıkarıldı. Çöplerin çıkarılmasının ardından hamamda dezenfekte çalışması yapıldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan ve definecilerin talanına uğrayan Deve Hamamı bakımsızlıktan kaderine terk edilirken, Sur ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi’nin talimatıyla temizlik çalışması yaptı. Sur ilçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hamam içerisinde yaptıkları temizlik çalışmalarında yaklaşık 15 ton çöp çıkarırken, ardından hamam içerisinde dezenfekte çalışmaları yaptı. Temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Sur İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Şenyiğit, yapılan çalışmaları Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi talimatı doğrultusunda yaptıklarını belirterek, “Yaptığımız çalışmalar daha önce bir kez yapıyorsak pandemi süreciyle birlikte temizlik çalışmalarımızı üç kat artırmış bulunmaktayız. Ekiplerimizle birlikte ilçenin dört bir yanında bir temizlik seferberliği var. Tarihi hamamda yaptığımız çalışmada ise 10 römork çöp çıkardık. Bu çıkardığımız çöpler 15 tona yakındı. Bu tür çalışmalarımız aralıksız sürecek ve koku veren yerlerin dezenfekte edilerek temizlemeye çalışıyoruz” dedi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin