Abdülhamit Gül Haberleri

Abdülhamit Gül Haberleri

Elazığ'da Adalet Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in telekonferans katılımıyla Elazığ'da Adalet Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da Adalet Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan eğitim ve öğretim iş birliği protokolü kapsamında Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde kurulan Kayapınar Adalet Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in video konferansla, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Adalet Bakanı Gül, 'Terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz'

AK Parti hükümetleri ile birlikte 19 yılda her alanda çok önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bugün Munzur'un güzelliğini terörün baskısıyla yatırımı, üretim ve istihdamı engelleyen birliğimizi bozan terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürdük ve sürdürmeye devam ediyoruz' dedi.

Adalet Bakanı Gül cemevini ziyaret etti: 'Biz hep birlikte Türkiye'yiz'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Tunceli'de cemevi ziyaretinde bulunarak, Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Özellikle cemevlerinin hukuki anlamadaki taleplerini yerine getireceğiz. Cemevlerine yasal statü tanınması konusunda çalışmalarımızı bizlerde Adalet Bakanlığı olarak hukuki anlamda, mevzuat anlamında arkadaşlarımızla çalışmalarımızı yaptık, yapıyoruz' dedi.

Tunceli'de 22 yıl sonra bir ilk yaşandı, Adalet Bakanı Gül Tunceli'de incelemelerde bulundu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı olarak en son 1999 yılında ziyaret edilen Tunceli iline gelerek incelemelerde bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gençlerle bir araya geldi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Her on yılda bir darbe ile bu milleti adeta terbiye etmek üzere içeride ve dışarıda bazıları hep harekete geçti. Türkiye ne zaman başını kaldırsa, ne zaman kendine gelse hemen bir müdahale ile kendi kurguladıkları bir düzene ve şablona dahil etmeye çalıştılar. Türkiye ne zaman kendi ayakları üstünde durmaya çalışsa hukuksuzluk ve antidemokratik uygulamalar devreye girdi' dedi.

Bakan Gül: AK Parti milletle beraber yol yürüme siyasetinin adıdır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti'nin daima yapan, inşa eden, Türkiye'yi büyüten, geliştiren, kalkındıran bir hatta olduğunu belirterek, 'Dünya demokrasi tarihine de bu anlamda milletle iç içe geçmiş başka bir siyasi hareket örneği yoktur. Çünkü AK Parti milletle beraber yol yürüme siyasetinin adıdır. Nereden geldiğimizi, kimimle geldiğimizi unutmayalım' dedi.

Bakan Gül: Adliyenin kapısı vatandaş için daima huzur ve güven vermelidir

İnsanının sığınacağı en son liman ve çarenin yargı olduğunu belirten Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Edirne'den Kars'a kadar 84 milyon vatandaşımız bu hakkına kavuşacağına yönelik hiçbir şüpheyi duymamalı ve taşımamalıdır' dedi.

Milletvekili Fendoğlu sordu, Bakan Gül cevapladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e, Malatya'ya yeni adliye binasını sordu. Bakan Gül ise, 'Malatya'ya yakışır, büyük bir adliye yapacağız' dedi.

Adalet Bakanı Gül, Diyarbakır'da gençlerle buluştu

Diyarbakır'da temasları kapsamında Gençlik Buluşması'nda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Şu gençlerin yeni yüzyıla 12 Eylül darbe anayasasıyla girmek değil, 2023 Anayasası ile yeni yüzyıl anayasasıyla, sivil anayasayla girmeye hakkı var. Gençlerimize 12 Eylül darbe anayasasını layık görmeyin' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 'Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Diyarbakır Cezaevi'nde, 12 Eylül'de insanlık dışı ve keyfi uygulamalara, işkencelere maruz kalınan Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz ve yakın bir dönemde boşaltmış olacağız' dedi.

Bakan Gül: Nerede uluslararası insan hakları kurumları?

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 802 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Kadına şiddet diye ortalığı ayağa kaldıranlar, bir kadına yapılacak en büyük şiddet evlatlarından ayrı kalması değil midir? Çocukları 14 yaşında, dağlara çıkartılması kaçırılması bir insan hakkı ihlali ve zulüm değil midir, nerede dünyada insan hakkı savunucuları, nerede uluslararası insan hakları kurumları' dedi.

Adalet Bakanı Gül: 'Reform bizim temel stratejik hedeflerimizden biri'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Diyarbakır'da Bölge Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bakan Gül, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu bizim bu alanda temel şiarımızdır, düsturumuzdur. Adaleti yaşatırsak insanı yaşatırız. İnsanı yaşatırsak devleti yaşatırız' dedi.

Bakan Abdülhamit Gül: Batının terörle mücadele anlayışı çifte standartlıdır

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 'Batının terörle mücadele anlayışı çifte standartlıdır. Ülkemizin yanı başında bir terör koridoru kurulmasına asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi artık hiçbir güç eski Türkiye'ye geri çeviremeyecektir' dedi.