Afrika Haberleri

Afrika Haberleri

5 bin kilometre yol kat edip ata yurduna döndüler

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden geçen Dicle Nehri; Nil Vadisi, Etiyopya, Somali ve Afrika'dan yaklaşık 5 bin kilometre kat edip gelen leylek popülasyonuna ev sahipliği yapıyor.

Bingöl'den Çad'a su kuyusu

Bingöl'de hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan bağışlar ile Orta Afrika'da bulunan Çad ülkesine 10 adet su kuyusu açılırken, son açılan su kuyusuna Mescid-i Aksa ismi verildi.

Dünyanın en zehirli örümceklerinden biri Malatya'da görüldü

Dünyanın en zehirli örümceklerinden biri olan argiope lobata türü Malatya'nın Arapgir ilçesinde görüldü. Türkiye'de iki türü olduğu bilinen örümceğin Afrika, Asya ve Güney Avrupa'da yaşam alanı buluyor.

Kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtan 'Safari Çetesini' operasyon: 12 gözaltı

Diyarbakır ve İstanbul Emniyetinin 2 aylık teknik takibi sonucu kendilerini Amerikan askeri olarak tanıtan, 3 Afrika uyruklu vatandaşın yönettiği 'Safari Çetesi' eş zamanlı operasyonla çökertilerek 12 şüpheli gözaltına alındı.

'Eyyam-ı bahur' ve 'Afrika' sıcakları gitti, 'Basra' sıcakları yurda giriş yaptı

Ülkemizi bir dönem etkisi altına alan Eyyam-ı bahur ve Afrika sıcaklarının Türkiye'yi terk etmesiyle Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü bu kez Basra sıcaklarının Güneydoğu bölgesinden yurda giriş yaptığını açıkladı. Uzmanlar ise vatandaşları uyararak, saat 11.00 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır'da Afrika'yı aratmayan görüntü

Türkiye'de Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları etkisini gösterirken, Diyarbakır'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığından bunalan mandalar serinlemek için göletlere giriyor. Afrika'yı aratmayan o görüntüler dron ile havadan görüntülendi.

Afrika sıcakları Türkiye'ye giriş yaptı

Son günlerde Türkiye'de yaşanan sıcaklıklar hızlı bir yükselişe geçti. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde etkisini göstermesiyle Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, aşırı sıcaklıkların iki gün önce ülkemize giriş yapan Afrika sıcaklarına bağlı olduğunu açıkladı.

Elazığ'da nesli tükenmekte olan Afrika-Asya sırtlanı görüldü

Elazığ'da, dünyada nadir görülen nesli tükenmekte olan Afrika-Asya sırtlanı, Şahsuvar köyü Master dağı eteğinde bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Hayırseverden noterden örnek davranış

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde noter olarak görev yapan Nermin Erol, Afrika'da su kuyusu açılması için Türkiye Diyanet Vakfına bağışta bulundu.

Okumak için Elazığ'a gelen Afrikalı öğrencilerin hayali futbolcu olmak

Afrika'dan Elazığ'a okumak için gelen öğrenciler, aynı zamanda hayallerinin pişinden gidiyor. Hem okuyan hem de amatör ligde top koşturan öğrenciler, büyük kulüplere transfer olmak istiyor.

Diyarbakır'da toz bulutu nedeniyle gökyüzü kızıla büründü

Meteoroloji 15. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin uyarılarının ardından Diyarbakır'da, Afrika üzerinden gelen toz bulutu nedeniyle gökyüzü kızıla büründü. Aniden başlayan toz aşımı görüş mesafesini düşürdü.

Diyarbakır'ın markası kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika'da 6 su kuyusu açtı

Diyarbakır'ın tatlı markası Kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika ülkesi Uganda'nın Wukonu Bölgesinde Empoli köyüne su kuyularının inşası için yardımda bulundu.

Çocukluk hayalini gerçekleştirmek için Afrika'ya gitti

Avrupa'da yaşayan iş adamı Yıldırım Kuruoğlu, Afrikalı çocukları sevindirme hayalini 40 yıl sonra Afrika'ya giderek gerçekleştirdi.

Yangında can derdine düşen Afrikalı öğrencinin pasaportu çalındı

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde 6 katlı bir binanın çatı katında çıkan ve 3 binaya daha sıçrayan yangın, ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürülmüştü. Hırsızlar, binada ikamet eden ve yangın telaşına düşen Afrikalı öğrenciye ait içinde bilgisayar, oturma izni, diploma ve pasaport gibi evraklarının bulunduğu çantayı çaldı. Ülkelerine gidemeyen Afrikalı öğrenci, yetkililerden destek istedi.

Rektör Karabulut'tan MTÜ için Uluslararası işbirliği adımları

Malatya Turgut Özel Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katıldı ve Afrika'da 42 ülkede yayın yapan Afrika'nın tek Türk Televizyonu'nun (NTR TV) konuğu oldu.

Etiyopya'daki Tigray krizi web seminerde tartışıldı

İnönü Üniversitesi Afrika Araştırmaları Merkezi (İNÜAFAM) Etiyopya'daki Tigray krizi konulu bir web semineri düzenledi.

İş adamı Uyar, 'Türkiye Avrupa'nın en büyük demir çelik üretici konumunda'

57 yıldır faaliyetini sürdüren ve sektörde yer edinen Uyarlar Demir Çelik yönetim kurulu üyesi iş adamı Süleyman Lami Uyar, günümüzde Güney Amerika, Doğu ve Batı Avrupa, Kuzey ve Güney Afrika, Orta Doğu'nun yanı sıra CİS ülkeleri de dahil 40'a yakın ülkeye demir ve çelik alanında ihracat sağladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kifayetsizler' çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İhracat nedir, üretim nedir, kalite nedir bilmeyen bu kifayetsizler Türkiye'nin Afrika'da ne işi var diyor. Ufku Ankara'nın ötesine geçmeyenler bizim çok boyutlu dış politikamızı anlayamıyor' dedi.

En iyi özel eğitim kurumları ödülü Radikal Okulları'nın oldu

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da üçüncüsü düzenlenen ve ünlü sunucular Afrikalı Ali ile Özlem Demir'in sunuculuğunu yaptığı 'Altın Toprak' ödül gecesinde ödüller sahiplerini bulurken, eğitimde aldığı radikal karar ve yaptığı çıkışlarla yılın en iyi özel eğitim kurumları ödülü Radikal Okulları'na verildi. Ödülü Radikal Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Yetiz aldı.