Ahmet Çalık Haberleri

Ahmet Çalık Haberleri

Çınar: 'Şehit ve gazi aileleri başımızın tacı'

Şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Hal Hatır' buluşmaları çerçevesinde Yeşilyurt Belediyesinin kültürel yatırımlarından Gedik Cezaevi Müzesi, Mahmut Çalık&Ahmet Çalık Tekstil Müzesi ile Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesini gezdiler.

Yeşilyurt'ta geleneksel el sanatları yaşatılıyor

Anadolu medeniyetinde özel bir konumda bulunan geleneksel halı dokuma kültürünün korunması ve geleceğe taşınmasına büyük bir önem verdiği bildirilen Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Mahmut Çalık-Ahmet Çalık Tekstil Müzesinde açılan Halı Dokuma Kursuna katılan girişimci kadınlar tarafından yapılan 'el emeği göz nuru' halı dokumaları büyük rağbet görüyor.

Yeşilyurt'ta tarih ve kültürel yatırımlarına tam not

Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Danışman Yardımcısı, Kırk Kırgız Boyunun Başkanı Amanbay Toktoroviç Omurzakov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt'un tarihsel ve kültürel hazinelerini ön plana çıkartan Tarihi Yeşilyurt Konaklar ile Gedik Kültür Merkezini incelediler. Misafirler, Yeşilyurt Belediyesi'nin tarih ve kültürel yatırımlarına tam not verdiler.

Ahmet Çalık anısına düzenlenen pes turnuvasında ödüller sahiplerini buldu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Süper 1.Futbol Ligi takımlarından İttifak Holding Konyaspor'un futbolcusu Ahmet Çalık anısına düzenlenen PES Turnuvasında dereceye giren pes tutkunlarına ödüllerini takdim etti.

Yeşilyurt Belediyesi ve Kent Konseyi'nden Ahmet Çalık anısına turnuva

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi, 11 Ocak 2022 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Süper 1.Futbol Ligi takımlarından İttifak Holding Konyaspor'un futbolcusu Ahmet Çalık anısına ödüllü PES Turnuvası düzenledi.

Ahmet Çalık, Malatya'da unutulmadı

Trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık, Yeni Malatyaspor-Göztepe maçı öncesinde unutulmadı.

Elazığ futbolunun Ahmet Çalık üzüntüsü

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ahmet Çalık, Elazığ futbolunda da derin üzüntüye neden oldu.

Malatya ve Yeşilyurt'un simgelerinin yer aldığı halılara yoğun ilgi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Mahmut Çalık ve Ahmet Çalık Tekstil Müzesinde 6 ay süren Halı Dokuma Kursunu başarıyla tamamlayan 12 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Malatya ve Yeşilyurt'un simgelerinin yer aldığı Yeşilyurt Halısı, tören sırasında büyük ilgi gördü.