Akdeniz Haberleri

Akdeniz Haberleri

Elazığ takımlarına Akdeniz hakemleri

Elazığ takımlarının TFF 3. Ligde hafta sonu oynayacağı maçları yönetecek olan hakemler açıklandı.

KKTC Meclis Başkanı: 'Bütün dünyanın gözü Doğu Akdeniz bölgesinde'

İnönü Üniversitesi'nde konferansa katılan KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs'ın jeopolitik bakımdan çok önemli bir yerde olduğunu belirterek bütün dünyanın gözünün Doğu Akdeniz bölgesinde olduğunu söyledi.

'Her Şeye Rağmen' filminin galası Diyarbakır'da yapıldı

Diyarbakır'da, başrollerini Erkan Petekkaya ve Sinan Akdeniz'in paylaştığı Her Şeye Rağmen filminin galası gerçekleştirildi.

Pizzacı Akdeniz'in ilham veren başarı hikayesi ABD'den sonra Türkiye'de

Toronto Film Festivali'nde ödül kazanan 'Merhaba, Ben Hakkı' belgeseli, Türk göçmen ve başarılı girişimci Hakkı Akdeniz'in etkileyici yaşam öyküsünü anlatıyor. Belgesel ABD'de yayınlanmasının ardından şimdi de Türkiye'de BluTV'den izlenebilecek.

Diyarbakır'da 25 yıldır ekmek, taş fırında kadın elinden çıkıyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yaşayan Zeka Akdeniz, 25 yıldır eltisiyle birlikte işlettikleri taş fırında her gün yüzlerce ekmek pişiriyor. Her gün yaklaşık 20 ile 50 arası evin ekmeğini pişiren Akdeniz, fırında çalışarak aile geçimine katkı sağlıyor.

Diyarbakır'dan ABD'ye uzanan başarı hikayesi belgesel oldu

Ünlü iş adamı Hakkı Akdeniz'in Diyarbakır'dan yola çıkarak ABD'de pizza zinciri kurması ve yardımseverliği 'Merhaba, Ben Hakkı' ismiyle ABD'de belgesel oldu. ABD basınında da övgüyle bahsedilen belgesel 2023 Toronto Belgesel Uzun Metrajlı ve Kısa Film Festivalinde ödül aldı.

Hazar Gölü'ndeki plajlar Ege ve Akdeniz'i aratmıyor

Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar, 'doğunun gizli denizi' olarak bilinen Hazar Gölü'ndeki plajlara akın etti.

Doğunun incisi Hazar Gölü, yerli ve yabancı turistleri bekliyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü, tatil yapacak vatandaşları bekliyor.

16 şehri birbirine bağlayan 'Fırat'ın gerdanlığı' Kömürhan Köprüsünü 7 milyondan fazla araç kullandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsünü, açıldığı 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana 7 milyon 250 bin araç kullandı.

Kömürhan Köprüsü'nü 7 milyon 250 bin araç kullandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan Malatya-Elazığ arasında yer alan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsünü, açıldığı 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana 7,25 milyon araç kullandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine onur ödülü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 26'ncısı düzenlenen Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) 26. yıl onur ödülünü aldı.

Diyarbakır EMITT Fuarı'nda tanıtılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 26'ncısı düzenlenen Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMlTT) yerini aldı.

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsünü 6 milyon araç kullandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsünü, açıldığı 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana 6 milyon araç kullandı.

Türk bilim insanlarından FMF hastalığı için umut veren proje

Malatya ve İzmir'de görev yapan 10 bilim insanı Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastalığı tanısı için yeni bir teknolojik ürün geliştirdi. Geliştirilen yöntemle hastalığın tanısı 30 dakikada belirlenecek.

Doç. Dr. Akyüz: 'İklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerin başında Türkiye gelmektedir'

Türkiye'nin iklim değişikliğinin neden olduğu aşırı sıcaklık sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Doç. Dr. Emrah Akyüz, İklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Çünkü Türkiye'nin içinde bulunduğu Akdeniz iklimi, iklim değişikliğine karşı en kırılgan iklim türüdür. Türkiye, iklim değişikliğinin neden olduğu aşırı sıcaklık sorunuyla karşı karşıyadır dedi.

Doç. Dr. Akdeniz, 'Doğuştan kalp hastalıkları genellikle anne karnında başlıyor'

Doğuştan kalp hastalıklarının oluşum olarak genellikle anne karnında başladığını aktaran Doç. Dr. Osman Akdeniz, ' Annenin maruz kaldığı enfeksiyonlar, kullandığı ilaçlar, röntgen ışınları ve bazı genetik faktörler sonucunda oluşuyor. Doğuştan kalp hastalıklarının doğum sonrası tanısının konulması ve bazı kritik doğuştan kalp hastalıkları için erken tedavi ve takibinin yapılması gerekiyor' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Malatya'da sıcak karşılama

İnönü Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı açılış töreni ve 'Doğu Akdeniz'deki Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan Kıbrıs' konulu konferans programına katılmak üzere Malatya'ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Mideye hitap eden Güneydoğu Anadolu mutfağı, göz sağlığına olumsuz etki ediyor

Diyarbakır'da, Memorial Hastanesinde görevli Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, diyabet hastalığıyla birlikte gözlerde oluşan hasara dikkat çekerek, 'Maalesef bu bölgede dolmalarımız, kebaplarımız, ekmeğimiz çok ağır ve o yüzden de hastalarımız diyetlerine dikkat edemiyorlar. Bölgesele olarak daha çok bu hastalara Akdeniz iklimi şeklinde beslenmelerini öneriyoruz' uyarısında bulundu.

TÜRK-DEGS Diyarbakır Temsilcisi Kaymaz: 'Türkiye, Doğu Akdeniz'de ciddi bir Yunan tehdidiyle karşı karşıyadır'

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK-DEGS) Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, 'Türkiye, Doğu Akdeniz'de ciddi bir Yunan tehdidiyle karşı karşıyadır. Yunanistan, Adalar Denizi'nde ve Doğu Akdeniz'de çeşitli oyunlarla kendini var etmeye çalışırken, Türkiye'yi de tehlikeli bir tuzağa çekmeye çalışmaktadır' dedi.

Elazığ TSO kalitede başarısını sürdürüyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından Elazığ TSO'da bir gün süren TSE-EN-ISO 9001:2015 belge yenileme tetkiki başarıyla tamamlandı.

Türk Kızılay Dicle ilçe şubesinden başarılı öğrencilere burs

Türk Kızılay Dicle ilçe şubesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS'de) ilk 5 bin'e girerek Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Mehmet Gürbüz'e ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Mehmet Özcan'a burs verecek.

Sıcaktan bunalanlar Hazar Gölü'ne akın etti, plajlar Ege ve Akdeniz'i aratmadı

Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla vatandaşlar, 'doğunun gizli denizi' olarak bilinen Hazar Gölü'ndeki plajlara akın etti.

Elazığlı gençler Akdeniz'de

Gençlik Kampları için Elazığ'dan yola çıkan gençler, Mersin ve Antalya'da yaz dönemini eğlenceli bir şekilde geçirecek.

Milli boksör Akbaş'a bir madalya da Akdeniz Oyunları'nda

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi 54 kilogramda temsil ederek dünya şampiyonu olan milli boksör Hatice Akbaş, bu kez Akdeniz Oyunları'nda kadınlar boksta altın madalya kazanmasından hemşehrileri Malatyalılar tarafından tebrik yağmuruna tutuldu.

Gizem Özer'den bronz madalya

Elazığ Belediyespor'un milli boksörü Gizem Özer, Cezayir'de devam eden Akdeniz Oyunları'nı bronz madalyayla noktaladı.

Gizem, Cezayirli rakibi karşısında

Elazığ Belediyespor'un milli boksörü Gizem Özer, Cezayir'de devam eden Akdeniz Oyunları'nda perşembe günü yarı final maçına çıkacak.

Gizem Özer Cezayir yolcusu

Elazığlı milli boksör Gizem Özer, Cezayir'de düzenlenecek olan 2022 Akdeniz Oyunları'nda ringe çıkacak.

Uzm. Dr. Mehmet Alagöz: 'Yaz aylarında yağlı ve sıcak yiyeceklerden olabildiğince kaçınmaya çalışalım'

Havaların ısınmasıyla birlikte gün içinde sıcak çarpmalarına karşı uyarılarda bulunan iç hastalıkları uzmanı Dr. Mehmet Alagöz, Akdeniz tipi beslenme dediğimiz soğuk salatalar, yine soğuk meyveler daha fazla tüketilebilir. Kesinlikle yağlı ve sıcak yiyeceklerden olabildiğince kaçınmaya çalışalım dedi.

Kayısı ve elma entegre bahçeleri kontrol edildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından kayısı ve elma entegre bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ve drosophilia suzukii zararlısına karşı tuzak kontrolleri yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesine çevre ödülü

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri'nde ödüle layık görüldü.