Alacakaya Haberleri

Alacakaya Haberleri

Elazığ'da maden ocağında göçük: 4'üncü işçi de kurtarıldı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madencilik'e ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. Göçük altında bulunan 4'üncü işçi de sağ olarak kurtarıldı.

Göçükten sağ kurtarılan madencilerden ilk görüntü

Elazığ'ın Alacakaya-Palu ilçesi sınırındaki Kayaönü köyünde bulunan maden ocağında göçüğün altında kalan işçilerden 2'si Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırıldı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da hastaneye giderek başhekimden bilgi aldı, daha sonra hastaları ziyaret ederek ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

(Düzeltme) Göçüğün yaşandığı Bedri Aydın Madencilik'e ait alan dron ile görüntülendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madencilik'e ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. 3 işçinin kurtarıldığı, 1 işçiyi arama çalışmalarının devam ettiği bölge dron ile görüntülendi.

(Düzeltme) Elazığ'da maden ocağında göçük: 3 işçi kurtarıldı, 1 işçi göçük altında

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madencilik'e ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. 3 işçi göçük altından kurtarılırken, 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Göçüğün yaşandığı Bilfer Madencilik'e ait alan dron ile görüntülendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bilfer Madencilik'e ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. 3 işçinin kurtarıldığı, 1 işçiyi arama çalışmalarının devam ettiği bölge dron ile görüntülendi.

Elazığ'da maden ocağında göçük: 3 işçi kurtarıldı, 1 işçi göçük altında

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bilfer Madenciliğe ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. 3 işçi göçük altından kurtarılırken, 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da maden ocağında göçük: 2 işçi kurtarıldı, 2 işçi göçük altında

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan bir maden ocağında göçük meydana geldi. 2 işçi göçük altından kurtarılırken 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi.

(Düzeltme) Tescilli Elazığ vişne mermeri: Kabe ve Beyaz Saray'dan 68 ülkeyi süslüyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye ihraç edilen damarlı yapıya sahip vişne rengi mermer, coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Elazığ'da üretim yapan Alacakaya Mermer Fabrikası satış müdürü, 'Bu tescili coğrafi işaretli ürünümüz artık dünyada kabul edilir hale geldi. Buna yakın mermer ocakları, vişne mermerin adını kullanarak muhakkak ki satışlara başlamışlardı. Artık bu coğrafi işaretten sonra kaliteli ürünün nerede olduğu, nerede doğduğu ve büyüdüğünü göreceğiz. Bu bizim için çok başarılı bir üründür' dedi.

Tescilli Elazığ vişne mermeri: Kabe ve Beyaz Saray'dan 68 ülkeyi süslüyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye ihraç edilen damarlı yapıya sahip vişne rengi mermer, coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Elazığ'da üretim yapan Alacakaya Mermer Fabrikası satış müdürü ise 'Bu tescili coğrafi işaretli ürünümüz artık dünyada kabul edilir hale geldi. Buna yakın mermer ocakları, vişne mermerin adını kullanarak muhakkak ki satışlara başlamışlardı. Artık bu coğrafi işaretten sonra kaliteli ürünün nerede olduğu, nerede doğduğu ve büyüdüğünü göreceğiz. Bu bizim için çok başarılı bir üründür' dedi.

Kabe ve Beyaz Saray'da kullanılan dünyaca ünlü Elazığ vişne mermeri tescillendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtada 60 ülkeye ihraç edilen damarlı yapıya sahip vişne rengi mermer tescillendi.

Elazığ'da yağış sonrası şelale coştu

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde sağanak yağış sonrası şelale coştu.

Sağanak yağış sonrası şelale coştu

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde sağanak yağış nedeni ile şelalenin coşma anı kameralara yansıdı.

Elazığ'da aşırı yağış sonrası şelale coştu

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Elazığ ve ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışın ardından Alacakaya ilçesinde bulunan Sori Şelalesi coşarken o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Baharla birlikte çiçek açan bademler, çiftçileri kara kara düşündürüyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçiler, son yıllarda Mart sonunda meydana gelen don olaylarının yaşanma ihtimali nedeni ile tedirginlik yaşamaya başladı.

İnci deresi ıslah edildi

Elazığ Alacakaya ilçesi Çakmak köyü İnci deresi ıslah edildi.

Dünyada sadece Elazığ'da çıkıyor, 60 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan vişne renginde, damarlı yapıya sahip, dekoratif amaçlı yoğun ilgi gören mermer, 4 kıtada 60 ülkeye ihraç ediliyor. 40 yıldır dünyanın gözdesi haline gelen vişne mermeri bugüne kadar Kabe, Beyaz Saray, Dubai ve Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekanı süsledi.

Rengi ve dokusuyla dünyada tek olan 'Elazığ Vişne Mermeri'nde TOGG talebi

Dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtaya ihraç edilen ' Elazığ Vişne Mermeri', rengiyle ve dokusuyla 60 ülkedeki seçkin mekanları 40 yıldır süslüyor. Beyaz Saray, Kabe, Dubai ile Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekana 'Elazığ Vişne Mermeri 'gönderen Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker, hiçbir alternatifi olmayan bu rengi TOGG'da görmek istediklerini söyledi.

Elazığ'da jandarma kaybolan hayvanları dron ile buldu

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde ağıldan çıkarak kaybolan 230 küçükbaş hayvan, jandarma ekiplerinin hem karadan hem de dron ile havadan yaptığı geniş çaplı çalışma ile bulunarak sahibine teslim edildi.

Ağaç gövdesinden kova kova bal çıktı, görenler hayrete düştü

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir ağacın gövdesini açan köylüler, kova kova balla karşılaştı.

Jandarmadan okul servisi şoförlerine eğitim

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından okul servisi şoförlerine eğitim verildi.

Elazığ'da dev çağaboğan çekirgesi görüldü

Türkiye'de zaman zaman görülen ve büyüklüğü ile dikkat çeken dev 'Çağaboğan' çekirgesi Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde görüldü.

Elazığ'da traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesine bağlı Yalnızadamlar köyünde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği traktör devrildi. Kazada 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı.

Elazığ'da dev yılan paniği

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde yaklaşık 3 metre uzunluğundaki yılan, paniğe neden oldu.

Elazığ'da çizgili yaban domuzu görüldü

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde vücudunda çizgiler bulunan yaban domuzunu görüldü.

Tellere takılan dağ keçisi kurtarıldı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir bahçenin tel örgülerine takılan dağ keçisi, vatandaş tarafından kurtarıldı.

Kar yağışı nedeniyle düğün salonu çöktü

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan düğün salonu yoğun kar yağışı dolayısıyla çöktü.

Yollar kapandı, ekipler hasta vatandaşa ulaşmak için seferber oldu

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde hastalanan bir vatandaş için ekipler seferber oldu. Uzun uğraşlar sonucu kardan dolayı yolu kapalı olan köye ulaşan ekipler, rahatsızlanan vatandaşı hastaneye ulaştırdı.

Elazığ'da 2 metrelik yılan paniği

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde koyunları otlatan bir çoban, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı görünce ne yapacağını şaşırdı. Koyunların arasında ilerleyen yılan bir süre sonra ağaca çıkarken, o anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi.