Asena Serap Yalçınkaya Haberleri

Asena Serap Yalçınkaya Haberleri

İç Hastalıkları Uzmanı Yalçınkaya: ''Mevsim geçişlerinde en çok etkilenenler çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlardır''

İç Hastalıkları Uzmanı Asena Serap Yalçınkaya, 'Bildiğiniz gibi hava sıcaklıkları bir artmakta bir azalmakta. Gündüz gece farkları aralıkları oldukça artmakta tabi buda bizim üst solunum yolu enfeksiyonlarını tetikleyen olarak karşımıza çıkmaktadır. Mevsim geçişlerinde en çok etkilenenler çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlardır dedi.

'Bu mevsimde Covid-19 ile en sık karıştırılan grip enfeksiyonu'

Covid-19 ile en sık karıştırılan özelikle bu mevsimde grip enfeksiyonu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, 'İnfluenzada (Grip) yine üst solunum enfeksiyonu yapan bir viral ajandır. Bazen Covid-19 hastaları grip olmuşum diye gelebiliyor. Grip olanlar acaba Covid miyim diye karşımıza çıkabiliyor. Bu aşamada insanlara önerim kendileri teşhis koymasından ziyade özelikle bir hekime başvurmalarıdır' dedi.

'Ülkemizde her 3 hastadan biri hipertansiyon ile karşı karşıya'

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, '21'inci yüzyılın vebası olarak tanımlanan hipertansiyon dünyada 1 buçuk milyar insanı etkilemekte. Ülkemize baktığımız zaman ülke nüfusunun yüzde 33'ünü etkilemekte. Yani bu her 3 hastadan 1'i hipertansiyon ile karşı karşıya demektir' dedi.