Asgari Ücret Haberleri

Asgari Ücret Haberleri

Bağlar'da asgari ücret zammı fırsatçılarına denetleme

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, asgari ücrete yapılan zammı fırsat bilerek fahiş fiyat artışına giden firma ve iş yerlerine operasyon düzenledi. Aralarında zincir marketlerin de bulunduğu birçok iş yerine yasal işlem uygulandı.

Elazığ TSO Başkanı Alan, 'Asgari ücret, hem işçi hem de işvereni mutlu etmeli'

Asgari ücretin hem işçiyi hem de işvereni mutlu etmesi gerektiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Komisyonun asgari ücreti belirlerken işçilerin ve toplumun beklentilerine uygun olması ile birlikte işverenlerin de beklentileri dikkate alınarak belirlenmesini istiyoruz' dedi.

Merkez Bankasının faiz kararı konut fiyatlarını arttırdı

Merkez bankasının yüzde 20 faiz artışı ve asgari ücretin yükselmesinden sonra Diyarbakır'da inşaat sektörü temsilcileri ev fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

ETSO'dan asgari ücret değerlendirmesi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan yılın ikinci yarısı için geçerli olacak asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükselmesini ''Memnuniyet verici'' olarak değerlendirdi.

Kahtalı'dan asgari ücret değerlendirmesi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 yılı asgari ücret rakamını değerlendirdi. Kahtalı, Bu açıklanan rakam vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemekte kararlı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne serdi dedi.

İş adamı Elaldı: 'Vatandaşı rahatlatacak asgariye destek veriyoruz, ödemelere yardım paketi bekliyoruz'

Diyarbakır'da 40 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe yer alan Hacıbaba Pastanelerinden işçiyi rahatlatacak asgari ücrete destek geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, işverene SSK ve vergi desteği de beklediklerini kaydetti.

Asgari ücretin altında işçi çalıştıranlara yasal işlem

Malatya Valiliği, mevsimlik tarım işçilerinin ücretleri konusunda farklı ödemelerin olması nedeniyle açıklama yaparak asgari ücretin altında işçi çalıştıranlara yasal işlem yapılacağını bildirdi.

Sosyal medyada gündem olan pazarcı ve hal esnafın atışmalarının gerçeği ortaya çıktı

Diyarbakır'da nisan ayında arkadaşının ucuza ürün satmasına tepki gösteren Yenişehir Semt Pazarı Dernek Başkanı Veysi Danış, Ürün 6 TL'yken senin 4 TL'ye satman piyasayı etkiliyor. Piyasaya uymak zorundasın. Asgari ücret 4 bin 250 TL, aç mı var bu ülkede diye sert çıkarken, ucuza ürün sattığı iddia edilen hal esnafı Ahmet Çelik ise, Ben fırsatçı değilim. Allah var. Yiyen var, yiyemeyen var. Sen istersen 8'e sat diye kendini savundu. Tartışmanın ikinci perdesi ortaya çıktı. Tepkilere neden olan pazarcı esnafı faturalar ile çektiği video ile iddiaya göre, hal esnafının foyasını ortaya çıkartarak fırsatçılık yaptığını ileri sürerek gösterdiği videoyu yayımlayıp belgelerle kendini savundu.

Başkan Sadıkoğlu: '6 puanlık sigorta prim teşviki ve asgari ücret desteği devam etmeli'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Aralık 2021 tarihinde son bulan 6 puanlık sigorta işveren prim teşvikinin ve asgari ücret desteğinin işletmelere destek olmak, üretim ve istihdamın sürekliliğini sağlamak amacıyla yeniden uzatılması gerektiğini dile getirdi.

AK Parti'li Kahtalı'dan asgari ücret açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, asgari ücrete yapılan yüzde zamla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Yapılan asgari ücret zammı milletimize hayırlı olsun. Biz AK Parti olarak hiçbir vatandaşımızı bugüne kadar enflasyon karşısında ezdirmedik bundan sonra da ezdirmeyeceğiz dedi.

Bingöllüler asgari ücreti değerlendirdi

Bingöl'deki vatandaşlar yüzde 50 civarında artış gösteren asgari ücreti değerlendirdi.

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu'ndan asgari ücret açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu asgari ücret açıklamasında, 'İşvereni ve işçiyi koruyan, enflasyon ile erimeyen, işverene vergi yükü oluşturmayan bir asgari ücret bekliyoruz' dedi.

Başkan Asilhan Arslan'dan asgari ücret açıklaması

Çok büyük bir kesimin büyük bir merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı görüşmelerinde tüm tarafları memnun edecek bir sonucun çıkacağına inandıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir' dedi.

Bulduğu altın tuğrayı sahibine teslim etti

Malatya'da asgari ücretle çalışan Erkan Malkoç, görev yaptığı parkta bulduğu ve maaşının 2-3 katı değerindeki altın tuğrayı sahibine teslim etti.