Aşı Haberleri

Aşı Haberleri

Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.

Dicle Nehri'nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde Dicle Nehri'nde erkek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin bot ile nehirde aramaları sonuçsuz kalması üzerine çalışmalara ara verildi.

Diyarbakır'da adliye çıkarılan şüphelilere bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasına yansıdı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde adliyeye çıkarılan şüphelilere bıçakla saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

Doğanşehir Belediyesi tabelasına Başkan Mehmet Bayram'ın talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresi eklendi.

Kınaya giden ailenin hafif ticari aracı dereye uçtu: 10 yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kınaya giden ailenin hafif ticari aracı tekeri patlaması sonucu dereye uçtu. Kazada 2'si ağır, 4'ü çocuk 10 kişi yaralandı.

BİŞHAK'tan Şehitler Haftası anması

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.

21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli'yle ilgili savcılık iddianamesi kabul edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi. 11 sanığın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılanmasına başlanacak.

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencilerinden şehitlik ziyareti

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla şehitliği ziyaret etti.

Diyarbakır ve Şırnak'ta kaçak elektrik kullanımına hapis cezası

Diyarbakır ve Şırnak'ta kaçak elektrik kullanımı nedeniyle haklarında kamu davası açılan iki sanık hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ'da gençlerin 'ruh sağlığına' odaklanan uluslararası buluşma

Avrasya Gençlik Gelişim Derneği ve Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneğinin işbirliğiyle başlatılan Zihin ve Beden Hareket Halinde: Ruhsal Bozukluğu Olan Gençler İçin Alternatif Eğitim Yöntemleri Geliştirme Erasmus+ Eğitim Projesi, 8 ülkeden 29 kişinin katılımıyla Elazığ'da başladı. Proje dahilinde uzmanlar, ruhsal sağlık sorunları yaşayan gençlere fiziksel aktivite, sanat ve sporla ilgili terapi uygulamalarını gözlemleyecek ve alternatif eğitim modelleri üzerine çalışacak.

Kış uykusundan uyanan ayılar görüntülendi

Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Bir hafta sonra düğünü olacaktı: Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti

Elazığ'da forklifti tamir etmek isterken altında kalan işçi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Talihsiz vatandaşın 1 hafta sonra düğününün olacağı öğrenildi.

8. Cumhurbaşkanı Özal, memleketinde anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 31'inci yıl dönümünde memleketinde adını taşıyan üniversitede törenle anıldı. Anma programına katılan TBMM Eski Başkanlarından Cemi Çiçek, 'Turgut Özal, Türk siyasetinde çok önemli bir devlet ve siyaset adamı, bir öğretmen, bir öğretici' dedi.

Akıl ve zeka oyunları turnuvasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Malatya'da, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) iş birliğinde yürütülen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvası'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Diyarbakır'da 2024 yılında 2 milyon turist ağırlanması hedefleniyor

Diyarbakır'da 48. Turizm Haftası açılış programda konuşan Vali Ali İhsan Su, '2023 yılında depreme rağmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattık. İnşallah 2024 yılındaki hedefimiz 2 milyonu aşmak. Şimdi onun için çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

Başkan Alan, yeni seçilen belediye başkanları ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen isimleri ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Elazığ'da jandarma 10 günde 17 bin 118 aracı denetledi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 5-15 Nisan tarihleri arasında 17 bin 118 araç denetimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da insan figürünü andıran milyonlarca yıllık oluşumlar hayranlık oluşturuyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde yer alan ve yaklaşık 200 metre derinliği ile 10 bin metrekarelik alana sahip olduğu öğrenilen Keban Gümüşkaya Mağarasında bulunan milyonlarca yıllık oluşumlar hayranlık oluşturuyor.

Yolspor, Bingöl grubunda

U16 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakalarının takvimi belli oldu.

89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu inşaat mühendisi ile 3 müteahhide verilen 17 yıl 6'şar ay hapis cezasıyla ilgili gerekçeli karar hazırlandı.

Mazgirt afet evleri kura çekimi gerçekleştirildi

Elazığ'da yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen depremin ardından Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde inşa edilen 88 afet evinin kura çekimi gerçekleştirildi.

Malatya'da otomobil takla attı, 2 yaralı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir otomobilin takla atması sonucu 2 kişi yaralandı.

Bin bir zahmetle toplanıyor, vatandaşlar yoğun talep gösteriyor

Tunceli'nin yüksek rakımlı dağlarında kendiliğinden yetişen, bölgede 'gulik' otu diye isimlendirilen çiriş otu tezgahlardaki yerini aldı. Bu organik şifalı bitki, hem lezzeti hem de şifalı olması sebebiyle vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

Türk bilim adamı, ateşlendiğinde yüksek enerji salınımına sahip nano-enerjik grafen geliştirdi

Türkiye'de üretilmeyip, dünyada sadece birkaç ülkede üretilen teknolojik cihazları Türkiye'de yerli olarak üreten teknoloji cihaz üretim kaşifi Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Fytronix'in CEO'su Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, son olarak savunma sanayi teknolojileri için yüksek enerji yayılma hızına sahip 'reaktif nanoenerjik graphene' üretti.

Aynı siteden iki gün arayla 3 bisiklet çaldı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir hırsız, arife günü ve bayramın ikinci günü aynı siteye girip 3 bisiklet çaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Elazığspor'un ismi değişti

Elazığspor, 3Gen Holding firmasının iflasının ardından yeni isim sponsorunu açıkladı.

Malatya'da Turizm Haftası kutlanıyor

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılışı Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesinde yapıldı.

Diyarbakır'da okullar arası boks il seçmeleri düzenlendi

Türkiye Boks Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından organize edilen Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Boks il seçme müsabakaları, Diyarbakır Stadyumu'nda bulunan boks salonunda düzenlendi. İl seçmelerinde dereceye girenler, okullar arası Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Bahar geldi, yeşillikler arasındaki menderesler hayran bıraktı

Bingöl'de bahar aylarının gelmesiyle birlikte, ovalar içinde bulunan menderesler görsel şölen sunuyor.

Otomobil yaya geçidinde çocuğa çarptı

Elazığ'da yaya geçidinde karşıya geçmeye çalışan 13 yaşındaki çocuk, seyir halindeki otomobilin çarpması sonucu yaralandı.