Avrupa Birliği Haberleri

Avrupa Birliği Haberleri

DTSO AB Bilgi Merkezi Ergani'de 10 bin ağaç dikti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) AB Bilgi Merkezi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından başlatılan 19 ilde 170 bin ağacın dikilmesi programı çerçevesinde Ergani Makam Dağı eteklerine 10 bin ağaç dikti.

Malatya'da kayısı hasadı sürüyor

Avrupa Birliği Coğrafi İşaret belgeli Malatya kayısısında hasat sürüyor.

AB Heyetinden Arapgir ziyareti

Deprem bölgesi Malatya'da temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ile beraberindeki heyet Arapgir ilçesini ziyaret etti.

Büyükelçi Landrut: 'Deprem bölgelerinde başarı gördüm'

Deprem bölgesi Malatya'da temaslarda bulunan Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, kentte yapılan çalışmalarda büyük bir başarı gördüğünü söyledi.

AB Büyükelçisi'ne depremin ekonomiye verdiği zarar anlatıldı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, heyetiyle birlikte ziyaret ettiği Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda depremin şehir ekonomisine verdiği zararlar hakkında detaylı bilgi verildi.

FÜ'de görevli öğretim üyesinin 315 bin 515 Euro'luk AB Projesi kabul edildi

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Taşıt Dinamiği ve Kontrol Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hanbey Hazar yürütücülüğünde hazırlanan 315 bin 515 Euro bedelli Avrupa Birliği (AB) Projesi kabul edildi.

DTSO tasarımcı gençler yetiştirmeye devam ediyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), gençlerin iş gücüne katılımı ve nitelikli işlere erişimi için hazırladığı Avrupa Birliğinden hibe desteği aldı.

Malatya'da kayısı hasadı sürüyor

Avrupa Birliği Coğrafi İşaret belgesi ile sofraların ve tezgahların vazgeçilmez ürünü olan Malatya kayısısında hasat sürüyor.

Malatya'da ''İşte kadın'' çalıştayları yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) yararlanıcısı olduğu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı çerçevesinde yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen 'TRB1 Bölgesinde Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu' projesi 'İşte Kadın'' çalıştayları düzenlendi.

Diyarbakır'da 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliği

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul SANLAB (Sanayi Laboratuvarı) Simülasyon Merkezi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ortaklığında Diyarbakır Girişimci Destek Merkezi'nde 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliği düzenlendi.

FÜ akredite edilen 9 üniversiteden biri oldu

Fırat Üniversitesi, 2022 yılında Avrupa Birliği KA130 Projeleri çerçevesinde akredite edilmeye hak kazanan 9 üniversiteden biri oldu.

Üretici kayısı fidanına büyük ilgi gösteriyor

Dünyadaki kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da üretilen Avrupa Birliği tescilli kuru kayısıda fiyat 100 liraya dayanırken, kayısı fidanları ise şu sıralar yok satıyor.

Kayısı fiyatları yükseldi fideye talep arttı

Dünya Kayısı Başkenti olarak nitelendirilen Malatya'da yetiştirilen, Avrupa Birliği (AB) tescil belgeli olan kayısıda fiyatlarının yükselmesiyle üneticilerin kayısı fidelerine gösterdiği taleb de arttı.

Başkan Sadıkoğlu: Malatya'nın en büyük ihracat pazarı AB ülkeleri

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Covid-19 Sürecinin Türkiye ve AB ülkelerine bıraktığı etki konulu çalıştayda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği pazarının Malatya'nın en büyük ihracat pazarı olduğunu belirtip, 'Salgının etkisiyle düşen ihracat grafiğimiz yeniden yükselişe geçti' dedi.

AB Genişleme Komiseri Valheyli: Türkiye kilit ortak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk politikası ve Genişlemeden sorumlu Komiseri Oliver Valheyli yıllık Genişleme paketinin yayınlanması sebebiyle bir basın toplantısı düzenledi. AB'nin genişleme politikasında son yıllarda yaşanan tıkanmayı adeta itiraf eden Varhelyi: 'Saygınlığımızı temin etmeliyiz' dedi.