Cahit Polat Haberleri

Cahit Polat Haberleri

Elazığ'da 2023'te 7 milyon 514 bin 25 kişi muayene oldu

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 2023 yılında Elazığ'daki sağlık tesislerinde 72 bin 332'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7 milyon 514 bin 25 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Dünyada her yıl yaklaşık 19 milyon kişi kansere yakalanmaktadır'

Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden birinin kanser yüzünden olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Ülkemiz için ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiği görülmektedir. Dünyada her yıl yaklaşık 19 milyon kişi kansere yakalanmakta, 9.9 milyon kişi ise kanser nedeniyle hayatını kaybetmektedir' dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'En ücra köylerimize sağlık hizmeti götürüyoruz'

Mobil Sağlık Ekipleri ile hastaların ayağına gittiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, '2 araç, bir doktor ve 5 sağlık personelinde oluşan ekiplerimiz ile en ücra köylerimize sağlık hizmeti götürüyoruz' dedi.

Elazığ'da vatandaşlara bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde vatandaşlara bağımlılıkla mücadele ve fiziksel aktivite çağrısı yaptı.

İl Sağlık Müdürü Polat'tan aşırı sıcaklara karşı uyarı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, vatandaşları aşırı sıcak ve güneş çarpmalarına karşı uyardı.

İl Sağlık Müdürü Polat, kurban kesimi ve hayvansal kökenli hastalıklara karşı uyardı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurban kesimi ve hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurbanlık hayvanın kesinlikle veteriner hekim kontrolünden geçmiş sağlıklı hayvan olduğuna dikkat edilmesi, kesim işleminin hijyenik yerlerde yapılması, kurban kesen, hayvanı yüzerek et taksimi yapan kasap ve yardımcıları ile kurban sahiplerinin çıplak elle hayvanların kan ve çıkartıları ile dokularına temas etmemesi, önlük giymek ve eldiven kullanmak gibi gerekli korunma önlemlerini almaları oldukça önemlidir' dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Acil ameliyat olması gereken 36 hastanın yatışları sağlanmıştır'

Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'a 22'si uzman doktor olmak üzere toplam 115 personelin görevlendirildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Malatya'dan özellikle acil ameliyat olması gereken 36 hasta, ambulanslarımızla taşınarak şehir genelindeki hastanelere yatışları sağlanmıştır' dedi.

Elazığ'da son bir yılda 153 bin 387 acil çağrıya cevap verildi

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 2022 yılında İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Çağrı Merkezi ihbar hattına gelen toplam 153 bin 387 acil çağrıya cevap verdiklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Ülkede bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden her yıl kış aylarında yüzlerce vatandaşın karbonmonoksit gazı ile hayatını kaybettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, 'Karbonmonoksit ile meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbı müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir. Hastanın bilinci açık ise temiz havaya çıkarılıp ardından sağlık kuruluşuna başvurulmalı bilinci kapalı ise oda havalandırılıp 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye sevki sağlanmalıdır' dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, hayvansal kökenli hastalıklara karşı vatandaşları uyardı

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurban bayramında özellikle kist hidatik hastalığına dikkat etmeliyiz. Kist hidiatik insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölümü sebep olabilmektedir' dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları ishal vakalarına karşı uyardı

Yaz aylarında sıcaklara bağlı olarak mikrobik ishallerin daha sık görüldüğünü belirten Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Karın ağrısı, ishal ve kusma belirtileri ortaya çıktığında veya 24 saat içerisinde geçmeyen ishal durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve bu dönemde kişisel hijyen kurallarına daha çok özen göstermeliyiz' dedi.

Kent genelinde Koronavirüs aşısı hakkında bilgi verildi

Elazığ olarak aşılamada istenilen hedefe ulaşamadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: aşılamada hala Türkiye ortalamasının altındayız' dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat: 'Bağımlılık, her geçen gün artan bir hız ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmeye devam etmektedir'

Sağlıklı hayat merkezlerinin bağımlılıkla mücadelede en önemli birimler haline geldiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli toplumsal sorunlardan biri haline gelen bağımlılık, her geçen gün artan bir hız ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmeye devam etmektedir' dedi.

Vakaların arttığı Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, vatandaşları uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık korona virüs haritasına göre, vaka sayıları en çok artan iller arasında yer alan Elazığ'da halkı tedbirlerle ilgili uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Her an yeni vaka sayılarına dahil olabilirisiniz dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Elazığ'da rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız'

En küçük olumlu bir havada vatandaşların rehavete kapılarak tedbirleri elden bıraktığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Şu an Elazığ olarak bu rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız. Tedavi gören hastalarımızın yüzde 98'e yakını ya aşısız ya da aşılarını tamamlamayanlar oluşturmaktadır' dedi.

Elazığ'da 4 bin 12 aktif korona virüs vakası bulunuyor

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, kentteki aktif vaka sayısının 4 bin 12, yatan hasta sayısının ise 134 olduğunu açıkladı.

Elazığ Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, hasta kurtarma operasyonuna katıldı

Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, ekiplerle birlikte paletli ambulansa binerek hasta kurtarma operasyonuna katıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat: Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi

Özelikle son zamanlarda Omicron varyantının tüm dünyada artmaya başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Az da olsa ülkemizde Omicron vakası görünüyor. Şu ana kadar Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Omicron varyantı özelikle bulaş oranı daha yüksek. Onun için maske, mesafe ve hijyen konularını sıkça tekrarlıyoruz. Bunun yanında en büyük gücümüz de aşılamadır' dedi.

Prof. Dr. Polat'tan organ bağışı çağrısı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Türkiye'de 30 bin hastanın acil organ nakli beklediğini belirterek, vatandaşları organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Prof. Dr. Cahit Polat vatandaşları aşı olmaya davet etti

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, korona virüs nedenli ölümlerin yüzde 95'inin aşısız veya eksik aşılı vakalar olduğunu belirterek, Buna karşın korona virüs yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın da yine yüzde 94'ü aşısız veya eksik aşılı kişilerden oluşmaktadır dedi.

9 ayda 1 milyondan fazla hastaya şifa dağıttı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi tarafından profesör ve doçent kadrolarına atanan akademik ünvanlılar için 'Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni' düzenlendi. Törende konuşan hastanenin başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, 9 ayda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri dahil olmak üzere 1 milyon 149 bin 139 hasta kabulü gerçekleştirdiklerini söyledi.

'Hareketsiz yaşam tarzı sağlığımızı olumsuz etkiliyor'

Hareketsiz yaşam tarzının sağlığı olumsuz etkilediğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kemik erimesi gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır' dedi.