Deprem Haberleri

Deprem Haberleri

77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı'nın sanıkları hakim karşısına çıktı

Diyarbakır'da geçen yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda 77 kişinin hayatını kaybetmesi, 29 kişinin de yaralanmasına ilişkin biri müteahhit 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. İddianamede, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis isteniyor.

21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli'yle ilgili savcılık iddianamesi kabul edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da 21 kişiye mezar olan Kırçuval Otel ile ilgili savcılığın hazırladığı iddianame mahkemece kabul edildi. 11 sanığın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan yargılanmasına başlanacak.

Kadiruşağı Mahallesi'ne 76 köy konutu yapılacak

Depremde ağır hasar alan Malatya'da kırsal mahallelerde yer teslimi yapılan bölgelerde konutların inşaatına kısa sürede başlanılacak.

Diyarbakır'da 2024 yılında 2 milyon turist ağırlanması hedefleniyor

Diyarbakır'da 48. Turizm Haftası açılış programda konuşan Vali Ali İhsan Su, '2023 yılında depreme rağmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattık. İnşallah 2024 yılındaki hedefimiz 2 milyonu aşmak. Şimdi onun için çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu inşaat mühendisi ile 3 müteahhide verilen 17 yıl 6'şar ay hapis cezasıyla ilgili gerekçeli karar hazırlandı.

Mazgirt afet evleri kura çekimi gerçekleştirildi

Elazığ'da yaklaşık 4 yıl önce meydana gelen depremin ardından Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde inşa edilen 88 afet evinin kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da peyzaja talep arttı

Deprem ve pandemi süreçlerinin ardından kentlerden uzak yerleşim yerlerine taşınan vatandaşlar, evlerini yaptırdıkları peyzaj işleriyle daha estetik bir görünüme kavuşturuyor. Bu çerçevede yeni yerleşim ve konutların artmasıyla birlikte peyzajada talep arttı.

Malatya'da asrın felaketinin izleri siliniyor

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya'da 30 bin konutun yıkımı Vali Ersin Yazıcı'nın göreve gelmesi ile gerçekleştirildi. Yıkımlar bir taraftan sürerken, kent merkezindeki yaralar devlet eli ile sarılmaya çalışılıyor.

Malatya'da bayram namazı için vatandaş camilere akın etti

Deprem bölgesi Malatya'da Ramazan Bayramı coşkusu yaşanıyor. Vatandaşlar bayram namazını eda etmek için camilere koştu.

Malatya'da mezarlıkta hüzünlü bayram

Deprem bölgesi Malatya'da bu bayramda vatandaşlar, asrın felaketinde kaybettikleri yakınlarının mezarına koştu. Hüznün eksik olmadığı mezarlıkta vatandaşlar buruk bir bayramı yaşadı.

Diyarbakır'da deprem mezarlığında hüzünlü bayram ziyareti

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yakınlarını kaybeden Diyarbakırlı vatandaşlar, bayram namazından sonra deprem mezarlığına gelip gözyaşlarıyla dua etti.

Deprem bölgesi Malatya'da konteyner çarşılarda yoğunluk yaşanıyor

deprem bölgesi Malatya'da Ramazan Bayramı öncesi geçici konteyner çarşılarda yoğunluk yaşanıyor.

Azerbaycan'dan deprem bölgesine yardım

Diaspora İşleri Devlet Komitesi'ne bağlı Azerbaycan Diaspora Destek Fonu'nun (ADDF) Türkiye'deki deprem bölgelerine yardımları sürüyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit ile yeni meclis üyeleri ilk toplantısını yaptı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde sonrası Yeşilyurt Belediye Meclisi Başkan Prof. Dr. İlhan Geçit başkanlığında ilk kez toplantı. Yoğun bir gündemin yer aldığı mecliste konuşan Başkan Geçit, 'Yeşilyurt'umuzda deprem yaralarını sarmak ve iki yıl içerisinde ilçemizi yeniden ayağa kaldırmak için Meclisimize büyük görevler düşmektedir' dedi.

Malatya'da depremden etkilenen 241 kültür varlığı için çalışmalar sürüyor

Malatya'da 6 Şubat depremlerinden etkilenen 241 kültür varlığının ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Deprem bölgesi Malatya'da satılık konutlara talep arttı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya'da satılık konutlara talep artarken kira fiyatları ise düşüşe geçti.

Bingöl'de 3.8 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yedisu ilçesinde deprem hazırlığı

Uzmanların sık sık dikkat çektiği Bingöl'ün Yedisu ilçesinde, muhtemel deprem için konteynır kent hazırlığı sürüyor.

Malatya 4.5 ile sallandı

Merkez üssü Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.

Malatya'da 4.5 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntıyı hisseden Elazığ'da bazı vatandaşlar sokaklara döküldü.

Başkan Sadıkoğlu seçilenlere seslendi!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Seçimsiz geçecek dört yılın önemine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, 'Önümüzdeki dört yıl hükümetimizin ve seçilen belediye başkanlarının en önemli gündemi deprem bölgesinin ayağa kaldırılması olmalı' dedi.

Depremden etkilenen tarihi çarşı hamamı restore edilecek

Malatya kent merkezinde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alan 150 yıllık tarihi çarşı hamamı restore edilecek.

Elazığ'daki 4,7'lik deprem anı güvenlik kameralarına böyle yansıdı

Elazığ merkezde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem anı, sarsıntının hissedildiği kent merkezindeki ev ve iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Vali Toraman'dan deprem sonrası açıklama!

Elazığ'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklama yapan Vali Ömer Toraman, 'Birimlerimize intikal eden herhangi bir ihbar bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor' dedi.

Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Elazığ'ın olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

'Vatandaşlarımızın Cumhur ittifakına güveni tam'

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat depremleriyle büyük bir yıkıma uğrayan Malatya'da depremin ilk anından itibaren hükümetimizin hızlı bir şekilde organize olup vatandaşlarımızın yaralarını sarması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur ittifakına güveninin tam olduğunu söyledi.

Deprem bölgesi Malatya'da inşaat sektörünün de gözü kulağı seçimlerde

Asrın felaketinde yıkılan illerin başında yer alan Malatya'da inşaat sektörü de 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlerin sonucunu bekliyor. Seçim sonrası inşaatlarda ciddi bir artışın yaşanması ile sektöründe canlanması bekleniyor.

Vali Usta, konteyner kentte incelemelerde bulundu

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, muhtemel bir Bingöl depreminden önce kurulması planlanan konteyner kent alanlarında incelemelerde bulundu, ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı.

Malatya'da umutlar yeniden yeşeriyor

Deprem bölgesi Malatya'da yapımına başlanılan çarşı projesinde inşaatlar yükseliyor. Çalışmaları yerinde İnceleyen AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, 1 yıl içinde çarşının tamamlanacağını ve ticaretin canlanacağını söyledi.

Malatyalı berber Alataş gelecek için umutlu!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde iş yeri yıkılan 40 yıllık berber Coşkun Alataş, konteynerde mesleğini sürdürüyor. Alataş gelecek için umutlu olduğunu söyledi.