Döviz Haberleri

Döviz Haberleri

'Sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi: 20 tutuklama

Diyarbakır ve İstanbul'da sazan sarmalı yöntemiyle oto dolandırıcılığı yapan çete çökertildi. 20 şüphelinin tutuklandığı dolandırıcılık operasyonunda 29 şahsın 9 milyon 200 bin TL'lik malvarlığına el konulurken, şüphelilerden birinin elde ettiği parayı dövize çevirdiği anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Elazığ'da teröre lanet, Filistin'e destek yürüyüşü

Elazığ'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle Filistin'e destek yürüyüşü ve şehitleri anma programı düzenlendi. Yürüyüşe, katılanlar ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail'e tepki gösteren dövizler taşıdı ve terör örgütü PKK aleyhinde slogan attı.

Elazığ'da veresiyeden bıkan esnaftan ilginç yazı: ''Çekim kalmamış, dövizim var' gibi nedenler geçersizdir'

Elazığ'da bazı müşterilerinin veresiye ısrarlarından bıkan bir esnaf, iş yerinin camına ilginç bir yaz yazarak cevap veriyor.

Çelik kasayı kırarak yüklü miktarda döviz ve altın çalan şüpheli tutuklandı

Bingöl'de bir eve girip çelik kasayı kırarak içerisinden 136 bin Euro, 8 bilezik, 2 tam ve 8 çeyrek altın çalan 3 şüphelinden biri JASAT ekiplerince yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AK Partili gençler Diyarbakır'da Filistin için 'SayStop' sloganıyla yürüdü

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları, Türk bayraklı Filistin atkıları, el dövizleri ve pankartlarla kentte İsrail'e 'SayStop' yürüyüşü gerçekleştirdi.

Malatya'da çok sayıda kaçak altın ele geçirildi

Malatya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri durdurdukları bir araçta piyasa değeri 3 milyon 300 bini bulan altın ile bir miktar döviz ve silah ele geçirildi.

Milyonluk vurgun polise takıldı

Malatya'da bir iş yerinde 3 milyon lira değerinde kombi ve doğalgaz tesisatı çalan 4 zanlı polis tarafından yakalandı. Zanlıların yapılan üst aramasında çok miktarda altın ile döviz bulundu.

Çaldıkları parayı harcayamadan yakalandılar

Malatya'da bir araçtan yaklaşık 100 bin TL değerinde döviz ve TL çalındı. Olayın ardından yakalanan 4 kişiden 2'si tutuklanırken, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Elazığda örnek davranış, döviz dolu çantayı sahibine teslim etti

Elazığ'da oto yıkamacıda çalışan işçi, aracın içerinde bulduğu döviz dolu çantayı sahibe teslim etti.

Bakan Soylu, evlat nöbetindeki ailelerle teröre lanet yürüyüşüne katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan ailelerin eylemlerinin 4'üncü yılında bir araya geldi. Bakan Soylu, açıklamalarda bulunduktan sonra aileler birlikte teröre lanet yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşte, 5 dilde yazılı dövizler açıldı.

Sabahattin Seven: 'Konut satışları artmaya başlayacak'

SS Finans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Seven, yeni ev sahibi olacaklar için yapılan vergi indirimi, bankaların özel kredi çalışmaları ve döviz kurundaki düşüşler ile birlikte konut fiyatlarında indirimler olacağını, sene sonuna kadar ise konut satışlarının artacağını kaydetti.

Kurdaki artış diş tedavisini de etkiledi

Döviz kurundaki dalgalanmalar ithal edilen ve diş tedavisinde kullanılan ürünleri de vurdu. Malatya'da özel bir klinikte Diş Hekimliği yapan Ömer Önder Güneş, ' İthal edilen ürünlerin dolar bazlı gelmesi ve alternatif tedavi seçeneklerinin de olmaması hem vatandaşlarımızı hem de sektörümüzü oldukça etkiledi' dedi.

'Döviz kuru düşmesine rağmen tekstil ürünlerindeki fiyat artışı devam ediyor'

Ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, son dönemlerde döviz kurunun düşmesine rağmen tekstil ürünlerinde fiyat artışlarının devam ettiğini belirterek, fırsatçılığın önüne geçilmesini istedi.

Türkiye'de saç ekiminde artış

Saç ekim uzmanı Dr. Kinyas Düşünmez, döviz kurları nedeniyle saç ekimiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Dr. Düşünmez, döviz kurları nedeniyle Türkiye'de saç ekimlerinde artış yaşandığını söyledi.

İnşaat müteahhitleri malzemelerde inidirim bekliyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, ' İki yıldır inşaat malzemeleri artıyor, son bir yıldır yaklaşık yüzde 300 artan inşaat temel malzeme fiyatlarında döviz kurundaki düşüşle birlikte bir indirim bekliyoruz' dedi

Malatya'da market denetimleri son sürat devam ediyor

Malatya'nın Battalgazi ile Yeşilyurt İlçe Belediyeleri Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu işletmelere yönelik denetimlerine hız verdi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan'dan Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı açıklaması

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı uygulaması sonrasında dövizdeki kara tablonun dağıldığını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TOS) Başkanı Asilhan Arslan, Hem piyasalarda hem de iş dünyasında olumlu karşılık görmüştür. Döviz kurunun ani dalgalanmalar ve kırılmalar yaşanmadan devamlılığı iş dünyasının ön görebilirliği açısından çok değerli olacaktır dedi.

Organik ekmeğin fiyatını döviz düşünce indirdi

Malatya'da organik lezzetli 'Bilik Ekmeği' üreten kadın, ekmeği 4'ten 3 TL'ye indirerek devlete ve vatandaşlara destek oluyor. Döviz ve un fiyatı yükselince ekmeğin fiyatını 4 TL yapan kadın, dövizin ve un fiyatının düşmesiyle ekmekte de indirim yaptı.

Elazığ'da bakkal sahibi indirim yaptı, astığı yazılarla da dikkat çekti

Döviz kurundaki düşüş sonrası vatandaşların indirim beklentilerine ilk olumlu yanıt Elazığ'ın Yazıkonak beldesinde bulunan küçük bir bakkaldan geldi. Bakkal ürünlerde büyük indireme giderken, vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Çakır, ' Faizlerin düşürülmesi Türkiye ekonomisi için çok önemli'

Döviz fiyatları üzerinden muhalefet partilerinin vatandaşı tedirgin edecek söylemler içerisinde olduğunu söyleyen Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Muhalefet partililerin vatandaşı, yatırımcıyı, üreticiyi, Türkiye'nin gerçeklerinden tamamen uzak açıklamalarla tedirgin ediyorlar' dedi.

Döviz kurundaki sert düşüş ikici el araç fiyatlarında düşüş beklentisini arttırdı

Malatya Galericiler Sitesi Toplu İşyeri Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Yalçın ikinci el araç fiyatlarında yüzde 5-10 aralığında düşüş beklediklerini kaydederek, 'Alınan tedbirler için hükümetimize tüm esnaf camiası adına teşekkür ediyoruz. İkinci el araç piyasasının daha da iyi olacağına inanıyoruz' dedi

Dövizdeki düşüşe sevinen Malatyalılar, bu kez de şehir merkezinde halay çektiler, tatlı dağıttılar

Malatyalılar, dolardaki sert düşüşü, bu kez de kent merkezinde davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı. Bir tatlıcı esnafı ise tatlı ikram ederek, dövizin düşüşünü kutladı.

Malatya'da esnaf doların düşüşünü halaylarla kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıklamaları ile döviz kurunun sert düşmesi sonrası Malatya'da kayısıcı esnafı halaylarla sevinçlerini gösterdiler. Sembolik olarak dolar yakan esnaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını dile getirdiler.

Diyarbakır'da döviz bürosu sahibini boş yangın tüpü ile dolandırdılar

Diyarbakır'da yangın tüpünün olmadığını fark eden dolandırıcılar, telefonla ulaştıkları döviz bürosu sahibine, belediyeden aradıklarını ve tarihi geçmiş yangın tüpü denetimi yapacaklarını belirterek, bir gün sonra da yangın tüpü satıcısı kılığında geldikleri iş yerine 200 lira değerindeki yangın tüpünü 380 liraya satıp kayıplara karıştı.

Özkan’dan faiz indirimi yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin, 'Bir saat bile geçmeden döviz kurundaki anlık artış veya değişkenlik üzerinden meseleye yaklaşmanın ekonomimiz açısından doğru bir bakış açısı olmayacağını düşünüyoruz. Kararın pek çok bileşenin, değişkenin dikkate alınmak suretiyle verildiğine inanıyoruz' dedi.

Yeni açıklama! Merkez Bankası döviz rezervleri ne kadar?

Merkez Bankası, brüt döviz rezervleri 15 Ekim ile biten haftada 600 milyon dolar arttı.