Elazığ Depremi Haberleri

Elazığ Depremi Haberleri

Elazığ depreminin simgesi Yüsra ve ailesine Başkan Şerifoğulları sahip çıktı

Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden olan Yüsra'nın annesi Ayşe Yıldız'ın, kızının eğitim masraflarının karşılanması çağrısına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları kayıtsız kalmadı. Başkan Şerifoğulları, depremzede aile ile bir araya gelerek bundan sonraki süreçte Yüsra'nın eğitim masraflarını karşılayacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Ercan: ''Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa mutlaka Bingöl Karlıova'da olur''

Elazığ depreminin 4'üncü yıl dönümünde düzenlenen Deprem riskiyle yüzleşmek, bilinçli toplum, güvenli gelecek paneline katılan deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmazsa mutlaka Bingöl Karlıova'da olur. Bunun nedeni, iki tane ana kırığın çatağında olmasıdır. Bunlardan bir tanesi Doğu Anadolu kırığı diğeri ise Kuzey Anadolu kırığıdır. Bunların ikisi de etkin kırıklar. Kuzeyde, Kuzey Anadolu kırığı 8'e kadar deprem üretebiliyor' dedi.

Elazığ'da 24 Ocak depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Elazığ'da mimarlar ve mühendisler tarafından 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar düzenlenen meşaleli yürüyüşle anıldı.

Güder, kentsel dönüşümde 25 bin konutu hedefliyor

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in girişimleri sonucunda Elazığ depremi sonrası risk alanı ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde geçen yıl 679 konut hak sahiplerine teslim edilmişti. Başkan Güder'in girişimleriyle kentsel dönüşüm noktasında hızla çalışmalarına devam eden Battalgazi Belediyesi, ikinci etap kapsamında bölgeye kazandıracağı 200 sosyal konutun temelini kısa süre içinde atacak.

Elazığ depreminin simge isimlerinden Yüsra'nın annesi Yıldız: 'O an çocuklarımın sağ çıkması dışında bir şey düşünmedim'

Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden olan Yüsra'nın annesi Ayşe Yıldız, 24 Ocak'ın kendisi için kötü bir ay, kötü bir an ve kötü bir tarih olduğunu belirtti.

Vali Toraman: 'Elazığ depremi sonrası 25 bin konutun anahtarını vatandaşlarımıza teslim etmiş bulunuyoruz''

Elazığ'da 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından 25 bin konutun anahtarının vatandaşlara teslim edildiğini bildiren Vali Ömer Toraman, 'Elazığ 2020 depreminden sonra yapı stokunu önemli ölçüde yeniledi. 6 Şubat depreminin ardından da ihalesi yapılan deprem konutlarının sayısı 2 bin 598'dir. Bunların yaklaşık 2 bininin yapımı tamamlandı, önümüzdeki günlerde kurasını çekeceğiz' dedi.

Elazığ depreminde gelini ve torununu kaybetmişti: '4 değil 20 yıl da geçse 24 Ocak'ta o anlar gözümüzün önüne gelecek'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi'nde 2 yaşındaki torunu ve gelinini kaybeden Abbas Yıldız, 24 Ocak geldiği zaman o yaralar tazeleniyor. Aradan 4 yıl geçti fakat 20 yıl da geçse 24 Ocak'ta o anlar gözümüzün önüne gelecek dedi.

Güder'den kentsel dönüşüm vurgusu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2019'dan 2024'e kadar görev yaptığı süre içerisinde aralarında birçok ilke imza attığı projeyle Battalgazi'nin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etme hedefini gerçeğe dönüştürüyor. Güder, yaşanan ekonomik kriz, pandemi dönemi, Elazığ depremi ve asrın felaketine rağmen onlarca dev projeyi Battalgazi'yle buluşturdu.

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilmişti: Ülkenin dört bir yanından ziyaretçi geliyor

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ilk günkü ihtişamıyla ayakta durmaya devam ederken, tarihi köprü başta yerli olmak üzere yabancı turistlerin de ilgi odağı durumunda. 'İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü' olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü'nü görmek isteyen vatandaşlar İstanbul'dan gelerek bölgeyi geziyor.

Elazığ'da 'Deprem Sergisi' açıldı

Elazığ'da Kamp Kulübü tarafından başta 24 Ocak Elazığ depremi ve son olarak 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin anısına fotoğraf sergisi düzenlendi.

Güder, kalıcı konutlara taşınan ev sahiplerine misafir oldu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in girişimleri sonucunda Elazığ depreminin ardından riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanında inşa edilen ve tamamlanan 679 kalıcı konutun anahtar teslimleri sonrasında vatandaşlar yeni evlerine yerleşti. Yeni yuvalarına taşınan ev sahiplerinin ilk misafiri de Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder oldu.

Depremlere meydan okuyan tarihi Palu Köprüsü ilk günkü ihtişamını koruyor

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ilk günkü ihtişamıyla ayakta durmaya devam ediyor. Bazalt taşıyla yapılan ve eskiden 'İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü' olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü araç trafiğine açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin gözde tarihi mekanları arasında yer alıyor.

Elazığ depreminin ardından Malatya ve Elazığ'da 33 bin 821 konut yapıldı

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8. büyüklüğündeki depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1 yıl içerisinde Elazığ ve Malatya'da 33 bin 821 konut yapılarak vatandaşlara teslim edildi. Evlerine yerleşen vatandaşlar, ''Sanki 5 yıldızlı oteldeyiz. Böyle bir konutta yaşamaya hayal dahi edemezdik'' dedi.

Depremin önce romanını yazdı sonra kendi yaşadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatyalı oyuncu yazar Furkan Karaderi, 2020 yılında meydana gelen Elazığ depreminde yaşadıklarını kaleme alarak yazdığı 'Yerle Yeksan' kitabından 3 yıl sonra yazdıklarını yaşadığını belirterek, 'Bir deprem yazarıyken depremzede oldum. Bu kez yaşanmış bir günü yazacağım ve Yerle Yeksan'ı yaşayan bir depremzede olarak kaleme alacağım' dedi.

Elazığ'da nakliyeciler taleplere yetişemiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ'daki nakliyeciler taleplere yetişemez duruma geldi. Gece gündüz çalışan nakliyeciler, 2020 Elazığ depreminde bile bu kadar yoğunluk olmadığını dile getirdi.

Elazığ depreminde kızını kaybeden ve enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı: 'Enkaz altından çıkarılanları görüyorum sanki kızım'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 29 yaşındaki kızını kaybeden ve kendisi de enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı, 'Enkaz altından çıkarılanları görüyorum sanki kızım. Televizyon açamıyorum, üzülüyorum. Sürekli ağlıyorum. Gözyaşım durmuyor. Yatağa giriyorum sabaha kadar tespih çekiyorum' dedi.

Malatya'da TOKİ'de kalan vatandaşlar güven içerisinde yaşıyorlar

Kahramanmaraş'ta 6 gün önce meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde Malatya'da yüzlerce bina yıkılırken, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde Battalgazi ilçesinde yapılan Gelincik Tepe TOKİ Konutları'nda vatandaşlar güven içerisinde yaşıyor.

Elazığ depreminde kızını kaybeden acılı anne: '3 yıl hiç unutamadım, sanki kızımı yeni gömdüm'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 29 yaşındaki kızını kaybeden ve kendisi de enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı, ''3 yıl hiç unutamadım. Sanki kızımı yeni gömdüm. Kızım benim her şeyimdi' dedi.

Depremin üzerinden 3 yıl geçti, enkaz altından kurtulanların üzerindeki etkisi geçmedi

Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden Yüsra bebeğin annesi Ayşe Yıldız, o anları anlatırken, sürekli aynı korkuyu yaşadıklarını belirtti.

Elazığ depreminin simgesi Azize'nin gerçek kahramanı ortaya çıktı

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazından 17 saat sonra çıkartılan ve birçok kişinin de kurtarılmasına vesile olan Azize Çelik, kendisini enkazdan çıkartan ve 'Gizli Kahramanım' dediği itfaiye eri Ömer İpek ile görüntülü konuştu. Enkaz altında kurtarma çalışması yapan ve Azize'nin elini biran olsun bırakmayan İpek'in artçı sarsıntılarda herkesin çık demesine rağmen çıkmadığı ve ''Yok ablam ben senin elini tuttum hiç bırakmam'' dediği öğrenildi.

Sağ kolundan kemoterapi gördü, sol koluyla yazmaya devam etti

Elazığ'da 12 yaşında yakalandığı lösemiyi 10 yıllık mücadelenin ardından yenen 36 yaşındaki Ramazan Öner, kanser hastalığı, Elazığ depremi ve korona virüs sürecinde başından geçenleri konu aldığı 3 kitap yazdı.

Bülbüloğlu'ndan deprem değerlendirmesi

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, 24 Ocak Elazığ depreminin 2'inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayarak, ' Geleceğimiz açısından atılacak en önemli adım depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, riskli yapı stoklarımızı depreme dayanıklı hale getirmektir' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminin simgesi 'Yüsra Bebek' ile görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ depreminin simgesi haline gelen Yüsra bebek ve ailesi ile cep telefonu üzerinden görüntülü görüştü.

Yeni yuvalarına kavuşan deprem mağdurları: 'Evler 5 yıldızlı otel gibi'

Elazığ depreminin ikinci yıldönümünde deprem mağdurları, yeni yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Hak sahiplerinden Cemil Döndü, 'Evleri görüyorsunuz 5 yıldızlı otel gibi' dedi.

Üzerinden 2 yıl geçen Elazığ depremine ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 2 yıl geçerken, dehşet anlarına ilişkin yeni görüntülere İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi ulaştı. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde kaydedilen görüntülerde vatandaşların hastanenin acil bölümünden koşarak çıkmaya çalıştığı görülürken, ambulansların ve kameraların uzun süre sallanması depremin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, çağrıya kayıtsız kalmadı

Elazığ'da iki yıl önce meydana gelen depremde eşini ve oğlunu kaybeden, 28 saat sonra kızı Yüsra ile birlikte JAK tarafından kurtarılan Ayşe Yıldız'ın kendilerini kurtaran jandarma ile tanışma isteğine İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız kayıtsız kalmayarak sürpriz bir ziyaret gerçekleştirip JAK ekibi ile Ayşe Yıldız ve kızını görüntülü görüştürdü.

Dede Yıldız: O gece gerçekten çok vahim bir geceydi

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesinde 2 yaşındaki torununu ve gelinini kaybeden Abbas Yıldız, 24 Ocak geldiği zaman insanlar, o günü sürekli hatırlıyor. Yani o gece gerçekten çok vahim bir geceydi. Dilek Sitesinin olduğu yerden mümkün olduğu kadar geçmiyoruz. Geçtiğimiz zaman da insanın gözünün önüne geliyor. Zaten Dilek Sitesinin yerinde ev almamamızın sebebi buydu' dedi.