Elazığ Mediline Hastanesi Haberleri

Elazığ Mediline Hastanesi Haberleri

Doç. Dr. Balıbey: 'Sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak ve zamanı yönetmeyi öğrenmek gerekiyor'

Üniversite sınavına girecek olan gençlerin bir miktar heyecan ve stres yapmalarının normal olduğunu aktaran Elazığ Mediline Hastanesi psikiyatri uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, Öncelikle sınava bilgi olarak iyi hazırlanmak gerekiyor. ÖSYM sınavları için son demler. İyi hazırlanmak kişiyi rahatlatır. Bol deneme çözüp zamanı ayarlamayı öğrenmeleri gerekiyor dedi.

Uzm Dr. Kapan: 'MS hastalığı erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülür'

Elazığ Mediline Hastanesi Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Oktay Kapan, 30 Mayıs Dünya MS Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunarak, MS hastalığının erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla olduğunu söyledi.

'Bu mevsimde Covid-19 ile en sık karıştırılan grip enfeksiyonu'

Covid-19 ile en sık karıştırılan özelikle bu mevsimde grip enfeksiyonu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, 'İnfluenzada (Grip) yine üst solunum enfeksiyonu yapan bir viral ajandır. Bazen Covid-19 hastaları grip olmuşum diye gelebiliyor. Grip olanlar acaba Covid miyim diye karşımıza çıkabiliyor. Bu aşamada insanlara önerim kendileri teşhis koymasından ziyade özelikle bir hekime başvurmalarıdır' dedi.

Uzman doktordan dikkat çeken uyarı

Psikolojinin, Covid-19'un seyrine çok büyük etki ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Cihangiroğlu, 'Son zamanlarda yayınlanmış çalışmalarda da psikolojinin Covid-19 hastalığının seyrinde çok büyük bir etkisi olduğunu gösterdi. Biz de bunu görüyoruz. Panik olmayan, daha sakin ve selim bir şekilde tedavinin devamını sağlayan hastalarda, durumlarının daha iyiye gittiğini görüyoruz' dedi.

Aşılamada sarıya dönen Elazığ'da uzmanlar uyardı

Korona virüs aşılama oranında yüzde 65'i geçerek sarıya dönen Elazığ'da, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu vatandaşları uyararak, Ben aşı oldum, bu hastalık bana bulaşmaz demeyelim. Bunların hepsi savaşa gitmeden önce aldığımız bir zırh gibiler. Okun vücudumuza isabet etmesini, silahın yaralamasını önleyecek etki gibi aşı da bu hastalığın bulaşmasını önlüyor dedi.

'Ülkemizde her 3 hastadan biri hipertansiyon ile karşı karşıya'

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, '21'inci yüzyılın vebası olarak tanımlanan hipertansiyon dünyada 1 buçuk milyar insanı etkilemekte. Ülkemize baktığımız zaman ülke nüfusunun yüzde 33'ünü etkilemekte. Yani bu her 3 hastadan 1'i hipertansiyon ile karşı karşıya demektir' dedi.