Fırat Kalkınma Ajansı Haberleri

Fırat Kalkınma Ajansı Haberleri

Deprem bölgesi Malatya yatırımlarla ayağa kalkıyor

Kahramanmaraş depremlerinde sarsılan Malatya'da ilk etapta 500 kişiye istihdam sağlayacak tekstilkent projesi hayata geçiriliyor. Battalgazi Belediyesi uhdesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen projeyle orta vadede 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

'Fırat Yolu' Bingöl etabı tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yürütülen 'Fırat'ı Keşfet Projesi' kapsamında Fırat Yolu Bingöl etabı tanıtım ve istişare toplantısı yapıldı.

Bingöl'deki tekstil fabrikaları tamamlandığında bin 400 kişi istihdam edilecek

Bingöl'de Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) koordinasyonunda açılan ve açılacak olan 6 tekstil fabrikasında hedef bin 400 kişinin istihdam edilmesini sağlamak.

Dezavantajlı kadın ve gençlere iş sahibi olmaları için kurs veriliyor

Bingöl'de Fırat Kalkınma Ajansı koordinesinde dezavantajlı kadın ve gençlerin iş sahibi olmaları için bilgisayar destekli reklam tasarım kursu veriliyor. Kurs bitiminde gerek özel sektörle gerekse kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılarak, kursiyerlerin istihdamına da katkı sağlanacak.

Arslantepe Höyüğü'ne tanıtım ve karşılama merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı'nın güdümlü projesi çerçevesinde desteklenen Arslantepe Höyüğü Tanıtım ve Karşılama Merkezi inşa çalışmaları devam ediyor.

Fırat Kalkınma Ajansı mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlıyor

Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 bölgesindeki işsiz kadın ve gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla daha önce uygulamış olduğu Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği programının üçüncüsünü başlatıyor.

Geleceğin mühendisleri STEM'lerde yetişiyor

Bingöl'de Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde açılan STEM ve Bilim Merkezi, robotik çalışmalar, yazılım gibi teknolojik alanlarda öğrencilere eğitim vererek geleceğin mühendislerini yetiştiriyor.

2023 yılı SOGEP proje fikri alınmaya başlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2023 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) proje fikri önerilerini almaya başladı.

Bölgede en fazla araç Malatya'da

Fırat Kalkınma Ajansı'na (FKA) bağlı doğu illerinde en fazla araç Malatya'da bulunuyor.

Malatya bölgenin konut zengini

Fırat Kalkınma Ajansına (FKA) bağlı Doğu bölgesinde en fazla konut satışı Malatya'da gerçekleşerek, 2022 yılında 12 bin 847 konut satıldı.

'Siber Vatan' ile siper güvenlik uzmanları yetiştirilecek

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesi işbirliğinde imzalanan 'Siber Vatan' protokolü ile Malatya'da siper güvenlik uzmanları yetişecek.

Bölgenin geleceğini kodlayacak gençler hazır

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), tarafından Kodluyoruz Derneği işbirliğiyle düzenlenen Java ve React Yazılım Atölyeleri mezunlarını verdi.

Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılacak

26 Temmuz 2021 Yılında UNESCO tarafından düzenlenen Dünya Mirası Komitesi'nin genişletilmiş 44. Oturumunda Dünya Mirası Listesine alınan Malatya Arslantepe Höyüğü'ne karşılama merkezi yapılması için Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında bir protokol imzalandı.

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

'Fırat'ı Keşfet' projesi onaylandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru neticesinde TRB1 Bölgesinin (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak Marka Tescil Belgesi almaya hak kazandı.

Üniversite öğrencileri kariyer fuarında sektör temsilcileri ile buluştu

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla TRB1 bölgesindeki iller Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de düzenlenmesi planlanan kariyer fuarlarının ilki Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

FKA'dan bölge planı çalıştayları ile bilgi alışverişi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2024-2028 Bölge Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde bölge illerinde 'Bölge Planı Çalıştayları' düzenlendi.

Üniversite öğrencilerine yönelik iş birliği protokolü imzalandı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) arasında, dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına entegrasyonu çerçevesinde üniversite öğrencilerine yönelik kariyer fuarının gerçekleştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu imzaladı. İnönü Üniversitesi ve Fırat Kalkınma Ajansı arasında TRB1 bölgesinde yer alan dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına entegrasyonu çerçevesinde üniversite öğrencilerine yönelik kariyer fuarının gerçekleştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Rektör Danışmanı ve Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz ile Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğretim üyesi Zekeriyya Akdağ katıldı.

FKA Yönetim Kurulu toplantısı Tunceli'de yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ekim ayı yönetim kurulu toplantısı, Tunceli'de yapıldı.

Başkan Güder'den Tekstilkent projesi için istişare

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Dr.Abdulvahap Yoğunlu'yu makamında ziyaret ederek, ilçede hayata geçirilecek olan Tekstilkent Projesi hakkında istişarelerde bulundu.

Doğanşehir kuru fasulyesi markalaşıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen 'Kuru Doğanşehir'de Yeşeriyor' projesi düzenlenen törenle imzalandı.

FKA'dan sağlık eğitimine destek

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenleri İçin Eğitici Eğitimi Projesi imza töreni düzenlendi. Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), eğitici eğitim projesine maddi destek verecek.

FKA, TEKNOFEST'te 'Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik' projesini tanıttı

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz'e katılım sağlayan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Elektrikli Araçlar Sanal Gerçeklik projesini sergiledi.

Yazıhan'da Ayçiçek Yağı kadın eliyle üretilecek

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yazıhan Belediyesi'nin 'Yazıhan Üretimde Güne bakıyor' projesi düzenlenen törenle imzalandı.

Tunceli'de tarımsal üretimde dijitalleşme ve kaynak verimliliği semineri

Tunceli Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle tarımsal üretimde dijitalleşme ve kaynak verimliliği eğitim semineri gerçekleşti.

Sanayi devleri pandemide yetersiz kaldı

Malatya Ticaret Borsası'nda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından ' Tarımsal Üretimde Dijitalleşme ve Kaynak Verimliliği Eğitim Semineri' düzenlendi.

Fırat Kalkınma Ajansı'ndan istihdam seferberliği

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 bölgesindeki işsiz kadın ve gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla, Mesleki Eğitim ve İstihdam seferberliği başlatıyor.

'Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi' desteklenmeye uygun bulundu

Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi Projesi, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

FKA bölge planı hazırlık süreci devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2024-2028 dönemini çerçeveleyen Bölge Planı hazırlık sürecine devam ediyor.

Doğanşehir'de hem üretim hem de kadın istihdamı arttırılacak

Doğanşehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Gülşehir Kadın Kooperatifi ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün paydaş olduğu Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteklediği 'Doğanşehirli Kadınlar Kuru fasulye ile Büyüyor' projesi ile Doğanşehir'de hem üretim hem de kadın istihdamı artırılacak.