Fırat Üniversitesi Haberleri

Fırat Üniversitesi Haberleri

Kimsesizler mezarlığına defnedilecekti! Üniversite sahip çıktı

Fırat Üniversitesi'nde eğitim gören Nijerya uyruklu Saleh Zakar Kurmi, rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ailesinin maddi durumları gözeterek Elazığ'da defnedilmesini istediği Kurmi'ye Fırat Üniversitesi sahip çıktı. Cenaze namazı kılınan Kurmi, defnedildi.

Doğunun incisi Fırat Üniversitesi Türkiye birincisi

Fırat Üniversitesi 'TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' sonuçlarına göre Türkiye'de en çok proje hazırlayan ve en çok projesi desteklenmeye hak kazanan üniversite oldu.

Fırat Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi sergisi açıldı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından sergi açıldı.

FÜ'de Tıp Bayramı kutlandı

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.

Türk bilim adamı ürettiği cihazla ABD'li teknoloji devine rakip oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, ithal cihazlara alternatif olarak ilk defa yerli 'Nanoteknolojik Kuantum Verım/Ipce' cihazı üretti. Bu sistemin şu anda ülkede üretilmediğini dile getiren Yakuphanoğlu, dünyadaki en güçlü rakibin ise Amerikalı bir firma olduğunu ifade etti.

Üniversite öğrencileri şehitler anısına fidan dikti

Elazığ'da Fırat Üniversitesi öğrencileri, 316 şehidin anısına fidan dikerek ormanlık oluşturdu.

Fırat Üniversitesi Geliştirme Vakfı kuruldu

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın kurulduğunu açıkladı. Ayrıca vakfın ilk çalışması da kamuoyuyla paylaşıldı.

Elazığ'da 'beyin ölümü, organ doku bağışı ve nakli' konferansı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik 'beyin ölümü, organ doku bağışı ve nakli' konulu konferans düzenlendi.

Elazığ'da 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi Elazığ 4.0' programı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi ve Yıldırım Şirketler Grubu tarafından 'Dijital Ekonomide Kadının Güçlenmesi, Elazığ 4.0' Projesinin tanıtımı gerçekleşti.

FÜ'de 55. TÜBİTAK bölge sergisi ve ödül töreni yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığı tarafından düzenlenen '55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Sergisi ve Ödül Töreni', Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ'da başladı.

FÜ'de 17. teknoloji fakülteleri dekanlar toplantısı gerçekleştirildi

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde 17. teknoloji fakülteleri dekanlar toplantısı, 14 üniversitenin dekan ve dekan yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Yakuphanoğlu: 'Geleceğin yüz yılı fotoniktir'

Nobel ödüllü Alman fizikçi Einstein'ın 1905 yılında ortaya attığı 'foton' teorisini ispatlayan Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, 'Bilindiği gibi 20. yüzyılın teknolojisi elektrik teknolojisiydi. 21. yüzyılda biz artık fotonik teknolojisini bekliyoruz. Geleceğin yüz yılı fotoniktir' dedi.

Bu ameliyat bölgede sadece Elazığ'da yapılıyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilmeyen kas ve iskelet sistemi tümörleri ameliyatları gerçekleştirerek bölgeye hizmet sağlamaya devam ediyor.

Depremde hayatını kaybeden öğrenciler anısına fidan dikildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 37 Fırat Üniversitesi öğrencisi için fidan dikildi.

Rektör Göktaş: 'Yapmış olduğumuz konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerekiyor'

Her zaman depremlerle yüzleşmek ve yaşamak durumunda olduklarını dile getiren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ancak bizim muhakkak bilim ışığında, bilimsel gerçekleri dikkate alarak bundan sonraki hayatımızı ona göre şekillendirmemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz konutları bilimsel verileri dikkate alarak inşa etmemiz gerektiği bir gerçektir dedi.

Einstein'ın Nobel ödülü aldığı 'foton teorisi'ni Türk profesör ispatladı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein'ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.

Otizmli çocuklar insansı robot 'Pepper' ile öğrenecek

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç öncülüğünde otizmli çocuklarının eğitimi ve duyguların tanımaları için insansı robot 'Pepper' geliştirildi. İnsanlarla iletişim kurabilen, soruları yanıtlayabilen ve duygularını anlayarak ona göre değişik reaksiyonlar verebilen robot Pepper, büyük ilgi gördü.

Fırat Üniversitesinden sınav heyecanına 'lezzetli' destek

Fırat Üniversitesi Kadın Kolları tarafından gelenekselleşen üniversite kütüphanesinde sınava hazırlanan öğrencilere yemek ve pasta ikramları devam ediyor. Kadın kolları tarafından evde hazırlanan yiyecekler, final sınavlarına hazırlanan öğrencilere ikram edildi.

Elazığ'a 800 yataklı deprem izolatörlü hastane

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, nisan ayının sonu veya mayıs ayının başında 800 yataklı deprem izolatörlü hastanenin ihaleye çıkacağını belirtti.

FÜ ile İl Özel İdaresi arasında protokol imzalandı

Fırat Üniversitesi (FÜ) ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği arasında yolların kalitesini artırmayı amaçlayan projenin protokolü imzalandı.

Üniversiteli öğrencilerden 'Teröre Lanet' yürüyüşü

Elazığ'da Fırat Üniversitesi öğrencileri, şehit düşen 12 kahraman asker için yürüdü.

Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan: 'Türkiye'de yaklaşık 33 bin hasta organ nakli bekliyor'

Türkiye'de yaklaşık 33 bin hastanın organ nakli beklediğini belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan, 'Bu yıl ülkemizde bin 800 tane beyin ölümü tespiti yapılıp, bunların sadece 300 tanesinden aile onayı alınmıştır. Bölgemizde son 3 yılda çıkan aile bağışı donör sayısı 2'dir' dedi.

''Artık emaneti alma vakti geldi''

Fırat Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer, MHP'den Elazığ Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Prof. Dr. Özer, ''30 yıldır belediye başkanlığını alamadık. Ancak artık emaneti alma vakti gelmiştir' dedi.

Üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencileri Filistin için yürüdü.

Fırat Üniversitesi Türkiye'de ilk 10'a girdi

Fırat Üniversitesi URAP Araştırma Laboratuvarının hazırladığı 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' sıralamasında oldukça önemli bir başarı ortaya koyarak Türkiye'de ilk 10'a girdi.

FÜ ile MEB arasında yapısal inceleme protokolü imzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi arasında 'eğitim kurumu binaları ve eklentilerinde yapısal inceleme ve ar-ge çalışmaları yapılmasına' ilişkin protokol imzalandı.

Fırat Üniversitesinde 2023 yılı oryantasyon programı

Fırat Üniversitesi tarafından 2023 yılı oryantasyon programı düzenlendi.

Fırat Üniversitesi, Genç İletişimciler Yarışması'nda 2 ödül aldı

Fırat Üniversitesi (FÜ), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması'nda 2 ödül aldı.

Fırat Üniversitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü sergisi

Fırat Üniversitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla el işi sergisi açıldı.

FÜ'de 'Siber Vatan' eğitimleri

Yazılım alanında adından sıkça söz ettiren ve bu alanda Türkiye'nin öncü üniversiteleri arasında yer alan Fırat Üniversitesinde öğrencilere yönelik 'Siber Vatan' eğitimleri veriliyor.