Fırat Üniversitesi Hastanesi Haberleri

Fırat Üniversitesi Hastanesi Haberleri

Elazığ'da 'beyin ölümü, organ doku bağışı ve nakli' konferansı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik 'beyin ölümü, organ doku bağışı ve nakli' konulu konferans düzenlendi.

Bu ameliyat bölgede sadece Elazığ'da yapılıyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilmeyen kas ve iskelet sistemi tümörleri ameliyatları gerçekleştirerek bölgeye hizmet sağlamaya devam ediyor.

Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan: 'Türkiye'de yaklaşık 33 bin hasta organ nakli bekliyor'

Türkiye'de yaklaşık 33 bin hastanın organ nakli beklediğini belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan, 'Bu yıl ülkemizde bin 800 tane beyin ölümü tespiti yapılıp, bunların sadece 300 tanesinden aile onayı alınmıştır. Bölgemizde son 3 yılda çıkan aile bağışı donör sayısı 2'dir' dedi.

Elazığ'da gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Prof. Dr. Demirel: ''Sepsis dünya üzerinde her beş ölümden birinin sebebidir''

Fırat Üniversitesi Hastanesi Eğitim Birimi tarafından Dünya Sepsis Günü dolayısı ile bir konferans düzenlendi.

Elektrik çarpması ile yaralanan küçük kız, yaşam savaşını kaybetti

Şırnak'ın Cizre ilçesinde elektrik çarpması sonucu ağır yaralanan 12 yaşındaki kız çocuğu, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

FÜ Hastanesinde Parkinson hastalığı farkındalık eğitimi verildi

Fırat Üniversitesi Hastanesinde, Parkinson hastalığına farkındalığı arttırmak için hastane çalışanlarına yönelik eğitim verildi.

7.4'lük depremde Fırat Üniversitesi Hastanesinde sıva çatlakları oluştu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 şiddetindeki depremin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesinde bulunan bazı bölümlerde sıva çatlakları meydana geldi.

Elazığ'da hastalara müzik dinletisi

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hastalara yönelik müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

Muş'ta inşaattan düşen ve ağır yaralanan işçi, sevk edildiği Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Demirdağ: 'Kuduz, aşı ile önlenen hayvan kökenli hastalıktır'

Kuduzun aşı ile önlenen hayvan kökenli bir hastalık olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 'Ülkemizde de geçen yıl 200 binin üzerinde şüpheli ısırık vakası bildirildi. Üç tane de kuduz vakası kayıtlara geçti. Şüpheli durumlarda muhakkak kuduz merkezlerine bilgi verilmesi gerek' dedi.

Prof. Dr. Kobat: 'Kalp problemi olan kişilerin sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir'

Kalp hastalıklarının sıcak havalardan ciddi manada etkilenen hastalık gurubu olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kobat, 'Kalp problemi olan kişilerin bu sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir. Çok ihtiyaç olmadığı durumlarda saat 10.00 ile 17.00 arasında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları istenmektedir' dedi.

Hastanede silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan şahsın ortağı, 'Tüm emniyet teşkilatı yanımızda oldu'

Fırat Üniversitesi Hastanesinde silahla vurularak ağır yaralanan Abdulhadi Bilken'in tedavisinin devam ettiğini dile getiren ortağı Burhan Daş, 'İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayın ilk başından bugüne kadar titiz bir şekilde çalışmıştır. Olayın hemen ardından şüpheli şahıs, kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Başta İl Emniyet Müdürü Celal Sel olmak üzere tüm emniyet teşkilatı yanımızda oldu' dedi.

Hastanede dehşet saçan şüpheli tutuklandı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesinde silahla dehşet saçan ve 3 kişiyi yaralayan şüpheli tutuklandı.

Hastanede dehşet saçan şüpheli adliyeye sevk edildi

Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesinde silahla dehşet saçan ve 3 kişiyi yaralayan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Hastanedeki silahlı kavgada seken kurşunlardan biri bekleyen vatandaşa isabet etmiş

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi içinde çıkan silahlı kavgada seken kurşunlardan birinin, hastaneye gelen ve olayla ilgisi olmayan bir kadına isabet ettiği öğrenildi. Saldırgan ve yaralıların sivil vatandaş olduğu kaydedilirken, yaşanan olay hastane girişlerine yerleştirilmesi planlanan X-Ray cihazı tartışmalarını da alevlendirdi.

Hastane içinde silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesinde çıkan silahlı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nden bir ilk daha

Elazığ'da kalbinde delik bulunan 4-7 yaş arası iki çocuk, Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk defa yapılan katater anjiyografi işlemiyle sağlığına kavuştu.

'Yumurtaya alerjisi olanlar grip aşısından uzak durmalı'

Havaların soğuması ile birlikte artan mevsimsel grip hakkında bilgi veren Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi KBB Uzmanı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, grip hastalığında bir artış görüldüğünü belirterek bununla mücadelede aşı olmanın büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kaygusuz, yumurtaya alerjisi olanların bu aşıdan uzak durması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Atılgan'dan tüp bebek tedavisi hakkında açıklamalar

Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Remzi Atılgan, 'Fırat Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Laboratuvarında son sistem teknoloji kullanılıyor. Modern bir laboratuvarla bölge halkına hizmet veriyor' dedi.

Rahatsızlanan kadın belediye otobüsü ile hastaneye ulaştırıldı

Elazığ'da şehir içi yolcu otobüsünde rahatsızlanan kadını otobüs şoförü güzergahını değiştirerek hastaneye ulaştırdı.

FÜ Hastanesi sekreterlerine hasta ve hasta yakınları ile iletişim eğitimi

Fırat Üniversitesi Hastanesinde görev yapan sekreterlere yönelik iletişim becerileri, hasta ve hasta yakınları ile iletişim konulu eğitim verildi.