Harput Haberleri

Harput Haberleri

Harput Basın Müzesi'ni 9 günde 15 bin kişi ziyaret etti

9 günlük bayram tatilinde yoğun ilgi gören Harput Basın Müzesi 15 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Kadınların el emekleri aile ekonomilerine katkı sağlıyor

Elazığ'da kadınlar, Halk Eğitimi Merkezi Harput Sergi Salonu'nda bir yandan üretirken diğer yandan da ürettiklerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Nesilleri tehlike altında, kendileri şehirde

Nesillerinin azalması nedeni ile koruma altında bulunan dağ keçileri sürü halinde tarihi Harput Mahallesi'nde görüntülendi.

Dağ keçileri sürü halinde Harput'ta görüntülendi

Elazığ'da koruma altında bulunan dağ keçileri tarihi Harput Mahallesi'nde sürü halinde görüntülendi.

Elazığ'da camiler gül suyu ile yıkanıyor

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput'ta bulunan camiler başta olmak üzere kent genelindeki bütün camiler gül suyu ile yıkanıyor.

Elazığ'da şüpheli ölüm

Elazığ'da Harput Kalesi'nin arkasındaki kayalıklarda bir genç ölü olarak bulundu.

Harput Fıratspor Başkanı Ahmet Ölmezoğlu beyin kanaması geçirdi

Elazığ 1. Amatör Küme'de mücadele eden takımlardan Harput Fıratspor'un 28 yaşındaki başkanı Ahmet Ölmezoğlu, geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakıma alındı.

Elazığ'da domuz sürüsü görüntülendi

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde, domuz sürüsü görüntülendi.

Koruma altındaki dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'da koruma altında bulunan dağ keçileri tarihi Harput Mahallesi'nde sürü halinde otlanırken görüntülendi.

Tarihi Harput Mahallesi'nde kayak keyfi

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde tekrar beyaz gelinliğini giydi. Kar altına kalan tarihi yapılar kartpostallık görüntüler oluştururken, bir vatandaş kayak yaptı. O anlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Medeniyetlerin beşiği Harput beyaza büründü, kartpostallık görüntüler oluştu

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde tekrar beyaz gelinliğini giydi. Kar altına kalan tarihi yapılar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Bin 400 rakımlı Harput'ta kar yağışı eşsiz manzaralara sahne oldu

Meteoroloji`nin uyarısını yaptığı kar yağışı, gün boyunca Elazığ genelinde etkili oldu. Beyaz örtü ile kaplanan bin 400 rakımlı tarihi Harput Mahallesi'nde ise kartpostallık görüntüler oluştu.

Heykel sanatçısı katı endüstriyel malzemelerden dev ejderha heykeli yaptı

Elazığ'da heykel sanatçısı ve Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bilimleri Öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, hurda parçalarından, tarihi Harput Mahallesi'ndeki ejderha taşından esinlenerek yarım ton ağırlığında ejderha heykeli yaptı.

Elazığ sis denizinde kayboldu, ortaya eşsiz görüntüler çıktı

Sabah saatlerinde etkili olan ve yer yer görüş mesafesini 3 metreye kadar indiren sis, güneşin de yüzünü göstermesiyle birlikte tarihi Harput Mahallesi'nde eşsiz manzaralar ortaya çıkardı. Kent merkezi sis denizinde kaybolurken, dron ile çekilen görüntüler görsel şölen oluşturdu.

Tarihi Harput Mahallesi'nde kar etkisi artırdı, göz gözü görmedi

Elazığ'da mevsimin ilk karıyla buluşan tarihi Harput Mahallesi'nde tipiyle birlikte göz gözü görmedi.

Tarihi mahalle beyaza büründü

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışının ardından mahalle beyaza büründü.

Başkan Alan: ''Sefer sayıları arttırılmalıdır''

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cuma Gülnar, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Baysaş ve Bölge Temsilci Kurulu Uzmanı Müyesser Ünsaldı, ETSO Başkanı Alan'ı makamında ziyaret etti.

Elazığ'da 'İletişim Müzesi' ve 'Fotoğraflarda Yaşayan Harput Sergisi' açıldı

Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Doç. Dr. Yunus Namaz tarafından 'İletişim Müzesi', öğretim görevlisi Recep Bağcı ve fotoğraf sanatçısı Feridun Şelale tarafından da 'Fotoğraflarda Yaşayan Harput Fotoğraf Sergisi' açıldı.

FÜ öğrencileri Harput'u gezdi

Fırat Üniversitesi tarafından öğrencilere Elazığ'ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla başlatılan gezi etkinlikleri çerçevesinde 450 öğrenci Harput'u gezdi.

Koruma altındaki dağ keçileri Harput'ta görüntülendi

Elazığ'da koruma altında bulunan dağ keçileri tarihi Harput Mahallesi'nde sürü halinde otlarken görüntülendi.

Genç kadın kayalıklardan kendini boşluğa bıraktı: O anlar kamerada

Elazığ'ın Harput Mahallesi'nde kayalıklardan atlayan genç kadın ağır yaralandı. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Avrupalı öğrencilerden Harput'a tam not

Erasmus programı çerçevesinde Elazığ'a gelen Avrupalı öğreniciler Harput'ta tam not verdi.

Dağ keçileri sürü halinde Harput'ta görüntülendi

Elazığ'da koruma altında bulunan dağ keçileri tarihi Harput Mahallesi'nde sürü halinde otlarken görüntülendi.

5 derece sıcaklığıyla dikkat çeken şifalı suya yoğun ilgi

Medeniyetler beşiği 5 bin yıllık Harput Mahallesi'nin kuzeyinde Harput Kalesi ile Fethi Ahmet Baba Türbesi yolu üzerindeki dere içerisinde yer alan tarihi Dabakhane şifalı suyu, ziyaretçi akınına uğruyor.

Elazığ'da jandarma personeli av koruma ve kontrolleri hakkında bilgilendirildi

Elazığ'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Harput Jandarma Karakol Komutanlığında görev yapan jandarma personeline 2023-2024 av döneminde av koruma-kontrollerinde ve diğer konularda daha etkin ve verimli çalışmalarının yapılabilmesi için bilgilendirme yapıldı.

Dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde otlarken Harput'ta görüntülendi.

Tarihi Harput'a yeni bir değer daha: 4 asırlık Hoca Hasan Müzesi açıldı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde hayata geçirdiği tarihi Harput Mahallesi girişinde görkemli kubbesiyle ve gösterişli mimarisiyle ziyaretçileri karşılayan Hoca Hasan Hamam Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.

Bizans döneminden izler taşıyan 'Belek Burcu' restore edilecek

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde bir yandan arkeolojik kazılar bir yandan da restorasyon çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede projeye dahil edilen ve Bizans döneminde inşa edildiği tahmin edilen 'Belek Burcu' temizlik ve kazı çalışmalarının ardından restore edilecek.

Harput'ta helikopter pisti yapıldı

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Elazığ'da ve bölgedeki yangınlara karşı havadan destek verecek helikopter için Harput'ta pist yapıldı.

Farkındalık için çöp toplayan miniklerden büyüklerine çağrı: ''Herkes sigarayı bıraksa, böyle izmarit olmaz ve çevre tertemiz olur''

Elazığ'da tarihi Harput Mahallesi'nde bir araya gelen ilk ve ortaokul öğrencileri, öğretmenleri gözetiminde farkındalık oluşturmak amacıyla çöp toplama etkinliği düzenledi. Etkinlikte topladığı çöpleri doldurduğu poşetiyle kabir başında 'Fatiha' okuyan 8 yaşındaki bir öğrencinin dua etme görüntüsü ise yürekleri ısıttı.