Harput Kalesi Haberleri

Harput Kalesi Haberleri

Elazığ'da şüpheli ölüm

Elazığ'da Harput Kalesi'nin arkasındaki kayalıklarda bir genç ölü olarak bulundu.

5 derece sıcaklığıyla dikkat çeken şifalı suya yoğun ilgi

Medeniyetler beşiği 5 bin yıllık Harput Mahallesi'nin kuzeyinde Harput Kalesi ile Fethi Ahmet Baba Türbesi yolu üzerindeki dere içerisinde yer alan tarihi Dabakhane şifalı suyu, ziyaretçi akınına uğruyor.

Bizans döneminden izler taşıyan 'Belek Burcu' restore edilecek

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde bir yandan arkeolojik kazılar bir yandan da restorasyon çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede projeye dahil edilen ve Bizans döneminde inşa edildiği tahmin edilen 'Belek Burcu' temizlik ve kazı çalışmalarının ardından restore edilecek.

Kazı çalışmalarında bulunan 2 bin 500 yıllık su sarnıcı turizme kazandırılıyor

ELAZIĞ (İHA) – Harput Mahallesi'nde Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde devam edilen iç kale kazı çalışmalarında bulunan yaklaşık 2 bin 500 yıllık su sarnıcı turizme kazandırılıyor.

5 bin yıllık Harput Kalesi'nde restorasyon tüm hızıyla sürüyor

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde, bir yandan arkeolojik kazılar bir yandan da restorasyon çalışmaları sürüyor.

5 bin yıllık Harput Kalesi'nden görsel şölen

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi, yıllara meydan okuyan görüntüsü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

(Düzeltme) Türkiye'de benzeri yok, 700 yıllık metal atölyesi keşfedildi

Harput Mahallesi'nde Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde devam edilen iç kale kazı çalışmalarında 700 yıllık metal atölyesi gün yüzüne çıkartıldı.

Türkiye'de benzeri yok, 700 bin yıllık metal atölyesi keşfedildi

Harput Mahallesi'nde Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde devam edilen iç kale kazı çalışmalarında 700 bin yıllık metal atölyesi gün yüzüne çıkartıldı.

5 bin yıllık Harput Kalesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi'nde, bir yandan arkeolojik kazılar bir yandan da restorasyon çalışmaları sürüyor.

Harput Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesi'nde 2022 yılı iç kazı çalışmaları başladı.

Jandarmanın müdahalesi bir canı hayatta tuttu

Elazığ'da Harput Kalesine çıkan bir kişi intihar girişiminde bulundu. Jandarma ekipleri, şahsı atlamadan yakalayarak cam örgünün gerisine taşıdı.

Harput Kalesi'nin tarihi çıkan buluntular ile 2 bin 200 yıl geriye gitti

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yerleşimin MÖ 3000'lerin başlarında başladığı belirtilen Harput Kalesi'nde yeni ortaya çıkan buluntular ile kalenin tarihi 2 bin 200 yıl geriye giderek, kalenin 5 bin yıllık olduğu tescillendi.

Elazığ'da yaban keçileri tarihi Harput Kalesine indi

Elazığ'da koruma altında olan ancak genelde yüksek kesimlerde bulunan dağ keçileri, bu kez tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesi civarında görüldü.

Harput Kalesinde zindan, kürsübaşı ve kutsal alan ziyarete açıldı

Elazığ'da tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan MÖ 8. Yüzyıl'da Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesinde çalışmaların tamamlandığı zindan, kürsübaşı alanı ve Urartu kutsal alanı ziyaretçilere açıldı.

Tarihi Harput Kalesi turistlerin gözde mekanı haline geldi

Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nin ismini aldığı Harput Kalesi, kentte gelen turistlerin gözde mekanı haline geldi.