Iha Haberleri

Iha Haberleri

Dicle Nehri'nde sualtı görüntüleme cihazı ile ceset arandı

Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde erkek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlatan ekipler, ikinci günde yandan taramalı sualtı görüntüleme cihazı ile arama yaptı. Bir sonuca ulaşamayan ekipler, çalışmalara ara verdi.

Köpeğin dron ile imtihanı gülümsetti

Elazığ'da bahçede bulunan bir köpek, üzerinde dron gezerken cihaza tepki göstererek, dakikalarca dronu yakalamaya çalıştı. Köpeğin o anları izleyenleri gülümsetti.

Turizmin yeni adresi Tunceli'de terörün son kalıntıları temizleniyor

TUNCELİ (İHA) – Tunceli'de terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 8 sığınak, EYP düzenekleri ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Motoruyla 81 ili gezen Saliha Özkan'ın Bingöl'den paylaştığı video milyonları aştı

Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, ''Video sayesinde meşhur olduk'' dedi.

Türk bilim adamı, ateşlendiğinde yüksek enerji salınımına sahip nano-enerjik grafen geliştirdi

Türkiye'de üretilmeyip, dünyada sadece birkaç ülkede üretilen teknolojik cihazları Türkiye'de yerli olarak üreten teknoloji cihaz üretim kaşifi Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Fytronix'in CEO'su Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, son olarak savunma sanayi teknolojileri için yüksek enerji yayılma hızına sahip 'reaktif nanoenerjik graphene' üretti.

Diyarbakır'da bunalıma giren kadın kendini 14. kattan boşluğa bıraktı

Diyarbakır'da bir plazaya gelen kadın, 14. kattan atlayarak intihar etti.

Teknik Direktör Yenihayat: 'Maçın tamamında üstün bir oyun sergiledik'

ELAZIĞ (İHA) – Maçın tamamında üstün bir oyun sergilediklerini dile getiren Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, 'Mücadeleyi gol yemeden, hatta pozisyon bile vermeden tamamladık. Rakibimizin de puan kaybettiği haftada farkı 2'ye indirdik. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz' dedi.

Aile hekiminin Bitcoin nedeniyle intihar ettiği ortaya çıktı

Diyarbakır'da atış poligonunda intihar eden doktorun Bitcoin'de yüksek miktarda zarar ettiği ortaya çıktı.

Evini sarı-kırmızıya boyatıp Icardi yazan Diyarbakırlı taraftar İHA'ya konuştu

Diyarbakırlı inşaat ustası, Galatasaray ve Mauro Icardi sevgisini bir yıl önce yapımına başladığı evine yansıttı. Usta, evini sarı-kırmızıya boyayıp 'Mauro Icardi' ve 'Erdem baba' yazdı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinde devir teslim töreni

31 Mart yerel seçimlerini kazanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 'Tüm Malatya'nın belediye başkanı olacağız. Şunu Malatya halkı hiçbir zaman unutmasın, oylarıyla emanet ettikleri şehrimize sahip çıkacağız. Emanete ihanet edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' dedi.

24 haftalık doğan 'Umut', kök hücre sayesinde hayata tutundu

Elazığ'dan göz tedavisi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Binasına sevk edilen 24 haftalık prematüre bebeğe akciğer hastalığı teşhisi konuldu. Solunum cihazında yaşam mücadelesi veren 'Umut' bebek, 'kök hücre' tedavisiyle hayatta tutunarak taburcu edildi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak: 'Kendi emsalleri arasında bir numara'

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitenin çalışmaları hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır'da 200 liralık festival çeki izdihamı

Diyarbakır'da ev eşyasından giyim eşyasına kadar çeşitli ürünlerin satıldığı bir alışveriş merkezinde, bayrama özel kampanya düzenlenince izdiham yaşandı.

Yenihayat: 'Yarışta hep varız'

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, 2-1'lik Kelkit Hürriyetspor galibiyeti sonrası yaptığı değerlendirmede sakat ve cezalı oyunculardan dolayı kısıtlı bir kadroyla çıktıkları maçtan galibiyetle ayrılmanın önemine vurgu yaptı.

CHP'li Erol'dan sert tepki!

DEM Parti’nin Tunceli Belediye Başkan adayının geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara bir tepki de CHP’den geldi. CHP Elazığ Milletvekili Erol, bu söylemlerinin bir ihanet olduğunu söyledi.

Elazığ'da geleneksel Ramazan etkinleri devam ediyor

Elazığ Belediyesinin her akşam düzenlediği geleneksel Ramazan etkinlikleri programı çerçevesinde Mustafa Cihat Elazığlılarla buluştu.

Yenihayat: 'Puan farkı her hafta eriyor'

Elazığspor'un başında çıktığı 17. maçtan da yenilgisiz ayrılan ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha atan teknik direktör Bülent Yenihayat maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

İntihar girişiminde bulunan şahsa çocuktan dikkat çeken öğüt!

Elazığ'da inşası devam eden 3 katlı binanın üstüne çıkarak intihar girişiminde bulunan şahıs, uzun süren ikna çalışmalarının sonunda intihar etmekten vazgeçirildi. İntihar girişimi sırasında yaşı küçük bir çocuğun, ''Abi atlarsan ne olacak, sen orada zaten yanacaksın'' öğüdü dikkat çekti.

Türk bilim adamı ürettiği cihazla ABD'li teknoloji devine rakip oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, ithal cihazlara alternatif olarak ilk defa yerli 'Nanoteknolojik Kuantum Verım/Ipce' cihazı üretti. Bu sistemin şu anda ülkede üretilmediğini dile getiren Yakuphanoğlu, dünyadaki en güçlü rakibin ise Amerikalı bir firma olduğunu ifade etti.

Tunceli'de 'Göz Görme Alanı' cihazı alındı

Tunceli Devlet Hastanesi'ne yeni 'Göz Görme Alanı' cihazı satın alındı. Tunceli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Oğuzcan Eskalen, hem Glokom hastalığı hakkında bilgi verdi hem de cihazın kullanım amaçlarına değindi.

Teknik Direktör Yenihayat: 'Direkt rakiplerimizden birini yendik'

Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, 3-2 kazanılan Karşıyaka maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Teknik Direktör Yenihayat, 'Seriyi devam ettirmek istiyoruz'

Oyunun doğrularını yapıp en az hata ile izleyenlere ve taraftarlara seyir zevki yüksek bir maç izletmek istediklerini belirten Elazığspor Teknik Direktörü Bülent Yenihayat, Haftalardır süren uzun bir serimiz var bu seriyi devam ettirmek istiyoruz. Umuyoruz ve biliyoruz ki hafta sonu evimizde taraftarlarımızın önünde çok yüksek seyircili bir maç oynayacağız dedi.

Elazığ'da kalp damarı tıkanıklığında ilk kez damar içi ultrason cihazı kullanıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 70 yaşındaki erkek hastanın lezyon olan damarına kentte ilk kez kullanılan damar içi ultrasonografi (IVUS) eşliğinde stent takıldı.

'Bu milletin evlatlarına asla ihanet edilmez, edilemez'

Seçim çalışmaları çerçevesinde Elazığ Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 65 bin kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Elazığ ve tüm ilçelerini selamladı.

Diyarbakır'da 15 yıl sonra bir ilk!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesinde, FAKO cihazı ve ameliyathane göz mikroskobu ile 15 yıl aradan sonra katarakt ameliyatı yapılmaya başlandı.

Elazığ'da yanan minibüs kullanılamaz hale geldi

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da park halinde yanan minibüs kullanılamaz hale geldi.

Suçlular 650 saatlik görüntüler incelenerek yakalandı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan’ın da katılımı ile ‘Genel Güvenlik ve Asayiş’ konulu basın açıklaması düzenledi.

Şüpheli araçta uyuşturucu ile tarihi eser ele geçirildi

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde şüphe üzerine durdurulan hafif ticari araçta muhtelif miktarda uyuşturucu maddesi ile tarihi eser niteliği taşıyan objeler ele geçirildi. Olayda 1 kişi gözaltına alındı.

Yenihayat: 'Oyuncularımdan sonuna kadar razıyım'

Elazığspor teknik direktörü Bülent Yenihayat 2-2'lik beraberlikle sona eren Silifke Belediyespor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

YRP'li Yıldırım, seçim gezileri kapsamında Yazıhan'daydı

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Yazıhan ilçesinde ilçe belediye başkan adayı İhsan Akın'ın seçim ofisi açılışına katıldı.