Ihracat Haberleri

Ihracat Haberleri

Diyarbakır OSB ihracat rakamını 1 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, yeni arsa tahsisleri ve üretimin çeşitlenmesi ile birlikte istihdamdaki rakamı 30 binlere çekme çabalarında olduklarını belirterek, '85 ülkeye ihracat yapan Diyarbakır OSB'mizin 2023'teki; 231.5 milyon dolar ihracat rakamını 500 milyon dolara, akabinde 1 milyar dolara yükseltme hedefindeyiz' dedi.

Sadıkoğlu: 'Daha kapsamlı destekler bekliyoruz'

6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın ihracat kaybının 68 milyon 535 bin dolar olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yeniden ayağa kalkma mücadelesi verdiğimiz bu günlerde daha kapsamlı destekler bekliyoruz' dedi.

Diyarbakır'ın ocak ayında ihracatı yüzde 11 geriledi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Yıldız Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı 2024 Ocak ayı ihracat rakamlarına göre kentte ihracın yüzde 11 gerilediğini söyledi.

Türkiye'nin Ocak ayı ihracatı 20 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 yılı ihracatını artıda kapatmayı başaran Türkiye'nin 2024'e de rekorla başladığını belirterek, 20 milyar dolarla en yüksek ocak ayı ihracatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Diyarbakır ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 21 düştü

Diyarbakır'da ihracat oranı bir önceki yıla göre yüzde 21 düştü.

Diyarbakır'da üretilen kokoreç Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor

Diyarbakır'daki kokoreç üretim tesisi, Almanya, Avusturya, Makedonya, İspanya başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine ihracat yapıyor. Firma, kokoreçin yanı sıra sosis ve salam kılıfı ile ameliyat ipi de ihraç ediyor.

Diyarbakır OSB, 2023'de 231 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Diyarbakır'da ihracat ve istihdamın arttırılmasına yönelik yapılan yatırımlar sonucu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 2023 yılında 231,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Başkan Alan, 'Başarı çıtamızı sürekli yukarıya taşıyacağız'

2024 yılı içerisinde, başta istihdam olmak üzere, ihracatı artırmak için seferber olacaklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Bu konuda 4 ilkemiz ve hedefimiz var. Bunlar yatırım, istihdam, üretim ve ihracat. Kim ne derse desin, kim şehrin semalarına ne kadar negatif duygular saçarsa saçsın, başarı çıtamızı sürekli yukarıya taşıyacağız' dedi.

Bingöl, ihracatta 13 sıra yükseldi

Ticaret Bakanlığı tarafından, firmaların üretim yerleri temel alınarak derlenen ihracat istatistiklerine göre Bingöl sıralamada 77'nci sıradan 64'üncü sıraya yükseldi.

Malatya'nın ihracat rakamlarına deprem etkisi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın 2023 yılı ihracatı önceki yıla göre yüzde 13,5 düşüşle 392 milyon 152 bin dolar olarak gerçekleşti.

Depremin vurduğu Malatya'da kayısı yüz güldürdü

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya'da depreme rağmen toplamda 68 bin 346 ton kuru kayısı ile çekirdek ihracatı gerçekleştirildi.

Listede kötü, ekonomide güçlü: Kayısı 112 ülkeye ihracatla 450 milyon dolar kazanç sağlıyor

Elazığ'da Baskilliler Derneği, bir internet sitesi tarafından kaymaklı kayısının 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' listesinde 59'uncu sırada yer almasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Aygün Çam, Malatya ve Elazığ yöresine özgü lezzetin önemine vurgu yaparak, kayısı üretimine ve tüketimine devam edeceklerini belirtti. Yılda 112 ülkeye ihracatı yapılarak ülkeye yaklaşık 450 milyon dolarlık para girdisi sağlayan kayısı üretimin sürdüğünü dile getiren Çam, yanlış değerlendirmelere karşı çıktı.

Sadıkoğlu: 'Yeni teşvikler çıkarılmalı'

Malatya'nın ihracat rakamlarının düştüğünü kaydeden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İhracatçı firmalarımız personel ve üretim anlamında deprem öncesi seviyeye hala ulaşamadı. Ülkemizin büyüme performansı genel olarak iyi, ancak net ihracatın büyümeye katkısı düşüyor. İhracatın büyümeye olan katkısının artırılması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalanması için ihracatçı firmalarımız için yeni teşvikler çıkarılmalı' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Son 20 yılda, 93 bin ton bal ihracatı yapılmış ve 316 milyon dolarlık ihracat geliri elde edilmiştir'

Bingöl'de düzenlenen Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı'na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yaklaşık 9 milyon adet arılı kovanın bulunduğu ülkemizde arıcılık sektörü; bal, polen, propolis ve bal mumu gibi arı ürünlerinden 12 Milyar lira katma değer sağlamaktadır. Son 20 yıla baktığımızda toplam 93 bin ton bal ihracatı yapılmış ve 316 milyon dolarlık ihracat geliri elde edilmiştir' dedi.

'Türkiye Yüzyılı'nda Tekstilin Geleceği' konuşuldu

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Eylül ayında 22 milyar 670 milyon dolarlık ihracat ile bugüne kadarki en yüksek Eylül ayı ihracatına ulaştıklarını belirterek, 'Küresel konjonktürdeki tüm olumsuzluklara rağmen 2023 yılı Ocak-Eylül döneminde ihracatımızı 187,4 milyar dolar seviyesine yükselttiğimizi memnuniyetle ifade etmek isterim' dedi.

Sadıkoğlu: 'Tekstilde yakaladığımız ivme başka şehirlere mi kayıyor'

Depremle birlikte giden personeller ve düşen üretim nedeniyle tekstil sektörünün sıkıntıda olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Tekstilde yakaladığımız ivmenin başka şehirlere doğru kaymaması için ihracatçı firmalar desteklenmeli, fason üretim yapan atölyelerdeki iş kaybının önüne geçecek kapsayıcı adımlar atılmalı' dedi.

Elazığ'ı ihracatta dünyada temsil eden firmaya, platin ödülü verildi

'Dünyada Türkiye'den, Türkiye'de Elazığ'dan başka yere yatırım yapmam' diyerek kente 150 milyon Euro'luk dev yatırım yapan Ramazan Saka, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından platin ödüle layık görüldü.

Sadıkoğlu: 'Destekler artarak devam etmeli'

Malatya'dan eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15 artışla 37 milyon 884 bin dolar, ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya sanayisi 6 Şubat öncesine dönemedi. Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlar artarak devam etmeli' dedi.

Depremin vurduğu Malatya'da kayısı yüz güldürüyor

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Malatya'da, Ağustos ayında gerçekleştirilen 5 bin tonun üzerindeki kuru kayısı ihracatıyla 34 milyon dolar gelir elde edildi.

Başkan Alan, 'Elazığ'ın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir ivme kazanmış durumda'

Son verilere göre, 2023 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatının 57 milyon 323 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak yüzde 147'lik bir artışı temsil ediyor. 2022 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatı 23 Milyon 221 Bin dolar seviyesindeydi. Bu da demek oluyor ki, Elazığ'ın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir ivme kazanmış durumda' dedi.

Kuru kayısıda 750 milyon dolar gelir hedefi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, '2023-2024 ihracat sezonu için 100 bin ton kuru kayısı ihracatı, 750 milyon dolar hedef belirledik. Hep birlikte bu hedefi yakalamak için mücadele edeceğiz dedi'

Başkan Sadıkoğlu: '5 bin ton yaş kayısı ihracatı gerçekleştirdik'

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin yaş kayısıya ilgisinin her geçen yıl arttığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Bu sezon Malatya'dan yaklaşık 5 bin ton yaş kayısı ihracatı gerçekleştirdik' dedi.

Malatya kayısısında tüm zamanların rekor ihracatı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, 6 Şubat depremlerinde etkilenen Malatya'da olumsuzluklara rağmen tüm zamanların ihracat rekorunun gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: Temmuz ayında ihracatımız yüzde 21 arttı

Malatya'dan Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21 artışla 29 milyon 54 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üretim, istihdam ve yatırım iştahının artması demek ihracatın artması demek. İştahın artması için yeni finans desteklerine ihtiyacımız var. Finans dünyasının iş dünyasına destek olmasını bekliyoruz' dedi.

Diyarbakır'dan Avrupa'ya kuru domates ihracatı

Diyarbakır'da ticaret amaçlı üretilen domateslerden günlük 150 ton, Avrupa ülkelerine ihraç edilmek üzere kurutulmaya başlandı. Diyarbakır'ın kuru domatesi İtalya'da pizza yapımında da kullanılıyor.

Malatya'da kayısı hasadı sürüyor, hedef 750 milyon dolarlık ihracat

Malatya'nın AB tescilli ürünü olan kayısıda hasat sürerken, bu yıl 100 bin ton ihracat hedefleniyor. Tarla gününe katılan Vali Hulusi Şahin de, hasat yaparak sezonun kayısı üreticilerine hayırlı olmasını diledi.

Elazığ'dan ülke ekonomisine 120 milyon liralık katkı

Elazığ'da üretim yapan boya firması 24 ülkeye ihracat gerçekleştirirken, ülke ekonomisine yılda 120 milyon liralık katkı sağlıyor.

Depreme rağmen kuru kayısı ihracatı yüz güldürdü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'da, 11 aylık dönemde 77 bin 230 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek, 414 milyon 558 bin dolar gelir elde edildi.

Elazığ'dan dünyaya Türk somonu: İhracat yüzde 100 artarak 60 milyon dolara ulaştı

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 174 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında birinci sırada yer alan Elazığ'da üretilen somon ve alabalıklar, başta Japonya ile Kanada olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Bu çerçevede üretim 31 bin tona ulaşırken ihracat ise yüzde yüz artarak 60 milyon dolara ulaştı.

DTSO: 'Kentin ihracatını arttırmak için nitelikli personel şart'

Diyarbakır Sanayi Mektebi bünyesinde işletmelerin ihracat kapasitesini geliştirmek amacıyla nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için yeni bir eğitim programı açıldı.