Insansız Hava Aracı Haberleri

Insansız Hava Aracı Haberleri

Diyarbakır'da 8 etaplı tatbikat gerçeği aratmadı

Diyarbakır'da 11 farklı kurum, 161 personel, 1 insansız hava aracı ve 34 aracın katıldığı 8 etaplı tatbikat, gerçeği aratmadı.

Bingöl'de geleceğin mühendisleri yetişiyor

Bingöl'de FKA desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde açılan STEM ve Bilim Merkezi, robotik çalışmalar, yazılım gibi teknolojik alanlarda öğrencilere eğitim vererek geleceğin mühendislerini yetiştiriyor. Öğrenciler tamamen kendi yazılımları ile ürettikleri İnsansız Hava Aracını uçurmaya başlarken, bir sonraki hedefleri olan zirai ilaçlama alanında kullanılacak olan dron üzerinde çalışmalara başladı.

Dicle Üniversitesi'nde İHA-1 ticari pilot eğitimi

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSEM) İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanmak isteyenlere, gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla İnsansız Hava Aracı İHA-1 ticari pilot eğitimi verdi.

Türk DEGS Diyarbakır Temsilcisi Kaymaz: 'Yunanistan silahlanmaya tam gaz devam ediyor'

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, Yunanistan'ın tam gaz silahlanmaya devam ettiğini ifade ederek, 'Yunanistan'ın Larissa şehrinde yer alan hava üssüne, ABD'nin 8 adet gelişmiş MQ-9 Reaper tipi silahlı insansız hava aracı konuşlandırdığı söyleniyor' dedi.

İnsansız hava aracı ile zirai ilaçlama eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi

Elazığ'da insansız hava aracı ile zirai ilaçlama eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Malatyalı lise öğrencileri İHA üretti

Malatya'da Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi öğrencileri, Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Mehmet Güran öncülüğünde insansız hava aracı (İHA) olarak da kullanılabilen model uçaklar geliştirdi.

'İHA’lar için birçok ülke sıraya girdi'

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, İngiltere'nin Türkiye'nin insansız hava araçlarıyla yakından ilgilendiğini ve hava aracı teknolojilerinde öncü olan ülkelerin bile Türkiye'den İHA ihraç ettiğini belirterek,Onlarca ülke Türkiye'nin insansız hava aracını elde edebilmek için sıraya girdi' dedi.