Kanser Haberleri

Kanser Haberleri

Uzmanından deri kanserleri için 'güneş' uyarısı

Görülme sıklığı tüm dünyada giderek artan deri kanseri konusunda uyarılarda bulunan Op. Dr. Mehmet Ekinci, güneş ışınlarına fazla maruz kalındığı takdirde deri kanseri riskinin artabileceğine dikkat çekti.

Dünyada yılda yaklaşık bir buçuk milyon insan akciğer kanserinden ölüyor

Ulusal Kanser Haftası nedeniyle açıklama yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Nazife Özge Altan, akciğer kanserinin en önemli risk faktörünün sigara ve tütün ürünleri kullanımı olduğunu söyledi.

Öğrenciler kanserde erken tanıya destek olacak

Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen 'Bir gün çok şeyi değiştirir' projesi ile öğrenciler, annelerinin mutlaka KETEM aracılığı ile kanser taramasından geçirilmesini sağlayacak.

Mobil tarama aracı, kanserde erken teşhise katkı sağlıyor

Bingöl'de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde hizmet veren mobil mamografi aracı, 4 ay içinde 2 binden fazla kişiyi kanser taramasından geçirdi.

'Dünyada 8 kadından biri meme kanseri'

Araştırmalara göre dünyada 8 kadından birinin meme kanserinden muzdarip olduğu bilinirken, Meme Radyolojisi Uzmanı Dr. Derya Deniz Altıntaş, meme kanserinin erken tanı ile hızlıca tedavisinin sağlandığını söyledi.

İhtiyaç fazlası kırmızı et tüketimi kanser riskini artırıyor

Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

'Bölgede en çok meme kanseri görülmektedir'

Memorial Diyarbakır Hastanesi ve Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği işbirliğiyle hasta, hasta yakınları ve vatandaşlara yönelik 'Kanser Okulu' projesiyle eğitim veriliyor.

Bingöl'de Kolorektal Kanser ve Proktolojik Hastalıklar sempozyumu

Bingöl Devlet Hastanesi'nde Kolorektal Kanser ve Proktolojik Hastalıklar Sempozyumu düzenlendi.

Dünyada ilk kez Diyarbakır'da yapıldı

Diyarbakır'da görev yapan jinekolojik onkoloji doktorları Behzat Can ve Sedat Akgöl, ekibiyle dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisini ilk kez uygulayıp tıp literatürüne ekledi. Ekibin yaptığı cerrahi işlem Avrupa'nın en büyük jinekolojik onkoloji dergisi olan International Journal Of Gynecological Cancer'de yayınlandı.

Türkiye'de yılda yaklaşık 3 bin çocuğa kanser tanısı konuyor

Tunceli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hamdullah Cem Kaçmaz, Türkiye'de yılda yaklaşık 3 bin çocuğa kanser tanısı konulduğunu söyledi.

Kemoterapi ve ameliyattan korkan kadın, yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da mide kanseri tanısı konan ve 3 yıldır korktuğu için tedaviyi kabul etmeyen yaşlı kadın Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Dünyada her yıl yaklaşık 19 milyon kişi kansere yakalanmaktadır'

Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden birinin kanser yüzünden olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Ülkemiz için ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiği görülmektedir. Dünyada her yıl yaklaşık 19 milyon kişi kansere yakalanmakta, 9.9 milyon kişi ise kanser nedeniyle hayatını kaybetmektedir' dedi.

Diyarbakır'da kanser tedavilerinde kullanılan TARE işlemiyle hastalar şifa buluyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kanser tedavilerinde uygulanan Transarteriyel Radyoembolizasyon (TARE) işlemiyle hastalar şifa buluyor.

Hırsızın eli kanser hastası yaşlı adamın ekmek teknesine uzandı

Elazığ'da vicdanları sızlatan hırsızlık olayında gırtlak kanseri Saim Yaşar'ın ekmek teknesi olan ayakkabı boya sandığı ve malzemeleri çalındı. Durumdan haberdar olan Rızaiye Gönül Elçileri Derneği üyeleri ise sandık, boya ve fırça alarak evinde ziyaret ettikleri Saim amcaya yeni malzemelerini teslim ederek biriken bakkal borcunu ödedi.

Diyarbakır'da vatandaşlar kansere karşı bilinçlendiriliyor

Memorial Diyarbakır Hastanesi, hasta, hasta yakınları ve vatandaşlara yönelik kanser hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nden bir ilk daha

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde tüm aşamaları kapalı laparoskopik teknikle tamamlanan yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapıldı.

Diyarbakır'da kadınlara meme kanseri farkındalığı semineri düzenlendi

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Hanımevi Millet Kıraathanesi kadın üyelerine yönelik, 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı dolayısıyla seminer düzenlendi.

Tuncelili sanatçılar, kanser hastası için destek konseri verdi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde kanseri tedavisi gören Süleyman Güneş'e maddi ve manevi destek olmak için sanatçılar konser verdi.

Uzmanlar her 8 kadından birinin meme kanseri olacağını öngörüyor

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Ali Kaplan, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla erken tanının önemine vurgu yaparak, Meme kanserinin eskiden her 12 kadından 1'inde görüldüğü, artık her 8 kadından 1'inde yani yüzde 12,5 civarında bir etkilenme oranı oluyor dedi.

Kanseri yenen Seher Karakuş, eğitime başlamak için mücadele ediyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı kırsal Pınar Mahallesinde yaşayan Seher Karakuş, 2018'de yakalandığı kemik kanseri hastalığını, yıllar süren tedaviyle yendi. Başkasının desteğini almadan yürümekte zorluk çeken Seher Karakuş, bir an önce yaşıtları gibi eğitime başlamak için mücadele ediyor.

17 yaşındaki Çağrı, futbol aşkıyla kanseri yendi

Diyarbakır'da yaşayan 17 yaşındaki Çağrı Atay, 2 yıl önce yakalandığı yumuşak doku kanseri (sarkom) hastalığını futbol aşkıyla yenmeyi başardı. Çağrı, 3 hayalinden birini gerçekleştirdi.

Mobil kanser tarama aracı Dicle'de hizmet vermeye başladı

Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) aracı, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde hizmet vermeye başladı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Yıkımlar daha da hızlanmalı, tazyikli su kullanımı artırılmalı'

Ağır hasarlı binaların yıkım işlemlerinin daha da hızlanması gerektiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yıkılan binalardan çıkan ve kansere neden olan asbest maddesinin azaltılması için tazyikli su kullanımının artırılması gerekiyor' dedi.

Genç hakem kansere yenik düştü

Elazığ Bölgesi İl Hakemi Öykü Akyazı, yakalandığı kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

Algoloji Uzm. Dr. Mercan: 'Gereğinden fazla ilaç kullanımı hastada ağrıyı arttırabilir'

İnsanın yaşamını en fazla etkileyen etmenlerin neredeyse başında gelen ağrılar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Algoloji bölümünde Uzman Dr. Özlem Mercan, boyun, kas, bel ve özellikle kansere bağlı ağrıların yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi.

Kanser hastaları halay eşliğinde moral buluyor

Dicle Üniversitesi onkoloji-kemoterapi ünitesinde sağlık hizmetinden faydalanan hasta ve yakınlarına moral ve motivasyonlarını artırmak için doktorlar ve yakınları ile birlikte halay eşliğinde moral buluyor.

Uzman doktordan kolon kanseri uyarısı: 45 yaş üzeri insanlara erken tanı için kolonoskopi önerisi

Diyarbakır'da Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç, 45 yaş üzeri insanlara kolon kanseri uyarısında bulundu. Dr. Tunç, erken tanı ve tedavi için kolonoskopi önerisinde bulundu.

Kanser olduğunu öğrendi, yapay mesane ile sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da aylarca idrar yolunda kanama şikayeti çeken 73 yaşındaki Necdet Kaya, mesane kanseri teşhisi konulduktan sonra yapay mesane ile tekrar yaşamına devam etti.

Hastanenin atıl durumda olan koridoru, kanser hastası çocuklara umut oldu

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde atıl durumda olan koridoru görüp hematoloji ve onkoloji servisine çeviren Dr. Kahraman Öncel, kanser hastası çocuklara şifa dağıtıyor.

Türkiye'de yıllık ortalama 3 bin çocuğa kanser teşhisi konuluyor

Çocuk çağı kanserlerinin yetişkinlerdeki kanserlere göre erken teşhisinin daha zor olduğunun ve ailelerin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Dr. Kahraman Öncel, 'Çocuklardaki kanserde maalesef yetişkinlerdeki gibi bir erken teşhis veya tanı yok. Fakat günümüzde hasta sayılarının ve hekimlerin sayısının artmasından dolayı biraz daha erken tanı koyma şansımız söz konusu' dedi.