Kayısı Haberleri

Kayısı Haberleri

Kayısı ihracatı hız kesmiyor

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Mart ayında 6 bin 191 kuru kayısı ihracatı gerçekleştirilerek 37 milyon 358 bin dolar gelir elde edildiğini söyledi.

Mevsimin ilk kayısı çağlası Kale'de

Malatya'nın en önemli gelir kaynaklarından olan kayısıda ilk çağlalar Kale ilçesinde olgunlaşmaya başladı.

Malatya'da kayısıda zirai don tehlikesi

Malatya tarımının en önemli ürünlerinden kayısıda bugün kar ve yağmur sonrası hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ile çiftçileri endişe sardı.

Malatya'da yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Kent Merkezinde ve birçok bölgede kayısı ağaçlarının çiçek açması ise üreticiyi şimdiden endişelendiriyor.

Malatya'da yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu

Malatya'nın Darende ilçesinde yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışı etkili oldu. Kent Merkezinde ve birçok bölgede kayısı ağaçlarının çiçek açması ise üreticiyi şimdiden endişelendiriyor.

Kuru kayısı fiyatı et fiyatlarını ikiye katladı

Malatya kayısının fiyatı, serbest piyasada kırmızı et fiyatlarını ikiye katlayarak bin TL'yi gördü. Kuru kayısı fiyatlarında kısmi bir artışın söz konusu olduğunu belirten Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, ham madde fiyatları ile işletme giderlerinin bir araya gelmesinin ardından market fiyatlarında çok ciddi bir fark olduğunu söyledi.

Malatya'da erken tomurcuklanan kayısı ağaçları endişelendirdi

Deprem bölgesi Malatya'da, kentin en önemli gelir kaynağı olan kayısıda ağaçların yaklaşık iki hafta erken tomurcuklanması çiftçileri tedirgin ederken, yetkililer don ve benzeri zirai olaylara karşı tarım sigortası uyarısı yaptı.

Malatya'da güzel hava 'kışı' unutturdu

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle Malatyalılar güneşli havanın tadını çıkarmak için kendisini dışarı attı. Hava sıcaklığının 13 dereceler seyrettiği kentte kayısı üreticileri ise endişeli.

Malatya TSO'dan mağduriyet iddiası

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili ve Sigortacılık Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ayhan Altunok, kayısı ağaçlarını zirai dona karşı sigortalatmak isteyen üreticilerin TARSİM tarafından mağdur edildiğini ileri sürdü.

Depremin vurduğu Malatya'da kayısı yüz güldürdü

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Malatya'da depreme rağmen toplamda 68 bin 346 ton kuru kayısı ile çekirdek ihracatı gerçekleştirildi.

Listede kötü, ekonomide güçlü: Kayısı 112 ülkeye ihracatla 450 milyon dolar kazanç sağlıyor

Elazığ'da Baskilliler Derneği, bir internet sitesi tarafından kaymaklı kayısının 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' listesinde 59'uncu sırada yer almasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Aygün Çam, Malatya ve Elazığ yöresine özgü lezzetin önemine vurgu yaparak, kayısı üretimine ve tüketimine devam edeceklerini belirtti. Yılda 112 ülkeye ihracatı yapılarak ülkeye yaklaşık 450 milyon dolarlık para girdisi sağlayan kayısı üretimin sürdüğünü dile getiren Çam, yanlış değerlendirmelere karşı çıktı.

Şehit aileleri ve STK'lar büyükşehrin projelerini gezdi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Vatanseverler Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği ve şehit aileleri Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden olan 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Beydağı Tabiat Parkı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kuru Kayısı Lisanslı Deposu'nu gezdiler.

Ödül alan 'Malatya Kayısısı' kitabında emeği geçenlere plaket

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Gourmand World Cookbook Awards 2023 yarışmasında 1.'lik ödülü alan 'Malatya Kayısısı' kitabının hazırlanmasında emeği geçenlere plaket takdim etti.

MTB Başkanı Özcan: 'Kayısı titiz bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor'

Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, kenttin en önemli ihraç ürünü olan kuru kayısının üretim merkezlerindeki titiz bir sürecin ardından sofralara ulaştığını söyledi.

Bakan Bak: 'Çok modern ve kayısı için önemli bir merkez'

Geçtiğimiz gün Malatya'ya bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Bak, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı ve Ticaret Merkezi'nin çok modern ve kayısı için önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Malatyalı kayısı üreticileri meclisten müjdeli haberler bekliyor

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılıç, TBMM'den kayısı üreticileri başta olmak üzere çiftçiler için yeni destekler beklediklerini söyledi.

Malatya Kayısısı Kitabı, Riyad'da en iyilerle yarışacak

Malatya Kayısısı kitabı 27-29 Kasım 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenecek etkinlikte son 25 yılın birincisi olan kitaplarla yarışacak.

Depremin vurduğu Malatya'da kayısı yüz güldürüyor

Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Malatya'da, Ağustos ayında gerçekleştirilen 5 bin tonun üzerindeki kuru kayısı ihracatıyla 34 milyon dolar gelir elde edildi.

Kurutmalık domateste hasat devam ediyor

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde kayısıya alternatif üretilen kurutmalık domateslerde hasat devam ediyor.

Deprem bölgesi Malatya'da kayısı masaya yatırıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da kent ekonomisinin lokomotifi durumunda olan kayısı tüm yönleri ile masaya yatırıldı.

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'nin açılışı için gün sayılıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Gürkan, Dünya Kayısı Ticaret Merkezinin faaliyete geçmesi ile birlikte kayısının sanayi mamulü haline gelmesi için önemli adımların atılacağını ifade ederek, kayısıdan elde edilen gelirin de artırılacağına vurgu yaptı.

Kuru kayısıda 750 milyon dolar gelir hedefi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, '2023-2024 ihracat sezonu için 100 bin ton kuru kayısı ihracatı, 750 milyon dolar hedef belirledik. Hep birlikte bu hedefi yakalamak için mücadele edeceğiz dedi'

Başkan Sadıkoğlu: '5 bin ton yaş kayısı ihracatı gerçekleştirdik'

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin yaş kayısıya ilgisinin her geçen yıl arttığını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Bu sezon Malatya'dan yaklaşık 5 bin ton yaş kayısı ihracatı gerçekleştirdik' dedi.

Malatya'da meyve bahçelerinin bulunduğu dağlık alanda yangın

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde meyve bahçelerinin de bulunduğu dağlık alanda yangın çıktı. Çok sayıda kayısı ve ceviz bahçesinin etkilendiği yangına müdahale sürüyor.

Büyükşehrin yol çalışmaları sürüyor

Malatya'daki trafik sorununu çözmek adına yoğun mesai harcayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Buğday Pazarı, Lisanlı Depoculuk, Malatya Yaş Sebze ve Meyve Hali ile Şehir Mezarlığı'nın bulunduğu bölgede, yüksek standartlarda asfaltlama çalışması yapıyor.

Bakan Kacır Malatya'da Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini gezdi

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Malatya Kuru Kayısı Lisanslı Deposu ve Borsası ile Cumhuriyet Çarşısı altında bulunan Kuyumcular Çarşısını ziyaret etti.

Bakan Kacır: 'Malatya'mızı ve tüm deprem bölgemizi hızla ayağa kaldıracağız'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya'da yapımı tamamlanan Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde yaptığı incelemede, 'Allah'ın izniyle Malatya'mızı ve tüm deprem bölgemizi hızla ayağa kaldıracak, bu bölgede çarkların hızla yeniden dönmesini sağlamaya dönük adımlarımızı atıyoruz' dedi.

Darende'de kayısıya alternatif yetiştirilen dut da verim yüksek

Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Balaban Mahallesi'nde kayısıya alternatif olarak yetiştirilen yerli dut da yüksek verim dikkat çekiyor.

Traktörün altında kalan kayısı üreticisi hayatını kaybetti

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde kayısı hasadı yapan üretici, traktörün altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti.

Malatya kayısısında tüm zamanların rekor ihracatı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, 6 Şubat depremlerinde etkilenen Malatya'da olumsuzluklara rağmen tüm zamanların ihracat rekorunun gerçekleştirildiğini söyledi.