Koronavirüs Haberleri

Koronavirüs Haberleri

Kent genelinde Koronavirüs aşısı hakkında bilgi verildi

Elazığ olarak aşılamada istenilen hedefe ulaşamadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: aşılamada hala Türkiye ortalamasının altındayız' dedi.

Yerli aşı 'TURKOVAC' Diyarbakır'da uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC, bugün itibariyle Diyarbakır'da da uygulanmaya başlandı. TURKOVAC ile hatırlatma dozu aşısı yaptıran Vali Münir Karaloğlu, vatandaşlara da aşı olmaları çağrısında bulundu.

Gazeteci-Yazar Raşit Kısacık koronaya yenildi

Malatyalı Gazeteci-Yazar Raşit Kısacık yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Cahit Polat vatandaşları aşı olmaya davet etti

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, korona virüs nedenli ölümlerin yüzde 95'inin aşısız veya eksik aşılı vakalar olduğunu belirterek, Buna karşın korona virüs yoğun bakımlarda yatan hastalarımızın da yine yüzde 94'ü aşısız veya eksik aşılı kişilerden oluşmaktadır dedi.

Aşılamada sarıya dönen Elazığ'da uzmanlar uyardı

Korona virüs aşılama oranında yüzde 65'i geçerek sarıya dönen Elazığ'da, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu vatandaşları uyararak, Ben aşı oldum, bu hastalık bana bulaşmaz demeyelim. Bunların hepsi savaşa gitmeden önce aldığımız bir zırh gibiler. Okun vücudumuza isabet etmesini, silahın yaralamasını önleyecek etki gibi aşı da bu hastalığın bulaşmasını önlüyor dedi.

2 doz aşı hayatta tuttu, 89 yaşındaki Firdevs nine koronayı hafif atlattı

Elazığ'da koronavirüse yakalanan 89 yaşındaki Firdevs nine 2 doz aşısını olduktan sonra yakalandığı hastalığı daha kolay atlattı. Aşı olmayanlara çağrıda bulunan Firdevs nine, Aşı olmayanlar hiç beklemesinler hemen aşı olsunlar dedi.