Malatya Haber Haberleri

Malatya Haber Haberleri

Malatya'da horoz dövüştürenlere ceza yağdı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde horoz dövüştürdüğü ve kumar oynadıkları belirlenen 11 kişiye 72 bin 257 lira ceza uygulandı.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, ziyaretlerini sürdürüyor

31 Mart seçimlerine kısa bir zaman kalırken, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim ziyaretlerini sürdürüyor.

Malatya'da tekeri patlayan otomobil şarampole uçtu: 8 yaralı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde tekeri patlayan otomobil şarampole uçtu. Kazada 8 kişi yaralandı.

Çanakkale ruhunu sahneye taşıdılar

Çanakkale'de 109 yıl önce ortaya konulan kahramanlık destanı, 'Çanakkale'nin gizli kahramanları' adlı tiyatro oyunu ile Malatya'da Fırat İlkokulu öğrencileri tarafından sahneye taşındı.

MÜSİAD Malatya Şubesi'nin iftar programı gönülleri buluşturdu

MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından düzenlenen geleneksek iftar buluşmasında bu yıl da üyeler, Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla birlikte iftar açtı.

Malatya'da konteyner yangını

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan konteyner kentte henüz bilenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaralananın olmadığı yangında konteyner kullanılmaz hale geldi.

Geçit: 'Malatya'nın iyileşme reçetesi hazır'

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat'ta yaşanan Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'nın 'İyileşme Reçetesi'ni hazırladıklarını ve bu reçetenin hayata geçirilmesinde merkezi hükümetin desteğinin önemine vurgu yaparak, vatandaşların 31 Mart seçimlerinde oy verirken bu hususu özellikle göz önünde bulundurmaları tavsiyesinde bulundu.

AK Partili Taşkın: 'Bin yıl dediler 3 yıl sürdü'

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, ' 28 Şubat bin yıl sürecek dediler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşu sayesinde 3 yıl sürdü' dedi.

AK Parti Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er'e Sürgü'de coşkulu karşılama

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Mahallesini ziyaret etti. Beraberinde AK Parti Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Zekeriya Çelebi ile Sürgü'de esnafları ziyaret eden Sami Er, vatandaşların talep ve sorunlarını da dinleyerek göreve geldiklerinde yapacakları projelerden bahsetti.

MAGİNDER Başkanı Karademir, iş dünyasının taleplerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a aktardı

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Malatya'da STK buluşması programlarına katıldıklarını belirterek, burada Malatya iş dünyasının beklentileri ile ilgili dosyayı kendilerine teslim ettiklerini söyledi.

Malatya'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı

Malatya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi.

Malatya'nın Şubat ayı uçuş istatistikleri açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Malatya Havalimanı'nın 2024 yılı Şubat ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Depremzede hayvan yetiştiricileri üretimlerini sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki evi, ağılı yıkılan ve 80 yaşındaki annesini kaybeden büyükbaş hayvan yetiştiricisi Ahmet Menge her şeye rağmen üretime devam ediyor.

Sadıkoğlu, Malatya'nın taleplerine hassasiyetle yaklaşılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşmasında söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin sorunlarını dile getirerek, sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik gelişme de olmaz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Türkiye'de siyasi istikrar ve güven ortamı devam ediyor. Bu çok kıymetli. Bunu en iyi iş dünyası bilir. Çünkü siyasi istikrarın ve güvenin olmadığı yerde ekonomik gelişme de, refah da olmaz' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Yıl sonunda 200 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Deprem bölgelerinde şu ana kadar 46 bin civarında konutu teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut teslim ederek yıl sonunda inşallah 200 bin konutu hak sahiplerine teslim etmiş olacağız' dedi.

Başkan adayı Geçit, Şahnahan Mahallesi sakinlerinin konuğu oldu

Her mahalle toplantısında vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaşan ve son olarak Şahnahan Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Yeşilyurt için ne yapılması gerekiyorsa yapılacak; gece gündüze katılması gerekiyorsa emin olun katılacak. Ben onun sözünü size veriyorum. Malatya'mızı ve ilçelerimizi birlikte ayağa kaldıracağız' dedi.

Bakan Bak: 'Türkiye'nin dört bir yanında tesisler yapıyoruz'

Türkiye'nin dört bir yanında spor tesisleri yaptıklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde spor devrimi yaşandığını söyledi.

Sami Er: 'Malatya'yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz'

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Yeni Sanayi Sitesi esnaf ziyaretinde, sanayinin durumunu seçildikten sonra buradaki esnafın görüşleri doğrultusunda geleceğini planlayacaklarını söyledi.

Malatya'da huzur ve güven uygulaması

Malatya'da kent genelinde 84 polisin katılımıyla huzur ve güven uygulaması gerçekleştirildi.

Malatya'da 16 ton karışımlı akaryakıt ele geçirildi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde şüphe üzerine durdurulan bir araçta 16 ton karışımlı akaryakıt ele geçirildi.

Büyükşehir Adayı Sami Er, depremzedelerle iftar yaptı

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, depremzedeler ile iftar açtı, sorunlarını dinledi. Göreve gelir gelmez kalıcı konutlar ve işyerlerinin yapımını hızlandıracaklarını ifade eden Er, kiracılar ve dar gelirli vatandaşlar içinde TOKİ konutları yapılacağını söyledi.

Esnaflardan AK Parti Yeşilyurt Adayı Geçit'e tam destek

Küçük Sanayi sitesi esnaflarıyla üçüncü kez bir araya gelen AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Helal kazancın ve emeğin temsilcili olan esnaflarımızın dükkanlarını, birilerinin bahsettiği gibi bir gece ansızın kimse gelip yıkamayacak. Biz ona müsaade etmeyeceğiz ve esnaflarımızın mağdur olmayacağı bir yol haritası ortaya koyacağız' dedi.

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Taşkın, seçim çalışmalarına devam ediyor

Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Merkezi (CEM) Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ile Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata'yı ziyaret eden AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, 'Şehrimizi ortak akıl ve istişare ile yöneteceğiz' dedi.

Tabaroğulları: 'Hekimhan'ı birlikte el ele vererek kalkındıracağız'

31 Mart yerel seçimler yaklaşırken Cumhur İttifakı'nın MHP'li Hekimhan Belediye Başkan adayı Memet Tabaroğulları, yoğunluklu olarak mahalleri gezerek halkın sorunlarını dinliyor. Hekimhanlıların kendilerine büyük yakınlık gösterdiğine dikkat çeken Tabaroğulları, 'Hekimhan'ı birlikte el ele vererek kalkındıracağız' dedi.

MÜSİAD Malatya Şubesi genç ticaret elçilerini iftarda ağırladı

MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Malatya Şubesi, iftar programında genç ticaret elçileri ile bir araya geldi.

Prof. Dr. İlhan Geçit: 'Size 2 yıl içinde depremin izleri silinmiş bir Malatya teslim edeceğiz'

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri olarak göreve geldiğimizde, en geç iki yıl içerisinde Malatya'yı size depremin izlerinden arınmış ve 11 ilçe de dahil, her bakımdan ayağa kalkmış bir kent olarak teslim edeceğiz' dedi.

AK Parti Malatya Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er'den Esnaf ziyaretleri

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, ziyaret ettiği esnafların taleplerini dinlerken Malatya'nın çarşısını 1 yılda ayağa kaldırılacağını söyledi.

MalatyaPark'ta Ramazan eğlenceleri

Ramazan ayı boyunca Malaya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinde her akşam Ramazan etkinlikleri düzenleniyor.

MTÜ'de Tıp Bayramı etkinliği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, tıp alanında öncü olmanın sadece bilgi ve becerilerle değil aynı zamanda insan odaklı bir yaklaşımla da mümkün olduğunu belirterek, 'Öğrencilerimizin topluma ve çevreye duyarlı, etik değerlere sahip ve kaliteli hizmet sunmaya odaklı yetişmeleri, fakültemizin en büyük hedeflerinden biridir' dedi.