Malatya Valiliği Haberleri

Malatya Valiliği Haberleri

Vali Ersin Yazıcı, Malatya'daki güvenlik olaylarına ilişkin bilgiler verdi

Malatya Valiliği'nde gazeteciler ile Güvenlik Bilgilendirme Toplantısında bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, 6 aylık sürçte kentteki güvenlik olaylarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yazıcı, özellikle deprem sonrası artış gösteren hırsızlık olaylarının alınan tedbirler sonucu düştüğünü söyledi.

Malatya'da kan bağışı kampanyası başladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Kızılay Malatya Şubesi iş birliğiyle düzenlenen 'Cumhuriyetin 100. Yılında 1923 Kan Bağışı Kampanyası' başladı.

Sadıkoğlu, Vali Yazıcı'yı şehrin ticareti ve sanayisi hakkında bilgilendirdi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile Malatya Valiliği'ne atanan Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Depremde hasar alan valilik binası yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya Valiliğinin hizmet binasında yıkım işlemlerine başlandı.

Valilik makamına oturdu, 'sağlam evler yapılsın' talimatı verdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Malatya Valiliği makamına oturan öğrenci Tarık Boztepe'nin ilk talimatı, depreme dayanıklı evlerin yapılması oldu.

Malatya'da ağır hasarlı binalardan eşya tahliyesine ara verildi

Malatya Valiliği, kentte devam eden artçı depremler nedeniyle ağır hasarlı binalardan eşya taşınmasını ikinci bir emre kadar durdurdu.

Gürkan: 'Engellilere uygun engelsiz mekanlar oluşturmaya gayret ediyoruz'

Engellilerin istek ve sorunlarına dikkat çekilmesi, bu konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 'Sevgi Her Engeli Aşar' temalı '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' farkındalık etkinliği düzenlendi.

Çitçilere arpa ve buğday tohumu dağıtıldı

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla 'Malatya Buğday Üretimini Artırıyor Projesi' çerçevesinde buğday ve arpa tohumu, Tarım ve Orman Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi.

Arazi şartlarında görev için YİKOB'a 2 araç

Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na (YİKOB) 2 adet arazi aracı tahsis edildi.

Bakan Yanık Malatya'da temaslarda bulunuyor

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Malatya Valiliğini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Malatya'ya 82 yeni okul kazandırılıyor

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Malatya'da yapılacak olan 82 yeni okul ile ilgili protokol imzalandı.

Gürkan: 'Gayemiz bu memleketin istikbalidir'

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Büyükşehir Nikah Sarayında iftar programı düzenlendi.

Kayısı Festivali, Eypio ve Serdar Ortaç konserleriyle sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25'incisi düzenlenen Malatya Uluslararası Kültür Sanat etkinlikleri ve Kayısı Festivali sanatçılar Eypio ve Serdar Ortaç konserleriyle sona erdi.

25'inci Kayısı Festivali Fuarında Turgut Özal Üniversitesi de stant açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 25. Kayısı Festivali Uluslararası Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde Mişmiş Park fuar alanına Malatya Turgut Özal Üniversitesi de stant açtı.

25'inci Kayısı Festivali Fuarına yoğun ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 25. Kayısı Festivali Uluslararası Kültür Sanat etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Asgari ücretin altında işçi çalıştıranlara yasal işlem

Malatya Valiliği, mevsimlik tarım işçilerinin ücretleri konusunda farklı ödemelerin olması nedeniyle açıklama yaparak asgari ücretin altında işçi çalıştıranlara yasal işlem yapılacağını bildirdi.

Başkan Gürkan, spor lisesindeki tesisleri inceledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Valiliği arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol çerçevesinde okullara yapılacak olan spor tesisleri bir bir tamamlanarak hizmete açılmaya başladı.

Vali Şahin'e ziyaretler devam ediyor

Valiler kararnamesi ile 12 Mayıs 2022 tarihinde Batman Valiliğinden Malatya Valiliğine atanan Vali Hulusi Şahin'e ziyaretler devam ediyor.

Bakan Çavuşoğlu'ndan valilik ve belediye ziyareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya ziyareti çerçevesinde Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

Çevre dostu bir yaşam için pedal çevirdiler

Çevre Haftası nedeniyle Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, bisikletin günlük hayattaki kullanımını yaygınlaştırmak, çevre dostu ulaşım alanında farkındalık oluşturmak amacıyla 'Çevre Dostu Bir Yaşam' için bisiklet turu etkinliği gerçekleştirildi.

9.Malatya Anadolu kitap ve kültür fuarı sona erdi

Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, organizasyonunu ise Kültür A.Ş.'nin yaptığı, 9.Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kapanış programıyla sona erdi.

Emniyet Müdürü Dağdeviren okurlarıyla bir araya geldi

Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 9. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı'nda okurlarıyla bir araya geldi.

9.Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kitapseverlerle buluştu

Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, organizasyonunu ise Kültür A.Ş.'nin yaptığı, Malatya Kitap ve Kültür Fuarı'nın 9'uncusu kapılarını kitapseverlere açtı.

Battalgazi'de hurda ve atık kağıt toplayıcıları kayıt altında

Battalgazi Belediyesi, Malatya Valiliği'nin hurda ve atık kağıt toplayıcıları konusunda yayımladığı genelge çerçevesinde ilçede geçimini kağıt toplayıcılığı ile sağlayan 315 kişiyi kayıt altına alındı.

Bakan Kurum, Malatya Valiliğini ve AK Parti İl Teşkilatını ziyaret etti

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum Malatya Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Binasına geçerek İl Teşkilatı ile toplantı yaptı.

Gazi ve şehit aileleri iftar yemeğinde bir araya geldi

Malatya Valiliği ev sahipliğinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organizasyonuyla Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri onuruna iftar yemeği verildi.

Malatya'da 2. kayısı çiçeği şenlikler başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş organizesinde gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile diğer paydaşların katkılarıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kayısı Çiçeği Şenliklerinin açılışı, Sümer Park içerisinde bulunan Yöresel Ürünler Pazarında yoğun bir katılımla başladı.

Çiftçilere buğday ve arpa tohumu dağıtımı yapıldı

Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla 'Tohum bizden, üretim sizden' projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda çiftçilere tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir'den eğitim ve spora büyük destek

Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi arasında 15 okula spor tesisleri yapımı için karşılıklı iş birliği projesi kapsamında protokol imzalandı.

Demircan, 'Sinemaya yatırım kültürümüzün aktarımına yaptığımız en önemli yatırım'

10'uncusu düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya Valiliği döneminde festivalin başlamasına destek veren Ulvi Saran ve Serdar Gökhan ödül töreni öncesinde basına açıklamalarda bulundu.