Meme Kanseri Haberleri

Meme Kanseri Haberleri

'Dünyada 8 kadından biri meme kanseri'

Araştırmalara göre dünyada 8 kadından birinin meme kanserinden muzdarip olduğu bilinirken, Meme Radyolojisi Uzmanı Dr. Derya Deniz Altıntaş, meme kanserinin erken tanı ile hızlıca tedavisinin sağlandığını söyledi.

'Bölgede en çok meme kanseri görülmektedir'

Memorial Diyarbakır Hastanesi ve Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği işbirliğiyle hasta, hasta yakınları ve vatandaşlara yönelik 'Kanser Okulu' projesiyle eğitim veriliyor.

Diyarbakır'da kadınlara meme kanseri farkındalığı semineri düzenlendi

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Hanımevi Millet Kıraathanesi kadın üyelerine yönelik, 1-31 Ekim meme kanseri farkındalık ayı dolayısıyla seminer düzenlendi.

Uzmanlar her 8 kadından birinin meme kanseri olacağını öngörüyor

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Ali Kaplan, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla erken tanının önemine vurgu yaparak, Meme kanserinin eskiden her 12 kadından 1'inde görüldüğü, artık her 8 kadından 1'inde yani yüzde 12,5 civarında bir etkilenme oranı oluyor dedi.

Uzmanından meme kanseri için iki yılda bir tarama önerisi

Dünya ve yurt genelinde yaklaşık her 8 kadından birinin meme kanserine yakalandığını ifade eden Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Şiyar Ekinci, vatandaşların erken teşhis için düzenli kanser taraması yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Hemşire Betül, annelik azmiyle kanseri yendi

Meme kanserine yakalandıktan sonra gördüğü tedavi ve karnındaki bebeğin desteğiyle sağlığına kavuşan hemşire Betül Aydın, hem çevresindeki hem de yoğun bakım servisinde yatan kanser hastalarına moral oluyor.

Elazığ'da 'Meme Kanseri Farkındalık' yürüyüşü

Elazığ'da 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Meme kanserinde farkındalık için 'pembe' otobüs

Diyarbakır'da meme kanserinde farkındalık oluşturulması ve dikkat çekilmesi amacıyla Van-Diyarbakır seferi yapan otobüs pembe rengine kaplandı.

TÜBA-GEBİP ödülüne uzandı, plaketini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alacak

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen program kapsamında 2021 yılı TÜBA-GEBİP ödülü sahibini buldu. Meme kanseri üzerine projesi ile sağlık alanında ödül alan Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Cemal Georg Orhan, plaketini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alacak.

Rektör Kızılay'dan kansere karşı 'bilinç' çağrısı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, seminerde yaptığı konuşmada, meme kanserine karşı kadınların bilinçli, sağlık ekiplerinin de bu konuda yönlendirici olması gerektiğini vurguladı.

Meme kanserine kamu spotuyla dikkat çekildi

Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile Kadın, Aile ve Toplum Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İNÜKATUM) işbirliğiyle Ekim ayının 'Meme Kanseri Bilgilendirme ve Farkındalık Ayı' olması nedeniyle etkinlikler düzenleniyor.

Meme kanserinde erken teşhis tedavi şansını arttırıyor

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, meme kanserinde erken teşhisin başarılı bir tedavi şansı sunduğu belirtilerek, şüphe durumunda hemen sağlık kuruluşuna başvurulması istendi.

Medical Park Elazığ Hastanesinden 'Meme Kanseri' bilinçlendirme standı

Medical Park Elazığ Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme Ayı nedeniyle bir alışveriş merkezinde stant açarak vatandaşları bilinçlendirdi.

Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Dünyada her 7 kadından birinin meme kanserine yakalandığını belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine değiniyor. Malatya'da kanseri azmiyle yenen bankacı Özlem Önal Erkurt, bu süreçte yaşadıklarının kısa filmini çekerek, 'Hastalık benim değilmiş gibi davrandım ve işe yaradı' dedi.

Kadınlara yönelik 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Programı' düzenlendi

Elazığ'da kadınlara ve sağlık çalışanlarına yönelik 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Programı' düzenlendi.