Münir Karaloğlu Haberleri

Münir Karaloğlu Haberleri

Diyarbakır Valisi Karaloğlu zılgıtlarla uğurlandı

Son çıkan Valiler Kararnamesiyle 'Vali-mülkiye başmüfettişliği' görevine atanan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, alkış ve zılgıtlarla uğurlandı.

Diyarbakır'da 'Fetih ve Uyanış' etkinlikleri için geri sayım

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Anadolu'nun İslam'a açılan kapısı Diyarbakır'ın Fethi'nin 1383. yıl dönümü ile Ashab-ı Kehf Uyanış etkinliklerinin ele alındığı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Karaloğlu şehit ailelerini evlerinde ziyaret ederek bayramlaştı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile Ramazan bayramı dolayısıyla şehit ailelerini evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Vali Karaloğlu, Diyarbakırlılarla bayramlaştı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, resmi bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bayramlaştı.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'ndan evlat nöbetindeki ailelere bayram ziyareti

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla kaçırılarak dağa götürülen aileleri eylem yaptıkları HDP Diyarbakır il binası önündeki çadırda ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Hamo Ağadan 3 bin kişiye iftar yemeği

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Hamo Ağa olarak bilinen Bismil İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Arslan adına oğlu Tahsin Aslan, aralarında Vali Münir Karaloğlu'nun da davet edildiği bölgedeki Kur'an kursu ve mendereselerde okuyan öğrenciler ile hocalara ve kentin illeri gelenlerinin olduğu yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Diyarbakır'da yunus timlerinde görev alacak 19 polise sertifika verildi

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev alacak olan ve eğitimlerini tamamlayan motosikletli yunus polislerinin sertifika törenine katılan Vali Münir Karaloğlu, organize suç çeteleri mücadele vurgusu yaptı. Vali Karaloğlu, 'Diyarbakır'da hiç kimse, oluşturduğu çetelerle vatandaşın malını mülküne çökerek canına zarar vererek bir eylem yapamayacak. Onların biz karşısında olacağız. Devlet olarak, güvenlik birimlerimiz, kolluk birimlerimiz olarak karşılarında olacağız 'dedi.

Diyarbakır'da 'La Havle' tespih sergisi açıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır'da ince işçilikle ve uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkan, Osmanlı ve Mevlevi motiflerle bezenmiş La Havle tespih sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da geçmişten bugüne taşıdığımız önemli değerlerimizden olan ve tespih sanatıyla ilgili var olan değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak için bu ve benzeri etkinliklerimiz devam edecek dedi.

Diyarbakır'da İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu Başkanlığında tüm paydaşların katılımıyla İl Koordinasyon Kurulunun 2022 yılı 1. dönem değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da, 'Ben Olsaydım' temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı başladı

'Ben Olsaydım' temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayında konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 'Bağımlılık hem zihnen, hem ruhen insanı felç eden, insanı hayattan koparan toplumları perişan eden bir sorundur. Onun için bununla hep birlikte topyekun bir mücadeleye ihtiyacımız var' dedi.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu: 'Türkiye'nin en huzurlu ve güvenilir şehirlerinden birinde yaşıyoruz'

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, şehit ve gazi yakınları ile iftarda bir araya geldi.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında DİSKİ'nin yatırımları ele alındı

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü'nün yatırım ve projeleri masaya yatırıldı.

Vali Karaloğlu, patlamanın olduğu 3. Sanayi Sitesi'nde incelemede bulundu

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç ile birlikte sabah saatlerinde patlamanın yaşandığı 5'i ağır 10 kişinin yaralandığı 3. Sanayi Sitesi'nde incelemede bulundu.

Vali Karaloğlu, kooperatif marketin açılışını yaptı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden olan Tarım Kredi Kooperatif Marketi'nin Diyarbakır'daki ilk şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Karaloğlu, Diyarbakır'ın çehresini değiştirecek projeleri inceledi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, hafta sonu mesaisinde daha yeşil ve düzenli bir kent için devam eden çalışmaları inceledi.

Diyarbakırlı 19 gaziye KKTC milli mücadele madalyası ve beratı verildi

Kıbrıs Barış Harekatına katılan Diyarbakırlı 19 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) milli mücadele madalyası ve beratı törenle takdim edilirken törende konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Barboros Hayrettin Paşa'nın Akdeniz'i bir dönem Türk denizi haline getirdiğini belirterek, 'Verilen bu mücadeleyle inşallah bu topraklarda kıyamete kadar ezan sesi susmasın. Mabetlerimize namahrem eli değmesin. Al bayrağımız kıyamete kadar göklerden inmesin. Şehitlerimizin ruhu bu ülkede incinmesin' dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Şevket Beysanoğlu'na vefa örneği

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesince 500 Evler'de yapımı tamamlanan Şevket Beysanoğlu Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi. Vali Karaloğlu'nun Şevket Beysanoğlu'nun 'kara sevdam Diyarbakır' şiirini okuması büyük alkış aldı. Vali Karaloğlu, 'Şevket bey gerçekten bu şehre çok katkısı olan değer katan büyüklerimizden bir tanesi onun isminin Diyarbakır'da bir parkta yaşatılması onu genç nesillere bir şekilde isminin hatırlatılması bu şehir için önemlidir' dedi.

Vali Karaloğlu: 'Kırsalda oturan ailelerin kızları için pozitif ayrımcılık yaptık'

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla Konukevi Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret ederek, 'Özellikle kırsalda ve ilçelerde oturan ailelerin kızları için pozitif ayrımcılık yaparak ders çalışma imknları oluşturduk' dedi.

Bismil'de bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 tekstil fabrikasının temeli atıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak 5 tekstil fabrikasının temeli atılırken, törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Diyarbakır'da doğan gençlerimiz iş aramak için kendi doğdukları şehri terk etmek zorunda kalmasınlar. Kendi ilçelerinde, kendi şehirlerinde iş bulsunlar, aş bulsunlar, mutlu olsunlar istiyoruz. Bütün gayretimiz bütün çabamız bu dedi.

Diyarbakır'a 787 dönümlük alanda yeni millet bahçesi

Diyarbakır'da içerisinde 432 dönümü yapay gölet olan 787 dönümlük alanda büyükşehir belediyesi tarafından millet bahçesi yapılması için proje hazırlandı. Millet bahçesinin yapıldığı alanda inceleme bulunan Vali Münir Karaloğlu, yapay gölete balık bıraktı.

Vali Karaloğlu: 'Biz DİSMEK'i bir halk üniversitesi olarak görüyoruz'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (DİSMEK) Göletli Park Kurs Merkezi'nin açılışında konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Bugün 11 bin gencimiz Diyarbakır'da mesleki eğitim merkezlerine devam ediyor. Hedefimiz Diyarbakır'da mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrenci sayımızı 20 bine çıkarmak. Bunu Diyarbakırlı hemşerilerimize duyurmak istiyoruz. Ne olur çocuklarımızı, gençlerimizi mesleksiz bırakmayalım ki yarın iş bulurken kolaylık olsun dedi.

Görme Engelli şampiyon miniklerden Vali Karaloğlu'na ziyaret

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Aydın Nazilli'de düzenlenen Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazanan sporcuları makamında ağırladı.

Vali Karaloğlu: 'Vergi vatandaşa hizmet demektir'

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 'Vergi Haftası' dolayısıyla Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Ramazan Yaşar ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında Diyarbakır'ın yatırımları ele alındı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Büyükşehir Belediyesi'nin 2022'de yapılacak olan projeleri ve yatırımların ele alındığı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Vali Karaloğlu: 'Diyarbakır'da artık örgüte katılım neredeyse sıfır noktasına geldi'

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 900 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde avlat nöbetinde olan ailelerle bir araya gelen Vali Münir Karaloğlu, 'Bu yürekli anneler, yürekli kadınlar, Diyarbakır anneleri, bir şeyi gösterdi. Diyarbakır'da artık örgüte katılım neredeyse sıfır noktasına geldi. Yürekli annelerin bu mücadeleleri, halkın da uyanmasına, çocuklarımızın da gözünü açmasına vesile oldu' dedi.

Diyarbakır'da 2023'e kadar hedef 5 milyon turist

Mezopotamya'nın 'altın üçgeninde' bulunan Diyarbakır'da, 2021 yılını pandemiye rağmen turist sayısında yüzde 50 artışla geçirdi. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 2023 hedeflerinde 5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

Yerli aşı 'TURKOVAC' Diyarbakır'da uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC, bugün itibariyle Diyarbakır'da da uygulanmaya başlandı. TURKOVAC ile hatırlatma dozu aşısı yaptıran Vali Münir Karaloğlu, vatandaşlara da aşı olmaları çağrısında bulundu.

Vali Karaloğlu: 'Diyarbakır'ın karartılan ufkunu kültür sanatla aydınlatacağız'

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Hattat Levent Karaduman'ın 'Yeni Kelimeler Hat Sergisi'ni açtı. Vali Karaloğlu, Diyarbakır'da hat sanatını yeniden inşa etmek, hat sanatını yeniden vatandaşımızın gündemine taşımak ve Diyarbakır'dan yeni hattatlar yetiştirme gayretimiz var açıklamasında bulundu.

Vali Karaloğlu, 'DİSMEK'i bir halk üniversitesi olarak planlıyoruz'

Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin merkez Bağlar ilçesinde yeni hizmete alınan DİSMEK Kurs Merkezinde incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu: 'Diyarbakır'da 570 kırsal mahalle yolu kapalı'

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışıyla ilgili Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) kriz merkezinde toplantı yaptı. Vali Karaloğlu, 570 kırsal mahalle yolunun kapalı olduğunu açıkladı.