Müze Haberleri

Müze Haberleri

FHGC Başkanı Gürtürk'ten Başkan Şerifoğulları'na teşekkür

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkan Serkan Gürtürk, 10 Ocak 2023 tarihinde hizmete açılan ve yoğun ilgi gören Basın Müzesinin adının 'Gazeteci-Yazar Mehmet Topal Harput Basın Müzesi' olarak değiştirme kararından dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'na teşekkür etti.

Harput Basın Müzesi'ni 9 günde 15 bin kişi ziyaret etti

9 günlük bayram tatilinde yoğun ilgi gören Harput Basın Müzesi 15 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak: 'Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir''

Bingöl Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Hayvan Hastanesinin afet durumunda insanlara da hizmet verebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, 'Bunun biz Bingöl'ümüze ve bölgemize büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Elazığ'da öğrenciler Balık Müzesini gezdi

Elazığ'da öğrenciler, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kampüsü içinde bulunan Balık Müzesi ve akvaryum ünitesini gezdi.

Elazığ'daki 'Balık Müzesi' büyük ilgi görüyor

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kampüsü içinde bulunan Balık Müzesi büyük ilgi görüyor.

Diyarbakır'da 2023'te bin 252 tarihi esere işlem yapıldı!

Binlerce yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır'da, Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı 2023 yılında yaklaşık bin 252 eserin, kültüre kazandırılması ve müzelerde sergilenmesi amacıyla bakım ve onarımı yapıldı.

Elazığ'da öğrenciler Balık Müzesini gezdi

Elazığ'da anaokulu öğrencileri, Balık Müzesini gezdi

10 yıldır topladığı taşları çuvalla müzeye götürdü

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaşayan Mesut Güler, 10 yıldır çevreden topladığı ve farklı olduğunu düşündüğü taşları incelenmesi için çuvalla müzeye götürdü. Taşlara olan ilgisinin küçük yaşlarda başladığını belirten Güler müzeye teslim ettiği taşların incelenmesini istedi.

Yenişehir'de 'Tarihe Yolculuk Müze Gezi Projesi' protokolü imzalandı

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır Müze Müdürlüğü ile vatandaşlarda kültürel, tarihi ve bilimsel bilinç oluşturmak amacıyla Tarihe Yolculuk Müze Gezi Projesi işbirliği protokolü imzaladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Ala: 'Biz önümüze siyasi otoban yaparız ve yeni bir anayasayla da Türkiye'yi taçlandırırız'

AK Parti Diyarbakır İlçe Belediye Başkan Adayı Tanıtım Programı'na katılan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, 'Türkiye'nin hedefleri; daha gelişmiş bir demokrasi, daha kalkınmış bir ekonomi, daha huzurlu bir toplumdur. Bunu da biz bu şehirlerimizle başaracağız. Bu kararlılık ve azim olduktan sonra inanın kardeşlerim biz önümüze siyasi otoban yaparız ve yeni bir anayasayla da Türkiye'yi taçlandırırız. Yeter ki inancımızdan bir şey eksilmesin' dedi.

Diyarbakır'da 90 yıllık müze 2023 yılında 134 bin ziyaretçi ağırladı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan İçkale Müze Kompleksi, 90. yılına girerken 12 bin 500 yıllık eserlere kadar yaklaşık 134 bin ziyaretçisini tarihi yolculuğa çıkardı.

Muhtar, köy konağını mini müzeye dönüştürdü

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde köy muhtarı Ekrem Zeki Şeker, kullanılmayan nostalji değeri taşıyan eski eşyaları toplayarak köy konağını mini müzeye dönüştürdü.

Türkiye'de sadece Elazığ'da var: 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor

Türkiye'de sadece Elazığ'da olan 'Kahve Fincanı' Müzesi, içinde bulunan 5 bin eserle Guinness'e girmeye hazırlanıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müzede, Mustafa Kemal Atatürk, Ara Güler gibi isimlere ait fincanlar ile İngiltere'den Osmanlı'ya gönderilen kahve fincanları da sergileniyor.

Oyuncak müzesi minik misafirlerini ağırlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğüne bağlı Oyuncak Müzesi'nde 'Müze Bizi Bekler Projesi' kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Dinozorlar döneminden günümüze gelen bu balığın havyarı 2 milyon lira

Keban Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağına Sibirya Mersin balığı takıldı. Balığın havyarının ise 2 milyon liraya kadar satıldığı öğrenildi.

Çınar: 'Şehit ve gazi aileleri başımızın tacı'

Şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Hal Hatır' buluşmaları çerçevesinde Yeşilyurt Belediyesinin kültürel yatırımlarından Gedik Cezaevi Müzesi, Mahmut Çalık&Ahmet Çalık Tekstil Müzesi ile Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesini gezdiler.

Böyle Erdoğan sevgisi görülmedi, evini adeta müzeye çevirdi, yeğenine adını verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük hayranlık duyan Mustafa Ergün, yıllardır Erdoğan'ın fotoğraflarını topluyor. Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları ile evini adeta müzeye çevirirken yeğeninin adını da Tayyip Erdoğan koydu.

Elazığ'da 'İletişim Müzesi' ve 'Fotoğraflarda Yaşayan Harput Sergisi' açıldı

Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Doç. Dr. Yunus Namaz tarafından 'İletişim Müzesi', öğretim görevlisi Recep Bağcı ve fotoğraf sanatçısı Feridun Şelale tarafından da 'Fotoğraflarda Yaşayan Harput Fotoğraf Sergisi' açıldı.

Minikler topladıkları eşyalarla müze kurdu

Malatya'nın Darende ilçesinde Cumhuriyet İlkokulu 4. sınıf öğrencileri evlerinde topladıkları eski eşyalardan müze oluşturdu.

Türkiye'nin ilk 'Kahve Fincanı Müzesi' açıldı

Türkiye'nin ilk 'Kahve Fincanı Müzesi', Elazığ'da açıldı. Cumhuriyetin 100. yılında hizmete giren müzede 2023 fincan sergilendi.

Elazığ'da öğrenciler balık müzesini gezdi

Elazığ'da öğrenciler, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kampüsü içinde bulunan balık müzesi ve akvaryum ünitesini gezdi.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Diyarbakır'da

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM, ziyaretçilerine Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'ni tanıttı.

Elazığ'da öğrenciler balık müzesini gezdi

Elazığ'da öğrenciler, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kampüsü içinde bulunan Balık Müzesi ve akvaryum ünitesini gezdi.

Erbakan: 'Aziz milletimiz, LGBT'cilere, dış güçlerin iktidar olması istediği kimselere geçit vermedi'

Bingöl'de konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, 'Aziz milletimiz, 14 ve 28 Mayısta devletinin, milletinin, yeni nesillerinin geleceğini düşünerek oy verdi ve Cumhur İttifakına destek oldu. Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçti. LGBT'cilere, dış güçlerin iktidar olması istediği kimselere, 5 yaşındaki çocuğa kuran öğretmek çağ dışılıktır diyenlere, Ayasofya'nın yeniden müzeye dönüşmesi lazım diyenlere, LGBT Türk aile yapısını bozmaz, zarar vermez diyenlere geçit vermedi elhamdülillah' dedi.

Tunceli Müzesi, Avrupa'nın en iyi ikinci müzesi ödülünü aldı

Tunceli Müzesi, European Museum Academy Luigi Micheletti Ödüllerinde Avrupa'nın en iyi üç müzesi arasına girdi. 3 yıllık bir geçmişi olan kent müzesi, ikincilik ödülüne layık görüldü.

Tarihi Harput'a yeni bir değer daha: 4 asırlık Hoca Hasan Müzesi açıldı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde hayata geçirdiği tarihi Harput Mahallesi girişinde görkemli kubbesiyle ve gösterişli mimarisiyle ziyaretçileri karşılayan Hoca Hasan Hamam Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.

Geçmişin yok olan mirası: Kapı tokmakları

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen, kadınlar için ince erkekler için tok ses çıkartan motifli tarihi kapı tokmakları zamana direniyor.

Diyarbakır'da 58 yıldır topladığı antikalarla evini müzeye çevirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan 91 yaşındaki Kazım Ertaş, 58 yıldır kendisine hediye edilen antika eşyaları toplayarak evinin bir odasını 'Vefa Müzesi' olarak adlandırdığı müzeye çevirdi.

Elazığ, Kent Müzesi'ne kavuşuyor

Elazığ'da 1896 yılında dönemin Valisi Enis Paşa tarafından inşa edilen ve geçmişte hükümet konağı olarak hizmet veren tarihi bina, Kent Müzesi olarak düzenlenecek.

Atıl durumdaydı, 400 yıllık hamamdaki değişime vatandaş bile inanmadı

Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde atıl durumda olan Hoca Hasan Hamamı'nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmasında sona gelindi. Türkiye'de benzeri olmayan ve hamam müzesi olarak tarihi mahalleye renk katacak hamam vatandaştan tam not aldı.