Nato Haberleri

Nato Haberleri

Bakan Ersoy'dan 150 depremzede esnafa klima desteği

Deprem bölgesi Malatya'nın koordinatör bakanı olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, esnafların kendisinden talep ettiği klima isteğini geri çevirmedi.

Bakan Ersoy: 'Malatya'da toplam hasarlı bina sayısı 35 bin 907'

Asrın felaketinde koordinatör Bakan olarak atandığı Malatya'da katıldığı 6 Şubat Depremleri Anma Programı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Deprem sonucunda, Malatya'da hasarlı bina sayısı 35 bin 907, orta hasarlı bina sayısı 2 bin 525 olarak kayıtlara geçti. Şubat ayı itibariyle yıkılan bina sayısı da 28 bin 483 oldu' dedi.

Bakan Ersoy depremi anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Asrın felaketinde Malatya'ya koordinatör Bakan olarak atanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öğle saatlerinde yaşanan ikinci büyük depreme kentte yakalandı. Felaketin 1'inci yılında hazırlanan 'Soğuk Fay' belgeseline konuşan Bakan Ersoy, o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan: 'Türkiye'de yaklaşık 33 bin hasta organ nakli bekliyor'

Türkiye'de yaklaşık 33 bin hastanın organ nakli beklediğini belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan, 'Bu yıl ülkemizde bin 800 tane beyin ölümü tespiti yapılıp, bunların sadece 300 tanesinden aile onayı alınmıştır. Bölgemizde son 3 yılda çıkan aile bağışı donör sayısı 2'dir' dedi.

Elazığ'da, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Elazığ İzzetpaşa Camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Elazığ İzzetpaşa Camisinde öğle namazının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağ ve cemaat, dua etti. Namaz sonrası sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan 73 Selamet Kuşağı Akıncıları Sivil İnisiyatif Grubu Koordinatörü Ahmet Tanrıverdi, 75 yıldır işgal altında olan Filistin'de, bugüne kadar yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Munzur Üniversitesi Senatosu, İsrail'i insanlık suçu işlemekten vazgeçmeye çağırdı

Tunceli Munzur Üniversitesi Senatosu, İsrail'i sürdürmekte olduğu insanlık suçundan bir an önce vazgeçmeye çağırdı.

İnönü Üniversitesi Senatosu'ndan İsrail'e kınama

Filistin topraklarına günlerdir bombalar yağdırarak binlerce kişinin ölümüne neden olan İsrail'in en son Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu 500'den fazla kişinin ölmesi üzerine İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından kınama mesajı yayınlandı. Kınama mesajında El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırı için 'insanlık dışı bir suç' denildi.

Malatyalı kayısı üreticileri meclisten müjdeli haberler bekliyor

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinatörü Yunus Kılıç, TBMM'den kayısı üreticileri başta olmak üzere çiftçiler için yeni destekler beklediklerini söyledi.

Çermik'te bayanlara yönelik Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Müftülüğü Bayan Gençlik Koordinatörü ve İlçe Vaizi Senem Atay Engin'in koordinesinde İhlasiye Camii'nde kadınlara yönelik Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Elazığspor'da alt yapı Samet Ersöz'e emanet

Geçtiğimiz sezon 23 Elazığ FK'yı çalıştıran Samet Ersöz, Elazığspor'da alt yapı koordinatörlüğü görevine getirildi.

Açıkkapı 'Bu millet, kimin yanında olduğunu 14 Mayıs'ta 7'li masaya da 7 düvele de gösterecek'

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı, 'Kimse milletimizin birliğine, bayrağımızın sembolü olduğu istiklalimize, vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin tekliğine göz dikemez. İnşallah 14 Mayıs'ta milletimizle birlikte bu hakikati 7'li masaya da, 7 düvele de bir kez daha ispatlayacağız' dedi.

Açıkkapı: '14 Mayıs'ta tuzağa düşmeyeceğiz '

Millet ittifakının Amerika'nın uydusu gibi çalıştığını dile getiren AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı, ' Diyorlar ki cumhurbaşkanımızı biz destekliyoruz, biz de oy vereceğiz, siz de cumhurbaşkanına oy verin ama milletvekillerine oy vermeyin. Bakın, bu yeni bir tuzak, tezgah ve senaryodur. 14 Mayıs'ta biz bu tuzağa düşmeyeceğiz' dedi.

Elazığ'da sosyal güvenlik il müdürleri bölge koordinasyon toplantısı düzenlendi

Diyarbakır Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Elazığ'da sosyal güvenlik il müdürleri bölge koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Açıkkapı: ''Bizim Ümmet ve millet sevdamız var''

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı, Elazığ'ın Türkiye'nin en gelişmiş illerinin aldığı hizmeti alabilmesi için hep birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Açıkkapı: ''14 Mayısa kadar Elazığ'da adım atmadık yer bırakmayacağız''

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı, 14 Mayısa kadar Elazığ'da adım atmadık yer bırakmayacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Açıkkapı, '2053, 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz'

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı, '23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklara armağanı olarak tüm dünya çocuklarının bayramı olarak, milletlerarası bir barış güvercini gibi milletimizin hasletlerinin bir yansımasıdır. 2053, 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz' dedi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Açıkkapı: 'Dünyada Recep Tayyip Erdoğan'dan başka ikinci bir lider yoktur'

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü ve AK Parti milletvekili aday adayı Ejder Açıkkapı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ'da düzenlediği programlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Ülkesine bu büyüklükte bir dönüşümü sağlayacak Türkiye'den başka ikinci bir ülkenin olmadığını dile getiren Açıkkapı, 'Yine dünyada Recep Tayyip Erdoğan'dan başka da ikinci bir lider yoktur. Milletimiz bunu görüyor ve müşahade ediyor' dedi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Açıkkapı: 'Millet İttifakı terör örgütleri tarafından kuşatılmış durumdadır'

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü, 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Millet İttifakı'nın terör örgütleri tarafından kuşatıldığını söyledi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Açıkkapı: ''Maalesef birçok terör örgütünün Millet İttifakı'na destek verdiklerini görüyoruz, bu acı bir şeydir''

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı, birçok terör örgütünün Millet İttifakı'na destek verdiğini gördüklerini söyleyerek, ''Kandil destekli PKK terör örgütünün desteklediği, uzantısı HDP'nin dışarıdan bugüne kadar gizli saklı yürüttüğü ortaklığı, artık görüşme talepleri ile gündeme getirmeleri, sadece CHP ile değil görüşmelerinin Millet İttifakı ile olacağını ifade etmeleri manidardır. İYİ Parti'nin ve muhafazakar olduklarını iddia eden ortakların sessizliği de manidardır'' dedi.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Açıkkapı partisinden aday adayı oldu

AK Parti 26'ncı dönem Elazığ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti 26'ncı dönem Elazığ Milletvekili Açıkkapı: ''Avrupa standartlarında bir stadyuma kavuştuk''

AK Parti 26'ncı dönem Elazığ Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Ejder Açıkkapı, 'Bugün Avrupa standartlarında bir stadyuma kavuştuk. Bu anlamda şehrimize hayırlı olsun. Stadın bundan sonraki süreçte hemşerilerimiz tarafından yapılacak olan maçlarda doldurulması çok önemli'' dedi.

Elazığ'a 11 yılda 1 milyar 28 milyon lira yatırım kazandırıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 2012 yılından bu zamana kadar toplam 423 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını ve 2022 yılında hedeflerini yüzde 132 oranında gerçekleştirerek 95 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Ödediğimiz bu 95 milyon liranın 42 milyon lirası tamamlanan 62 adet projeye, 53 milyon lirası ise 2023 yılında ödenecek 57 adet projeye avans ödemesi şeklinde gerçekleştirildi' dedi.

Doç. Dr. Fatma Nisan: 'Bağımlılık çözüm değil, çözümsüzlüktür'

Malatya İnönü Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Teknoloji Bağımlılığı Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Fatma Nisan, bir söyleşi programında, 'Bağımlılık Çözüm Değil, Çözümsüzlüktür' dedi.

Öğrenci Senato Başkanlığına tıbbiyeli öğrenci

Malatya İnönü Üniversitesinde gerçekleştirilen seçimle Senato Başkanı belirlendi. Öğrenci Senato Başkanlığına tıbbiyeli öğrenci Furkan Dermanbey seçildi.

ABD ile İnönü Üniversitesi arasında dil eğitiminde iş birliği

ABD Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ataşesi Roger Cohen ve Eğitim Ataşeliği Eğitim Programları Koordinatörü Aycan Yaman, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Kızılay'ı ve Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi (İngilizce Öğretmenliği) bölümünü ziyaret ederek, dil eğitiminde iş birliği konusunda görüşme yaptı.

Alkol bağımlılığında 'ilk kullanım' uyarısı

Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Alkol Bağımlılığı Komisyon Üyesi Doç. Dr. Erman Yıldız, bir programda, alkol bağımlılığı ile mücadele konusunda uyarıda bulunup, 'Bir kereden ne olur demememiz lazım. Kişiler kendilerini fark etmeden bağımlı olarak bulabiliyor' dedi.

Doç. Dr. Ucuz: ' Bağımlılık bir hastalık, psiko sosyal bir bozukluktur'

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, bir söyleşi programında, bağımlılığın bir hastalık ve psiko sosyal bir bozukluk olduğunu dile getirdi. Ucuz, bağımlılık türleri arasına sadece madde bağımlılığının olmadığını aynı zamanda dijital ya da teknoloji bağımlılığının da olduğunu vurguladı.

İnönü Üniversitesinde seçmeli derslere bağımlılıkla mücadele eklendi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, seçmeli ders havuzuna 'Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele' dersi eklendiğini ifade etti.

'Yeşil Kampüs' çalışmalarına tam not

Malatya İnönü Üniversitesi'nin de katıldığı GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı'nda 'Yeşil Kampüs' çalışmaları hakkında İnönü Üniversitesi Yeşil Kampüs Koordinatör Yardımcısı ve Su Yönetimi Komisyonu Ataman Bilen'in gerçekleştirdiği sunum, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip edilip tam not verildi. Bir sonraki yılın çalıştayına İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliği yapma isteği de kurul üyeleriyle paylaşıldı.

Coğrafi işaretli ürünler yoğun ilgi gördü

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Arapgir Belediyesi koordinatörlüğünde hafta sonu düzenlenen 25. Arapgir Bağbozumu ve Mor Reyhan Hasat Şenlikleri ilgi gördü. Coğrafi işaret almış olan Arapgir Köhnü Üzümü ile Mor Reyhanı ilçeye gelenler tarafından tüketildi ve iki ürün de dillerden düşmedi. İki ürünün tanıtımı iki gün boyunca yapıldı.