Nuri Haberleri

Nuri Haberleri

Taşkın: 'Malatya'ya dair hayallerimizi asla kayıp etmeyeceğiz'

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Malatya City AVM'de esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra Cevherizade, Ferhadiye, Kavaklıbağ, Nuriye İstiklal, İzzetiye ile Şıkşık Mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Bakan Ersoy'dan 150 depremzede esnafa klima desteği

Deprem bölgesi Malatya'nın koordinatör bakanı olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, esnafların kendisinden talep ettiği klima isteğini geri çevirmedi.

Bakan Ersoy: 'Malatya'da toplam hasarlı bina sayısı 35 bin 907'

Asrın felaketinde koordinatör Bakan olarak atandığı Malatya'da katıldığı 6 Şubat Depremleri Anma Programı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Deprem sonucunda, Malatya'da hasarlı bina sayısı 35 bin 907, orta hasarlı bina sayısı 2 bin 525 olarak kayıtlara geçti. Şubat ayı itibariyle yıkılan bina sayısı da 28 bin 483 oldu' dedi.

Bakan Ersoy, restorasyonu tamamlanan cemevini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Malatya'da, 6 Şubat depremlerinde sonrasında aldığı hasar nedeniyle restorasyona alınarak çalışmaların tamamlandığı asırlık cemevini ziyaret etti.

Bakan Ersoy depremi anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Asrın felaketinde Malatya'ya koordinatör Bakan olarak atanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öğle saatlerinde yaşanan ikinci büyük depreme kentte yakalandı. Felaketin 1'inci yılında hazırlanan 'Soğuk Fay' belgeseline konuşan Bakan Ersoy, o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Bakan Ersoy depremde hayatını kaybedenleri mezarı başında andı

MALATYA (İHA) – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'asrın felaketi' olarak bilinen depremlerin 1. yıl dönümünde, Malatya'da depremzedelerin defnedildiği mezarlığı ziyaret ederek dua etti.

Babasından öğrendiği zanaat ile Parkinson hastalığıyla mücadele ediyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yaşayan Nuri Yıldız, babasından öğrendiği tahta kaşık ve kepçe yapımını sürdürüyor. Ahşap oymacılığının Parkinson hastalığıyla mücadele etmesine de katkı sunduğunu belirten Yıldız, kaybolmaya yüz tutmuş bu tür zanaatların yaşatılması gerektiğini aktardı.

Bingöl'de 8 derslikli ortaokul için protokol imzalandı

Hayırsever iş adamı Osman Nuri Bakırcı tarafından Bingöl merkez Güveçli köyü ve Sancak belldesinde yapılacak olan 8 derslikli ortaokul protokolünü Vali Ahmet Hamdi Usta ile birlikte imzaladı.

AK Parti Bismil İlçe Başkan adayı Arslan'ın aracılığıyla Diyarbakır'a 5 okul yapılıyor

AK Parti Diyarbakır'ın Bismil İlçe Başkanı adayı Mehmet Ali Arslan'ın girişimleriyle hayırsever iş adamı Osman Nuri Bakırcı, 3 ilçede toplam 5 okul yapıyor.

Bakan Ersoy: 'Malatya ayağa kalkana kadar buradayız'

Malatya'da Arslantepe Höyüğü ziyaretçi karşılama merkezi temel atma töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şehrin 6 Şubat depremleri öncesindeki motivasyonu geri kazanması için devlet millet el birliği ile merkezi inşa edeceklerini söyledi.

Bakan Ersoy Malatya'da temaslarda bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy geldiği Malatya'da temaslarda bulundu.

Bakan Ersoy, Malatya'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde deprem sonrası devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı, konteyner kentte yaşayan depremzedeleri ziyaret etti.

Bakan Ersoy'a Malatya'da Fahri Hemşehrilik Beratı verildi

Asrın felaketi sonrası Malatya'dan sorumlu bakan olarak görev yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.

Bakan Ersoy konteyner kentte kalan depremzedelerle bayramlaştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı'nın 2. gününde Malatya'da depremzedeler ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Malatya'da Fahri Hemşerilik Beratı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Fahri Hemşerilik Beratı verilmesi yönündeki teklif onaylandı.

Bakan Ersoy: 'Depremin izlerini tamamen sileceğiz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem sonrası süreci Malatya'da şu ana kadar başarıyla yönettiklerini belirterek, 'Bundan sonrasını da hızlı bir şekilde tamamlayıp depremin etkilerini, izlerini tamamen Malatyamızdan silmek için devlet, millet olarak el biriyle gayret etmeye devam edeceğiz' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Malatya'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı olarak yeniden Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yer alan Mehmet Nuri Ersoy, meclisteki yemin töreninin ardından deprem bölgesi Malatya'ya gelerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bakan Ersoy, onarımları süren Cemevlerini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da depremde hasar gören Cemevlerinde sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Ersoy, Malatya'da istişarelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde kentteki son çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bakan Ersoy, tescilli taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, özel mülkiyette bulunan tescilli taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili yönetmenlikte çok önemli bir değişiklik yaptıklarını söyleyerek, 'Proje yardımı ile rölöve, restitüsyon, restorasyon gerekli durumlarda rekonstrüksiyon mühendislik projeleri ile zemin etüdü için yardım sağlanacak' dedi.

Bakan Ersoy'un talimatıyla restorasyona alınan cemevinde çalışmalar sürüyor

6 Şubat depremlerinde hasar alan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan asırlık cemevi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla restorasyona alındı.

Bakan Ersoy Malatya'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da incelemelerde bulundu.

Malatya Yaşam Kent'in açılışı törenle yapıldı

Malatya'da Başakşehir Belediyesinin işbirliğiyle hayata geçirilen Malatya Yaşam Kent konteyner kenti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımı ile açıldı.

Bakan Ersoy, depremde hasar alan cemevini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da depremde hasar gören cemevini ziyaret ederek bilgi aldı.

Bakan Ersoy, Malatya'da koordinasyon toplantısına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesi Malatya'da koordinasyon toplantısına katılarak son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Ersoy: 'Yaralarımızı el birliğiyle sarıyoruz'

Deprem bölgesi Malatya'da vatandaşlarla bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaraların el birliğiyle sarıldığını söyledi.

Bakan Ersoy: 'Kalıcı konutları 1 yılda teslim edeceğiz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde depremzedelerle iftar yaptı. Bakan Ersoy, 'Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi 1 yıl içerisinde kalıcı konutları tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmiş olacağız inşallah' dedi.

Bakan Ersoy: 'Bu afeti el ele vererek birlikte atlatacağız'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Bizler millet olarak çok güçlü bir milletiz. Bunu her afetten sonra görüyoruz. İnşallah bu afeti de ülke olarak, Malatya olarak el ele vererek atlatacağız, birlikte ayağa kalkacağız' dedi.

Bakan Ersoy: 'Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaştık'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Malatya'da AFAD Koordinasyon Merkezinde bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Ersoy Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaştıklarını söyledi.

Bakan Ersoy, Tuşba Belediyesinin deprem bölgesindeki çalışmalarını inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da konteyner kent kurulumu yapan Tuşba Belediyesi ekiplerini ziyaret ederek çalışmalarını inceledi.