Organ Bağışı Haberleri

Organ Bağışı Haberleri

Diyarbakır'da öğrencilere 'Organ Bağışı ve Organ Nakli' semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde eğitim gören bilgievi ve akademi lise öğrencilerine 'Organ Bağışı ve Organ Nakli' semineri verdi.

Türkiye'de şu an 30 bin kişi böbrek nakli bekliyor

Türkiye'de bu sene bin 300 kişinin beyin ölümü gerçekleştiği ve bunlardan sadece 10'unun organ bağışı yaptığını belirten Doç. Dr. Ramazan Danış, şu an Türkiye'de 30 bin kişinin böbrek nakli beklediğini açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Tosun: ''Bingöl'de organ bağışında bulunan bine yakın vatandaşımız var''

Bingöl'deki organ bağışı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Veysel Tosun, 'İlimizde şu anda bine yakın resmi olarak organ bağışında bulunmuş vatandaşımız mevcut. Bunun yanında ilimizde son yıllarda toplamda 12 adet beyin ölümü gerçekleşmiş olup, bunlardan hasta yakınlarından organ bağışı onayı alınmış kişi sayısı da 1 adettir' dedi.

Bingöl'de 2 yıl içinde 92 kişi organ bağışı başvurusunda bulundu

Bingöl'de 2021 yılında 72, 2022 yılı içinde de 20 kişinin organ bağışı başvurusunda bulunduğunu aktaran Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Yeliz Dineri, organ bağışı konusunda vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Her organ bağışı hayat kurtarıyor

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adil Başkıran, pandemi döneminde organ bağışının iyice düştüğünü belirterek, 'Organ bekleyen hastalar için umut kapısı olan kadavra bağışı maalesef şu anda çok düşük oranda' dedi.

Covid-19 nedeniyle organ bağışı oranı düştü

Covid-19 pandemisi nedeniyle organ bağışı oranı yüzde 7'den yüzde 4'e düştü, Türkiye'de 25 bin 190 kişi organ bağışı bekliyor.

Organ bağışı için çaba

Tedavisinin sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de önemli sağlık sorunlarından biri olması nedeniyle organ bağışı konusunda gönüllülük istendi.

Prof. Dr. Polat'tan organ bağışı çağrısı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Türkiye'de 30 bin hastanın acil organ nakli beklediğini belirterek, vatandaşları organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bağışı standı kuruldu

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı standı açıldı.