Organize Sanayi Bölgesi Haberleri

Organize Sanayi Bölgesi Haberleri

Jandarma ekipleri kadınları unutmadı

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Organize Sanayi Bölgesinde çalışan kadınların gününü kutladı.

Diyarbakır OSB ihracat rakamını 1 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, yeni arsa tahsisleri ve üretimin çeşitlenmesi ile birlikte istihdamdaki rakamı 30 binlere çekme çabalarında olduklarını belirterek, '85 ülkeye ihracat yapan Diyarbakır OSB'mizin 2023'teki; 231.5 milyon dolar ihracat rakamını 500 milyon dolara, akabinde 1 milyar dolara yükseltme hedefindeyiz' dedi.

OSBÜK Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı gerçekleştirildi

OSBÜK Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirildi. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü ile bölgedeki 32 organize sanayi bölgesinin başkan ve bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda OSB'lerin sorunları ve talepleri istişare edildi.

Diyarbakır'da sanayi zirvesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki OSB başkan ve yöneticileri, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde bir araya gelerek sektörü değerlendirdi.

BİNTSO Başkanı Çintay, 'Organize Sanayi Bölgemizin enerji sorunu çözülüyor'

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, Organize Sanayi Bölgesi'nin enerji sorununun çözüleceğini duyurdu.

Başkan Alan, OSB'de yatırımcılarla bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı İdris Alan, Organize Sanayi Bölgesinde üretim ve istihdamla kent ekonomisine katkı sunan firmaları ziyaret etti.

OSB'nin kadın ustaları erkeklere taş çıkartıyor

Elazığ'da Organize Sanayi Bölgesinde mobilya fabrikasında çalışan kadın ustaların çalışma hızı ve azmi görenleri şaşırtıyor. Çalışmaları ile erkeklere taş çıkaran kadınlar, ''Artık işçinin erkeği kadını yok'' diyor.

Diyarbakır OSB, 2023'de 231 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Diyarbakır'da ihracat ve istihdamın arttırılmasına yönelik yapılan yatırımlar sonucu Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 2023 yılında 231,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

ETSO Başkanı Alan: ''Kovancılar üretim üssü olacak''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Kovancılar ilçesini ziyaret ederek ilçede yapılacak ve bölge yatırımcılarına önemli avantajlar sağlayacak Karma Organize Sanayi bölgesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ OSB'de deprem ve yangın tatbikatı

Elazığ'da Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Diyarbakır OSB dünyanın en büyük fuarına katıldı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve sanayiciler dünyanın en büyük fuarlarından Dubai The Big 5 fuarına katıldı.

Diyarbakır OSB'de Raif Türk adına kreş ve Şirin Açar adına kongre merkezi açıldı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamı 'Raif Türk Çocuk Kreşi' ve trafik kazasında hayatını kaybeden mühendis Mehmet Şirin Acar adına kongre merkezi açıldı.

Vali Tekbıyıkoğlu, OSB'de incelemelerde bulundu

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan işletmeleri ziyaret etti.

OSB'de Raif Türk kreşi protokolü imzalandı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan ve DİMER firması Yönetim Kurulu Başkanı İş kadını Yıldız Türk arasında, OSB 1. etapta, hizmete açılacak Raif Türk Kreşine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Doğu'nun en büyük Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) OSB'si Malatya'ya kuruluyor

Deprem bölgesi Malatya'ya Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Fiziki çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığı tesisin bölge ekonomisine ciddi oranda katma değer sağlaması bekleniyor.

Malatya'da organize sanayi bölgesinde korkutan yangın

Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir işletmede altyapı çalışması sırasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın itfaiyenin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.

Diyarbakır'da üretimi yapılan çelik boru birçok ülkeye ihraç edilecek

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 bin metrekarelik alan üzerinde boru üretimi yapan fabrika, Ortadoğu ve Avrupa pazarına açılmayı hedefleyerek yelpazesini genişletiyor.

Diyarbakır'da KOSGEB yalın dönüşüm desteği ve model fabrika uygulamaları toplantısı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde KOSGEB yalın dönüşüm desteği ve model fabrika uygulamaları bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Başkan Çadırcı, 'OSB yolunu 60 milyonluk yatırım ile hak ettiği standarda yükselttik'

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yoluna 60 milyon liralık yatırım kazandırdıklarını belirten Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, 'OSB yolunu hak ettiği standarda yükselterek yepyeni bir çehreye kavuşturmuş olduk. 30 yıllık sorunu girişimlerimizle böylelikle çözüme kavuşturarak hizmete sunduk' dedi.

Diyarbakır'da ayda 66 bin ürün çıkartan firma, Ortadoğu'dan sonra Avrupa'yı giydirmeye hazırlanıyor

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar, ürettikleri ürünlerle hem Ortadoğu, hem de Avrupa ülkelerini giydiriyor.

Elazığ OSB'de yakılan katı atıklar vatandaşların tepkisini çekiyor

Elazığ'da Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Katı Atık Döküm Alanında şuursuz şekilde yakılan atıklar, insan sağlığını tehdit ederken çevreyi kirletmeye de devam ediyor.

Vali Su, OSB'de faaliyet gösteren fabrikaları inceledi

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Diyarbakır'da üretilen makineler birçok ülkeye ihraç ediliyor

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde fantezi iplik makinelerinin üretimini yapan firma, Asya ve Avrupa ülkelerine ihraçta bulunuyor. Bölgede iplik makinesinin üretimini yapan başka fabrika olmazken, faaliyette olan yüzde 30'luk kapasitesini önümüzdeki aylarda yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Yazıhan'da OSB Müteşebbis heyeti toplantısı

Malatya Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyeti toplantısı Vali Hulusi Şahin'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

TDİOSB Malatya'da örnek olacak

Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yapılacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesine örnek olacak.

OSB ile Memorial Hastanesi arasında sağlık hizmetleri protokolü imzalandı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Memorial Hastaneleri arasında sağlık hizmetleri protokolü imzalandı.

OSB yönetim koşusunu Koç Kaçığı kazandı

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim koşusu, dün akşam saatlerinde Diyarbakır Hipodromunda yapıldı. İngiliz taylarının bin 700 metre mesafe üzerinde kum pistte yapılan koşuyu, Mehmet Demirkapı'nın sahibi olduğu, jokey Burak Bektaş'ın bindiği Koç Kaçığı adlı at kazandı.

Diyarbakır'dan 13 ülkeye ihracat

Diyarbakır'ın yerli yatırım firmalarından biri olan Şimşek Alüminyum, cephe sistemleri, ısı yalıtımlı sistemleri, ısı yalıtımsız sistemleri ve özel profil üretimiyle kenti, global piyasada temsil ederken, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde üretilen profiller 13 ülkeye ihraç ediliyor.

Diyarbakır'da 84 milyon liralık yeni bir projeye daha imza atıldı

Diyarbakır Valiliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından 84 milyon liralık atölye projesi sözleşmesinin imza töreni gerçekleştirildi.

Avrupalılar dünyaya Diyarbakır'da üretilen gözlüklerle bakıyor

Diyarbakır'da istihdam amaçlı kurulan 500 metrekarelik işletmede 40 kişi ile yola çıkıldı, daha sonra organize sanayi bölgesine taşınarak 125 çalışanı ile yıllık 2 milyon gözlük üreten firma, 200 personel ile yıllık 4 milyon gözlük üretmeyi hedefliyor.