Rusya Haberleri

Rusya Haberleri

Elazığ'dan dünyaya Türk somonu: İhracat yüzde 100 artarak 60 milyon dolara ulaştı

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 174 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında birinci sırada yer alan Elazığ'da üretilen somon ve alabalıklar, başta Japonya ile Kanada olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Bu çerçevede üretim 31 bin tona ulaşırken ihracat ise yüzde yüz artarak 60 milyon dolara ulaştı.

Diyarbakırlı öğrencilerden Ukraynalı askerlere uyku tulumu ihracatı

Rusya ile Ukrayna arasında 25 Şubat 2022 tarihinde başlayan savaş gün geçtikçe devam ederken, Diyarbakırlı öğrenciler Ukrayna askerleri için ürettikleri askeri uyku tulumunu ihraç ediyor.

Rusya'da yoğun bakımda olan Türk gencin ailesi yetkililerden yardım bekliyor

Rusya'nın başkent Moskova'da kaldığı binanın 13'üncü katından düşen tıp öğrencisi Türk vatandaşı Yusuf Altunışık'ın dedesi ve babası, çocuklarının Türk hekimlerin eline bırakılmasını istedi. Aile, Rusya'da hem maddi hem de manevi olarak perişan durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Rusya sınırından tahliye edilen ve 4 çocuğuna kavuşan Ahıska Türkü anne: 'Erdoğan babamdan Allah razı olsun'

Ukrayna'nın Herson şehrinden Türkiye'ye gelmek için 31 Ekim'den beri Rusya sınırında bekleyen 88 Ahıska Türkü Elazığ'a getirildi. Elazığ'da konaklayan diğer Ahıska Türkleri, akrabalarını davul, zurna eşliğinde karşıladı. Gözyaşlarının sel olduğu karşılamada 4 çocuğuna kavuşan bir anne, 'Erdoğan babamdan Allah razı olsun' dedi.

BBP Lideri Destici: 'Suriye'de bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Küresel güçler Suriye'de adım adım ilk hedefi Türkiye'nin toprak bütünlüğü olan bir terör devleti kurdurmaya çalıştırlar. Kabulde etmedik boyunda eğmedik, ne ABD ne de Rusya hiç birisine boyun eğmedik eğmeyeceğiz ve orada da asla ve kata bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz.' dedi.

Rusya'dan Elazığ'a gelin geldi

Elazığlı vatandaş, gönlünü kaptırdığı Rus Natalia Kiiasova ile memleketinde evlendi.

Malatya'da Uluslararası Güvenlik Kongresi

Malatya İnönü Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi (İNÜSAM), Uluslararası Politika ve Güvenlik Çalışmaları Derneği (INTPOLSEC) ve International Journal of Politics and Security (IJPS) iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Güvenlik Kongresi yapılan açılış programıyla başladı. 16 oturumda gerçekleşecek ve iki gün sürecek kongrede Türkiye, ABD, Hindistan, Afganistan, Yunanistan, Rusya ve Çin'den katılım sağlayan 72 araştırmacı, akademisyen tarafından 60'ya yakın bilimsel tebliğ sunulacak.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

TÜRK-DEGS Diyarbakır Temsilcisi Kaymaz: 'Türkiye, Rusya ve Ukrayna'yı aynı masada oturtabilen tek devlettir'

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK-DEGS) Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, Bugün Türkiye, Rusya ve Ukrayna'yı aynı masada oturtabilen tek devlettir. Bu son derece önemlidir. Masada askeri, sivil, dış işleri personeli, tarım bakanlığı ilgilileri, ülkelerin üst düzey yöneticileri, hepsi bir araya getirilmiş vaziyette oturmaktadır' dedi.

Bakan Çavuşoğlu: ''Ukrayna konusunda anlaşabilirsek Rusya'dan tahıl ihracatının önünün açılması için çalışma yapıyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm dünyada bir tahıl krizinin yaşandığını belirterek, 'Şimdi Ukrayna konusunda anlaşabilirsek Rusya'dan tahıl ihracatının önünün açılması için çalışma yapıyoruz' dedi.

Siyasetçi Aldudak, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi: 'Savaşın asıl faturası Avrupalılara kesilecek'

Siyasetçi ve iş adamı Battal Aldudak, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın iki ayı geride bıraktığını ve 'özel askeri operasyon' şeklinde nitelendirilen savaşta ilgili tüm aktörler açısından yeni bir aşamaya girildiği değerlendirmesinde bulundu.

Modacı Dalmış: 'Rusya Ukrayna savaşı moda dünyasını olumsuz etkiledi'

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın etkisi birçok alana olduğu gibi tekstil sektörüne de etki etti. Ünlü modacı Abdulselam Dalmış, Rusya Ukrayna savaşının moda dünyasını olumsuz etkilediğini söyledi.

Ukrayna'daki Türk öğrenciler için son başvuru tarihi: 15 Nisan

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna'daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler, yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devamlarına ilişkin olarak 15 Nisan'a kadar başvuru yapabilecekler.

Savaş mağduru çocuklar, bilmedikleri dile karşı duygu aktarımı problemi yaşıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından binlerce aile çocukları ile birlikte vatan topraklarından kaçmaya devam ederken, uzman psikolog, savaştan en çok etkilenen çocukların travma yaşayarak duygu boşluğuna düştüğünü, şok hissini günlerce yaşadığını söyledi.

Türk ve Rus ortaklığı gelişiyor

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO), Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi çerçevesinde Rusya'ya giden tekstil sektöründe faaliyet yürüten 8 firma, Moskova'da Rus firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Bakan Soylu, 'El Cezerinin Olağanüstü Makineleri Sergisi'ni açtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'El Cezerinin Olağanüstü Makineleri Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada Rusya Ukrayna savaşına dikkat çekerek, Barışı ve bu savaşın bitmesini kendisine sorumluluk hisseden yegane ülkelerden birisiyiz. Kavganın, savaşın, kaosun, karmaşıklığın değil hep birlikte barışın, dostluğun ve beraberliğin içinde yüzelim. İyilik dünyaya hakim olacak ve yine bu, bu coğrafyadan yükselecek' dedi.

Savaş ve salgının ekonomiye etkisi ele alındı

Malatya'da düzenlenen bir programda, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve korona virüs salgını ile birlikte yaşanan ekonomik krizler, bu krizlerin vatandaşlara ve sanayicilere yansımaları el alındı.

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin dış politika diplomasisine destek

Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna savaşındaki yeri ile ilgili değerlendirmede bulunan TÜRK-DEGS Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, 'Türkiye, Ukrayna-Rusya savaşı konusunda gerçekten takdir edilmesi gereken bir dış politika izliyor' dedi.

Tüfenkci'den diplomasi değerlendirmesi

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci,bir programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşında başarılı bir diplomasi yürüttüğünü söyledi.

TDP Genel Başkanı Sarıgül: 'Biden, Ukrayna'nın yok olması pahasına da olsa, Rusya'yı çökertmek istiyor'

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Amerika Başkanı Biden, Ukrayna'nın yok olması pahasına da olsa Rusya'yı çökertmek istiyor. Amerika, dünyanın jandarması olmalıydı. Önündeki engel Rusya ve Çin'di. Ukrayna, kurban seçildi' dedi.

Ramazan Özcan, hububat sektörüne dair açıklamalarda bulundu

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın, hububat sektörünün etkilememesi için Tarım Bakanlığı tarafından gerekli önlemler alındığını belirtti.

Kayısı da Şubat ihracatı ile 28 milyon 840 bin dolar gelir sağlandı

Malatya'dan geride kalan Şubat ayında 5 bin 797 ton kuru kayısı ihracatı gerçekleştirildi. Bu ihracat karşılığında 28 milyon 840 bin dolar gelir elde edildiğini belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, covid-19 ve yaşanan Ukrayna-Rusya savaşına rağmen kayısı ihracatının arttığına dikkat çekti.

Tüfenkci: 'Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 28'den yüzde 80'e çıkardık'

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Rusya-Ukrayna krizinin ülkeler için savunma yatırımlarının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirterek Biz iktidara geldiğimizde savunma sanayinde yerlilik oranları yüzde 28'lerdeydi bugün yüzde 80 'lere ulaştı daha da ilerlemeye çalışıyoruz dedi.

Belaruslu gelinin kendisi Malatya'da, aklı Ukrayna'da

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahale sürerken, Türkiye'de yaşayan Ukraynalı ve Belaruslu vatandaşlar yaşananları endişe içinde takip ediyor.

Elazığlı döner ustasının hayatı, 'Tako, Rako, Riko' ile değişti, onlarca ülke gezdi

Kolombiya'da seyyar dönercilik yaparken bir Youtuberin çektiği videoda söylediği 'Tako Rako Riko' sloganıyla ünlenen Elazığlı Dönerci Ustası Fuat'ın hayatı videonun sosyal medyada paylaşması üzerine değişti. Bir anda ünlenen Fuat usta, Dubai, Romanya, Libya, Güney Kore, Rusya ve Katar olmak üzere onlarca ülke gezdi.

İnönü üniversitesinde Ukrayna semineri

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Uzman Mehmet Çağatay Güler, seminerde yaptığı konuşmada, Rusya Ukrayna krizi konusunda, Rusya'nın kendisini yeniden büyük bir güç olarak kabul ettirme noktasında yakın çevrenin büyük önem arz ettiğini belirterek, Rusya'nın eski Sovyet alanı üzerinde kendi nüfuz alanını tahkim etmekle ilgilendiğini vurguladı.

Rusya'da sınavsız üniversite okuma şansı

Marmara Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yetkilisi Botan Dalmış, Rusya'da üniversite okumak isteyenlere birtakım tavsiyeler verdi.

Uzmanlar Rusya'da sınavsız üniversite okumanın avantajlarını açıkladı

Marmara Yurtışı Eğitim Danışmanlığı yetkilisi Botan Dalmış Rusya'da sınavsız üniversite okumanın avantajları hakkında bilgi verdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov: SİHA'ları savaşmak için değil korunmak için satın alıyoruz

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye ve Rusya'dan silahlı insansız hava araçları (SİHA) satın alacaklarını doğrulayarak, 'SİHA'ları savaşmak için değil korunmak için alıyoruz' dedi.

Rusya'da bir günde bin 36 kişi hayatını kaybetti!

Rusya'da korona virüs salgınında son 24 saatte 36 bin 339 yeni vakanın tespit edilmesi ve bin 36 kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybetmesi ile günlük vaka ve ölü sayılarında yeni bir rekora imza atılmış oldu.