Sivrice Haberleri

Sivrice Haberleri

Elazığ'da dağ keçileri görüldü

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Kayapınar köyünde nesli tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle koruma altında olan dağ keçileri görüldü.

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er, Doğanyol ilçesini ziyaret etti

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, seçim gezileri kapsamında 4 yıl önce yaşanan Sivrice depreminde büyük hasar alan şimdiler de ise adeta küllerinden yeniden doğan Doğanyol ilçesini ziyaret etti. Sami Er, 6 Şubat depremi sonrası Malatya'da halen umutsuzluğa kapılan vatandaşların gelip Doğanyol'u görmelerini isteyerek, Malatya'yı da kısa sürede eskisinden daha güçlü bir hale getireceklerinin sözünü verdi.

Hazar Gölü sis denizinde kayboldu, ortaya eşsiz görüntüler çıktı

Elazığ'da sabah saatlerinde etkili olan ve yer yer görüş mesafesini 3 metreye kadar indiren sis, güneşin de yüzünü göstermesiyle birlikte Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölünde eşsiz manzaralar ortaya çıkardı. İlçe merkezi sis denizinde kaybolurken, dron ile çekilen görüntüler görsel şölen oluşturdu.

Hazarbaba Dağı'nda Off-Road rüzgarı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Dağı'nda Off-Road rüzgarı yaşanırken araçların çamur içerisinde engebeli arazide ilerlemesi renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ'da kayak sezonu açıldı, vatandaşların kızakla kayma anları gülümsetti

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla dikkat çeken Hazarbaba Kayak Merkezinde sezon açıldı. Kızakla kayan vatandaşların keyifli halleri ve gülümseten kazaları kameralara yansıdı.

Depremden etkilenen Doğanyol'un yeni halini görenler gözlerine inanamıyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4 yıl önce yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan Malatya'nın Doğanyol ilçesinin şimdiki halini görenler gözlerine inanamıyor. Adeta sil baştan yenilenen Doğanyol, TOKİ konutları ile güvenli bir ilçe haline geldi.

Göl manzaralı TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler: 'Ölünceye kadar devletimizin arkasındayız'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde, göl manzaralı evlerinde oturmanın mutluluğu yaşayan depremzedeler, Allah devletimizden razı olsun. Önceki evlerimiz sağlam değildi ve korkuyorduk. Ölünceye kadar devletimizin arkasındayız dedi.

Depremin merkez üssünde dönüşüm sürüyor, 404 konutun kaba inşası bitti

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde dönüşüm sürüyor. Daha önce yapımı tamamlanan ve teslim edilen 305 konutun ardından, merkezde kentsel dönüşüm çerçevesinde başlanan 404 konutun inşasında yüzde 70 seviyesine gelindi. Ayrıca kentsel dönüşümün dışında kalan depremzede hak sahipleri için yapımına başlanan 130 dairenin ise yüzde 95 aşamasında olduğu ve kısa süre içerisinde teslim edileceği bildirildi.

Göl manzaralı kayak merkezi 'kara' hasret kaldı: Yağış olmadığı için sezon açılamadı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan ve göl manzarası ile dikkat çeken Hazarbaba Kayak Tesisinde hazırlıklar tamamlanmasına rağmen karın yeterince yağmaması nedeniyle sezon açılamadı.

Elazığ'da fırtına çatıları uçurdu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına çatıları uçurdu. Çatılardan uçan kalaslar ise bazı evlere ve araçlara zarar verdi.

Elazığ'a mevsimin ilk karı düştü

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazarbaba Dağı başta olmak üzere yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı.

Fidanel: '6 Şubat'ta yerle bir olan mahallelere daha önce dikkat çekilmişti'

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, Sivrice depremi sonrası önlem alınması için dikkat çektiği 5 mahallenin 6 Şubat depreminde yok olduğunu söyledi.

Köy muhtarının hayvan sevgisi: Çeyrek asırdır sahipsiz köpekleri besliyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Günbalı köyünde 22 yıldır muhtarlık görevini yürüten Özcan Gündem, köylerinde bulunan sahipsiz köpekleri 22 yıldır kendi imkanları ile besliyor.

Elazığ'da 3,1 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 3,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin en dikkat çeken görüntüsü Elazığ'dan: 8 katlı bina yıkıldı, çatısı tek kolon üzerinde kaldı

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 Sivrice ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra ağır hasar alan 8 katlı bir binanın yıkımı gerçekleşti. Bina büyük oradan yıkılırken, çatı kısmı ise tek kolon üzerinde ayakta kaldı. İlginç görüntü, dron ile havadan görüntülendi.

Binadaki 'hasar' karmaşası, vatandaşları doğalgazsız bıraktı

Elazığ'da, 24 Ocak Sivrice ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasarsız raporu verilen 7 katlı binaya bir süre sonra ağır hasar verilince, konu mahkeme taşındı. Doğalgazı kesilen bina sakinleri ile esnaf çıkan karar sonrası şaşırdıklarını belirterek, yetkililerden 18 Eylül tarihinde görülecek mahkeme gününe kadar doğalgazlarının açılmasını istedi.

2000 rakımda tescilli geven balının hasadı başladı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 2300 rakımlı Hazar Baba Dağı'nın eteğine 6 ay önce kovanlarını bırakan üreticiler, bir yıl önce coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen 'geven balı'nda hasada başladı.

Vatandaşların 'Arap tavşanı' ile imtihanı

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından kırmızı listeye alınan Arap tavşanı Elazığ'ın Sivrice ilçesinde görüntülendi. İlk defa Arap tavşanı gören vatandaşların kurduğu diyalog izleyenleri güldürdü.

Yakınca TOKİ konutları yıl sonu teslim edilecek

2020 yılında yaşanan Sivrice depremi sonrası Malatya'da depremzedeler için yapımına başlanan Yakınca TOKİ konutlarının yıl sonu hak sahiplerine teslim edileceği öğrenildi. İnşaat alanını gezen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, toplam 541 konut ile 22 iş yerinin yapımının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Doğunun incisi Hazar Gölü, yerli ve yabancı turistleri bekliyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan Hazar Gölü, tatil yapacak vatandaşları bekliyor.

Elazığ'da korkutan deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Doğal güzellikleriyle cezbeden Sivrice, misafirlerini bekliyor

Elazığ'da doğal güzelliği ve zengin florasıyla dikkat çeken Sivrice ilçesi, baharla birlikte renk cümbüşüne büründü. Hazar Gölünün yanında, Hazar Baba Dağının eteğinde yer alan şirin ilçe Sivrice, yerli ve yabancı misafirlerini bekliyor.

Sivrice Belediye Başkanının kullandığı araç takla attı

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan'ın kullandığı makam aracı ile kamyonet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarken belediye başkanı ise yara almadan kurtuldu.

Elazığ'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin merkez üssünde göl manzaralı TOKİ konutları dikkat çekiyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan ve tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen göl manzaralı 305 konut ve 86 iş yeri, manzarası ile dikkat çekiyor.

Sivrice depreminin vurduğu Doğanyol yeniden inşa edildi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesi 3 yılda yapılan yatırımlarla yeniden inşa edildi.

Hazar Gölü'nün kıyısı renk değiştirdi

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki halk arasında doğunun gizli denizi olarak adlandırılan Hazar Gölü kıyısı çamurla kaplanarak renk değiştirdi. Göldeki kirlilik dron ile havadan görüntülendi.

Türkiye'nin göl manzaralı kayak merkezinde sezon açıldı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde göl manzarasıyla dikkati çeken Hazarbaba Kayak Merkezi'nde sezon açıldı.

Elazığ'da hasta vatandaş için ekipler seferber oldu

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Üçlerce köyünde hastalanan bir vatandaş için İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu.

Göl manzaralı kayak merkezi kara hasret kaldı, sezon açılamadı

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazarbaba Kayak Tesisleri bu yıl, kış mevsimi yarılanmasına rağmen kar yağmaması nedeniyle sezonu açamadı.