Sonbahar Haberleri

Sonbahar Haberleri

Diyarbakır'ın su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranında artış

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında etkisini gösteren sıcakların barajlardaki doluluk oranına etki oluşturmadığını açıklayarak, sonbahar ve kış aylarında etkili olan yağışlar sayesinde 2023 yılına göre su seviyesinde artış olduğunu bildirdi.

Levent Vadisi sonbaharda göz kamaştırıyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi sonbahar mevsimiyle birlikte ziyaretçilere görsel şölen sunuyor. Bin 400 rakımda bulunan vadi büründüğü renk cümbüşüyle de görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bingöl'deki ormanlık alanlarda renk cümbüşü

Bingöl'de sonbaharın gelmesiyle birlikte köylerdeki ormanlık alanlarda ağaçlar görsel şölen sunuyor.

Vali Tekbıyıkoğlu, sonbahar güzelliğine bürünen Salördek'i ziyaret etti

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, sonbahar mevsimiyle eşsiz bir güzelliğe bürünen Salördek köyünü gezdi. Vali Tekbıyıkoğlu, gezide karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti.

Diyarbakır'da UNESCO'nun gözbebeği sonbaharda eşsiz manzarayı sergiliyor

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri, sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşüne döndü.

Bingöl'de meşelerin sonbahar güzelliği

Bingöl'de sonbaharın gelmesiyle birlikte meşe ağaçları farklı renklere büründü, ortaya seyrine doyumsuz görüntüler çıktı.

Tunceli'de sonbaharın görsel şöleni

Her mevsimi ayrı güzelliğe sahip olan Tunceli'de sonbahar tüm renkleriyle insanlara adeta görsel şölen sunuyor. Gerek kent sakinleri gerekse de il dışından gelen vatandaşlar da bu renk cümbüşünü seyredip fotoğraflamanın keyfini yaşıyor.

Elazığ'da ağaçlar da şaşırdı: Sonbaharda dut ağacı ikinci kez meyve verdi

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan kırmızı dut ağacı, ekim ayında meyve verdi.

Doç. Dr. Emrah Akyüz 'Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de artık kış mevsimini görmeyebiliriz'

Küresel ısınmayla birlikte Türkiye'yi aşırı sıcak hava dalgalarının beklediğini belirten Doç. Dr. Emrah Akyüz, Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de artık kış mevsimini görmeyebiliriz. Türkiye 3 iklimi yaşayan bir ülke konumuna gidebilir. Yani Türkiye'de artık sadece sonbahar, ilkbahar ve yaz mevsimlerini görebiliriz. Türkiye'de önümüzdeki 5 ile 10 yıl içerisinde kış mevsimini bir daha görmeme durumumuz söz konusu olabilir dedi.

Bölücü terör örgütü 'PKK', Eren Abluka Sonbahar-Kış-18 operasyonuyla ablukada

Diyarbakır ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanlıkları koordinesinde 3 bin 651 personelin katılımıyla başlatılan 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-18 Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan' operasyonu devam ediyor. Terör örgütü PKK'ya ait 4 sığınak tespit edilip kilolarca uyuşturucu madde ve yaşam malzemesi, EYP ve mühimmat ele geçirildi.

KBB doktoru Vural: 'Özellikle kış döneminde soğuk algınlığı şikayetiyle gelen hastalarımızın sayısı arttı'

Özellikle sonbahar ve kış döneminde soğuk algınlığı şikayetiyle gelen hastalarda artış olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz (KBB) Doktoru Ömer Vural, Aslında tek bir etkenin olmadığını biliyoruz. İnfluenza, corona, rhinovirüs, parainfluenza, adenovirüs bunlar bizim solunum yoluyla bulaşan hastalıklara sebep olan virüslerdir. Şu an karşılaştığımız hastalarda da bu virüslerden herhangi biri hastalığa sebep oluyor. Yani tek bir sebep aramaya çalışmaya gerek yok dedi.

Lice'de 2022 Eren Operasyonları bilançosu paylaşıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Abluka Sonbahar Kış-18 Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan Operasyonuna ilişkin, En büyük Eren operasyonunu icra edeceğiz dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Lice'de 21 ila 24 arası terörist olduğunu biliyoruz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır, Bingöl, Muş ve Batman'da Eren Abluka Sonbahar Kış-18 Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan Operasyonunun başlatıldığını duyurdu.

Tunceli'de 6 EYP düzeneği ve 180 kilo patlayıcı madde imha edildi

Tunceli'de devam eden Eren Abluka Sonbahar Kış-13 operasyonları çerçevesinde Hozat ilçesi kırsalında toprağa gömülü halde bulunan 6 adet EYP düzeneği ve 180 kilo patlayıcı madde imha edildi.

Tunceli'de teröristlere ait 15 sığınak imha edildi

Tunceli kırsalında gerçekleştirilen Eren Abluka Sonbahar Kış-13 operasyonu çerçevesinde teröristlere ait 15 sığınak imha edildi.

Kampüste sonbahar güzelliği

Elazığ Fırat Üniversitesi kampüsünde sonbaharın gelmesiyle birlikte sararmış ve yere dökülen sarı yapraklar kartpostallık görüntüler ile görsel bir şölen sunuyor.

Tunceli'de teröristlere ait sığınak imha edildi

Tunceli'de Eren Abluka Sonbahar Kış Operasyonunda teröristlere ait sığınak ve içerisinde de çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır'ın 'İstiklal Caddesi'ne yoğun ilgi

Diyarbakır'da sonbaharın son günleri yaşanırken, güneşli havayı gören vatandaşlar, başta kenttin 'İstiklal Caddesi' olarak değerlendirilen Yeni Kapı olmak üzere tarihi mekanlara gezmeye çıktı.

Otel işletmecileri turizm sezonunu mutlu kapattı

Tarihi, kültürel ve inanç turizmi açısından ön plana çıkan Diyarbakır'da huzur ortamının yakalanmasıyla otel işletmecileri sonbahar sezonunu mutlu kapattı.

Bingöl'de el bombası ve mayın imha edildi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen Eren Abluka Sonbahar Kış-7 operasyonunda ele geçirilen el bombası ve mayın imha edildi.

Doğunun gizli denizi Hazar Gölünde sonbahar güzelliği

Elazığ'da doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölünde sonbahar güzelliği, seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor.

Elazığ'da sis etkili oldu

Elazığ'da meteorolojinin önceden uyardığı sis kent genelinde etkili oldu, görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Aynı zamanda sis ile sonbaharın buluşması keyfine doyumsuz görüntüler oluşturdu.

Belediye ekiplerinden yaprak üfleme makinesi ile sonbahar temizliği

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler park ve bahçelerde sonbahar temizliğine başladı. Hazan mevsiminde yaprak dökümünün zirve yaptığı kasım ayında ekipler, yaprak üfleme makinesi kullanarak hem zamandan kazanıyor hem de işleri kolaylaşıyor.

Van Gölü Ekspresi, yolculuğu ile Doğu Ekspresi'ni aratmıyor

Sonbahar aylarında muhteşem manzaralar eşliğinde yolculuk imkanı sunan Elazığ-Tatvan arası sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Doğu Ekspresi'ni aratmıyor.

UNESCO'nun göz bebeği rengarenk

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Diyarbakır'daki 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri, sonbaharın kasvetli havası ve farklı renk tonlarıyla göz kamaştırdı.

'Sakin şehir' Arapgir'de sonbahar göz kamaştırıyor

Zengin florası, endemik bitki türleri, kanyonları ve trekking rotalarıyla her mevsim ilgi çeken sakin şehir Arapgir sonbahar renkleriyle göz kamaştırıyor.

Tunceli'de sığınak içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi

Tunceli'de devam eden Eren Abluka Sonbahar Kış-4 operasyonları çerçevesinde bir sığınak içerisinde çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tekrarlanan öksürük ve nefes darlığına dikkat

Dünya genelinde hastalıklara bağlı ölüm oranlarında 3'üncü sırada yer alan KOAH hastalığı, kronik ilerleyici, tıkayıcı ve geri dönüşümü olmayan bir akciğer hastalığı olarak ülkemizde de yaygın görülmektedir. Uzmanlar, sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastanelerdeki yatışta artış yaşandığını belirterek özellikle KOAH hastalarının bu mevsimde dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. KOAH hastalığı başlamış olan kişilerin grip ve zatürre aşılarını eksiksiz yapması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, sigara kullananların bir an önce terk etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Tunceli'deki operasyonda örgütsel dokümanlar ve yaşam malzemesi ele geçirildi

Tunceli'de jandarma tarafından gerçekleştirilen Eren Abluka Sonbahar Kış-4 Operasyonu'nda 2 sığınak içerisinde 3 telsiz, örgütsel dokümanlar ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli'de çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Tunceli'de devam eden Eren Abluka Sonbahar Kış-4 operasyonları çerçevesinde jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarda bir sığınak içerisinde, 5 adet roketatarla birlikte çok sayıda mühimmat ele geçirildi.