Suriye Haberleri

Suriye Haberleri

Diyarbakır'da izinsiz yürüyüşte gözaltına alınan DBP'li İlbasan tutuklandı

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den çıkarılmasının yıldönümünde yapılan izinsiz yürüyüşte gözaltına alınan 104 kişiden Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Zekiye İlbasan tutuklandı.

Diyarbakır'da izinsiz yürüyüşte gözaltına alınan 104 kişiden 103'ü serbest bırakıldı

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den çıkarılmasının yıldönümünde yapılan izinsiz yürüyüşte gözaltına alınan 104 kişiden 103'ü serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da izinsiz yürüyüşte 100 gözaltı

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den çıkarılmasının yıl dönümünde yapılan izinsiz yürüyüşte 100 kişi gözaltına alındı.

Malatya merkezli 4 ilde terör operasyonu: 6 tutuklama

Malatya merkezli 4 ilde PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 16 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Malatya'da terör operasyonu: 3 tutuklama

Malatya'da, PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı olan PYD/YPG ile Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 3 kişi de tutuklandı.

Diyarbakır'da husumetlilerin silahlı saldırısına uğrayan şahıs evinde hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde evininin kapısı çalınca açan Suriye uyruklu şahıs uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Profesör Orhan Kavak'tan heyecan verici petrol açıklaması

Dicle Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak, 'Suriye'nin Hatay'dan başlayan sınırımızdan Irak'a kadar büyük alanda yayılmış olan bildiğimiz gibi mayınlı arazilerimiz var. O mayınlı araziler önümüzdeki süreçte temizlendiği zaman, orada sondajlar vasıtasıyla ciddi petrol rezervlerine ulaşmamız mümkündür' dedi.

Suriye'ye uğurlanan komandolara duygusal veda

Suriye Görev Gücü'nde yer alacak komandolar bugün Elazığ'dan dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı. Askerlerin, uğurlama törenine katılan aileleriyle vedalaşması sırasında yaşadıkları duygu dolu anlar fotoğraf karelerine yansıdı.

Ahıska Türklerine özel ziyaret: Komandolar teşekkür etti

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ekipleri, Suriye'de görevdeyken kendileri için çorap ve bere ören Ahıska Türklerine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Şehit pilot Ertan'ın ailesi konteynerde hayata tutundu

Suriye'de 2012 yılında düşürülen uçakta şehit olan Malatyalı pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın depremden etkilenen ailesi konteyner kentte yaşamını sürdürüyor.

Operasyondan dönen özel harekat polisleri için koç kesildi

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken Van ve Suriye'deki terörle mücadele operasyonlarına katılmak üzere görevlendirilen ve görevlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak Malatya'ya dönen Özel Harekat Polisleri için koç kesim töreni düzenlendi.

Metropol kentin çekiçli hayırseveri

Suriye'de 15 Mart 2011 yılında başlayan iç savaş nedeniyle ülkesini terk edip Türkiye'ye gelerek Diyarbakır'a yerleşen Üsame Şafii, cadde ve kaldırımlarda insanlara zarar veren çivi veya zemin içerisine çakılmış vidaları yerinden sökerek kendi imkanlarıyla tamir ediyor.

BBP Lideri Destici: 'Suriye'de bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Küresel güçler Suriye'de adım adım ilk hedefi Türkiye'nin toprak bütünlüğü olan bir terör devleti kurdurmaya çalıştırlar. Kabulde etmedik boyunda eğmedik, ne ABD ne de Rusya hiç birisine boyun eğmedik eğmeyeceğiz ve orada da asla ve kata bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz.' dedi.

Suriye üzerinden gelen toz taşınımı Diyarbakır'ı etkisi altına aldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Suriye üzerinden gelen toz taşınımı esen rüzgarla birlikte etkili oldu.

Gurur ve hüzün bir arada: Komandolar Suriye'ye uğurlandı

Suriye Görev Gücü'nde yer alacak Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli komandolar, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: 'PKK ve türevlerine karşı Türkiye'nin kayıtsız kalması beklenemez'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ülkemize, güvenlik güçlerimize ve sivillere terör saldırıları gerçekleştiren, bölücü gündemiyle Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK ve türevlerine karşı Türkiye'nin kayıtsız kalması beklenemez' dedi.

Zooloji profesöründen Suriye üzerinden Türkiye'ye 'Asya Kaplan Sivrisineği' uyarısı

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, son günlerde Türkiye'de hava sıcaklarının normalinin üzerinde seyrinden ötürü cins sivrisinek vakalarında hastanelere başvuruların arttığına dikkat çekerek, popülasyonu artan Aedes Sivrisineğinin taşıyıcı virüslerle insanlarda hastalığa sebebiyet verebileceğini söyledi.

Dicle Nehri'nde kaybolan çocukların cansız bedenine ulaşıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Dicle Nehri'nde kaybolan iki Suriyeli çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.

Dicle Nehri'nde iki çocuk kayboldu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Dicle Nehri'ne giren iki Suriyeli çocuk kayboldu. Çocuklardan birinin cansız bedenine ulaşıldı.

Diyarbakır'da gölette kaybolan çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde girdiği gölette kaybolan Suriyeli çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.

Diyarbakır'da gölete giren Suriyeli çocuk kayboldu

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gölete giren Suriyeli çocuk suda kayboldu. Kayıp çocuğun bulunması için arama çalışmaları devam ediyor.

Bakan Çavuşoğlu: '(İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği) 'Bizim onlardan isteklerimiz, beklentilerimiz mümkün olmayan bir şey değil'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili, 'Bizim onlardan isteklerimiz, beklentilerimiz mümkün olmayan bir şey değil ki, teröre destek veriyorsunuz, vermeyin. Teröristlere ülkenin kapılarını açıyorsun, barındırıyorsun, her türlü faaliyetlerine izin veriyorsun, terörizmin finansmanına göz yumuyorsun, çocukların Kandil'e, Suriye'ye, o bölgelere zorla götürülmesine vesile oluyorsun, onların bu çalışmalarına fırsat veriyorsun, engellemiyorsun' dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Zalime Yavuz, mazluma ise Yunus oluyoruz'

Bingöl'de Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası konferansında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dış politikamızı belirlerken tarih ve medeniyetimizin getirdiği sorumlulukla hareket ediyoruz. Gücümüzü de biliyoruz, sorumluluğumuzun ne olduğunu da çok iyi biliyoruz. Suriye'de, Libya'da, Irak'ta, Kafkaslarda, Balkanlarda, Orta Doğu'da ve hatta uzak coğrafyalarda zalime Yavuz, mazluma ise Yunus oluyoruz' dedi.

AK Partili Kurtulmuş: 'Türkiye'nin ne Suriye'nin, ne Irak'ın bir karış toprağında gözü yoktur'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nın geleneksel aylık olağan basın buluşmasına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 'Türkiye'nin ne Suriye'nin, ne Irak'ın bir karış toprağında gözü yoktur. Türkiye'nin güvenlik taleplerini ihmal eden bir anlayışa asla Türkiye müsaade etmez' dedi.

Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta ailesinden İdlib'e yardım eli

Diyarbakır ve Ankara'dan yurt içi ve yurt dışına hizmet veren Meşhur Kadayıfçı Sıtkı Usta, Suriye'nin İdlib kentinde ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

Suriye şehidi gözyaşları ile son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs, memleketi Malatya'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı. Cenaze törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

Bakan Kurum'dan şehit ailesine taziye ziyareti

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde roketli saldırıda şehit düşen Malatyalı 34 yaşındaki Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs'ün ailesini ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

Malatya'ya şehit ateşi düştü

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerce düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs'ün şehadet haberi ailesine verildi.

Toz taşınımı ve mevsim bozukluğu çiçekleri yaktı, arılar telef oldu

Diyarbakır'da son günlerde anlık mevsimsel değişimlerin beraberinde Suriye ve Mısır üzerinden gelen toz fırtınası arıcıları olumsuz etkiledi. Mevsim etkisiyle arıların üretim kaynağı çiçekler yanarken kovanlardan çıkamayan arıların telef olmasıyla bal üretimi oranında düşüşe sebep oldu.

Başkan Çadırcı'dan Suriyeli ailelere ziyaret

Elazığ'ın Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, beldede ikamet eden Suriyeli ailelerle iftarda bir araya geldi.