Tezkere Haberleri

Tezkere Haberleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım'dan terörle mücadele vurgusu

Türkiye'de son 40 yıldır terörle karşı karşıya olduklarını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, 'Son 5 yılın içerisinde 15 Temmuz'dan bu güne kadar ciddi şekilde teröre karşı yapılan mücadelede zirveyi yakalamış vaziyetteyiz. 10 bin PKK militanı dağdaydı. Dün sordum sayı 158'e düştü' dedi.

Muharrem İnce: 'Bir gün Atatürkçü öbür gün tezkereye hayırcı olmayacağız'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Malatya'ya gelip başka bir şey, Edirne'ye gidip başka bir şey söylemeyeceğiz. Malatya'da ne diyorsak Rize'de aynısını söyleyeceğiz. Bir gün Atatürkçü öbür gün tezkereye hayırcı olmayacağız dedi.

MHP'li Yıldırım'dan CHP'ye tezkere tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, sınır ötesi tezkereye hayır diyen CHP'nin bu tavrının PKK ve Türkiye'nin düşmanlarına moral olduğunu söyledi. Yıldırım, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Şehit ailesine küfür etmesini de, 'Herkes kendine yakışanı yapar, demek o kendisine onu yakıştırıp yapmıştır' diye yorumladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: 'Bugün CHP, HDP aracılığı ile Kandil'den talimat alır hale gelmiştir'

Malatya AK Parti Genişletilmiş İl Danışma toplantısında konulan Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, mecliste kabul edilen sınırı ötesi tezkeresine hayır diyen CHP'yi eleştirdi. CHP'yi HDP'nin ve PKK'nın maşası olmakla suçlayan Şahin, 'Bugün CHP, HDP aracılığı ile Kandil'den talimat alır hale gelmiştir, yarın doğrudan talimat almaya başlarsa buna da hiç şaşırmayız' dedi.

Gürsel Erol tezkere oylamasına katılmadı

Irak ve Suriye'ye 2, Lübnan'a 1 yıl asker göndermeyi içeren tezkerelerin süresi, CHP ve HDP'nin 'hayır' oylarına karşı AK parti, MHP ve İYİ Parti'nin 'evet' oylarıyla uzatıldı. TBMM'deki tezkere görüşmelerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un katılmadığı öğrenildi.