Turkovac Haberleri

Turkovac Haberleri

Bingöl'de Turkovac aşısı uygulanmaya başladı

Türkiye'nin Korona virüse karşı ürettiği yerli aşısı Turkovac Bingöl'de de uygulanmaya başlandı.

Turkovac aşısı Malatya'da da vuruluyor

Yerli aşı Turkovac, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de uygulamaya başladı. Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinde etkili olduğu bildirilen yerli ve milli aşı Turkovac, Malatya'ya da geldi.

Yerli aşı 'TURKOVAC' Diyarbakır'da uygulanmaya başlandı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC, bugün itibariyle Diyarbakır'da da uygulanmaya başlandı. TURKOVAC ile hatırlatma dozu aşısı yaptıran Vali Münir Karaloğlu, vatandaşlara da aşı olmaları çağrısında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat: Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi

Özelikle son zamanlarda Omicron varyantının tüm dünyada artmaya başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Az da olsa ülkemizde Omicron vakası görünüyor. Şu ana kadar Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Omicron varyantı özelikle bulaş oranı daha yüksek. Onun için maske, mesafe ve hijyen konularını sıkça tekrarlıyoruz. Bunun yanında en büyük gücümüz de aşılamadır' dedi.

İlk yerli aşı TURKOVAC Elazığ'da uygulanmaya başlandı

İlk yerli aşı olan TURKOVAC, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde uygulanmaya başlandı.

Sağlık İl Müdürü Bentli: 'Malatya 'da 2. doz aşı yüzde 71 'e ulaştı'

Malatya'daki Covid-19 vaka sayısı ve aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, bir kez daha aşının önemini vurguladı. Malatya'da yüz bin kişide görülen haftalık vaka sayısının 160,39'ye düştüğünü hatırlatan Bentli, kentin 2 doz aşıda yüzde 71,5'a ulaştığını, bu oranın yetersiz olduğunu söyledi. Bentli, Malatya'da da uygulanmaya başlanan Türkovac aşısı Faz 3 çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İnönü Üniversitesi yerli aşı için gönüllüleri bekliyor

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Turkovac aşısı yapılmaya başlandı.

Özal Tıp Merkezi'nde Turkovac aşısı yapılmaya başlandı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Turkovac aşısı yapılmaya başlandı.