Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

'Gençlerin yeri dağ değil, üniversitelerdir'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, üniversiteli gençlerle bir araya geldi. Gençlerin yerinin dağ değil, kütüphaneler, gençlik merkezleri ve üniversiteler olduğuna dikkat çeken Bilden, belediyede Gençlik Daire Başkanlığı kuracaklarını söyledi. Slogan belediyeciliğiyle sorunları çözmenin mümkün olmayacağını aktaran Bilden, Diyarbakır üzerinde hesabı olanların hesabını gençlerin bozması gerektiğini dile getirdi.

Ergani'de 1,8 kilometrelik yola 60 adet aydınlatma direği

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediyesi, ilçedeki 2 bölgeye 60 adet dekoratif aydınlatma direğinin montaj çalışmalarına başladı.

Şehit yakınları ve gazilerden CHP'li Özel'in darbe açıklamalarına tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösterdi.

'Sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yapan çete çökertildi: 20 tutuklama

Diyarbakır ve İstanbul'da sazan sarmalı yöntemiyle oto dolandırıcılığı yapan çete çökertildi. 20 şüphelinin tutuklandığı dolandırıcılık operasyonunda 29 şahsın 9 milyon 200 bin TL'lik malvarlığına el konulurken, şüphelilerden birinin elde ettiği parayı dövize çevirdiği anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Diyarbakır'da eczacılar iftar yemeğinde buluştu

Diyarbakır'da, Eczacılar Odası'nın düzenlediği iftar programında eczacılar bir araya geldi.

MÜSİAD'ın yardımlaşma geleneği devam ediyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanlığı her yıl Ramazan ayında düzenlediği yardımlaşma geleneğini bu yılda sürdürerek, bin 700 aileye market alışveriş kartı hediye etti.

89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'nin tutuklu sanıklarına 17 yıl 6'şar ay hapis cezası

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu 3 müteahhit ve inşaat mühendisine, 17 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

DBB'nin başarılı sporcuları madalya kazandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Van'da düzenlenen Okul Sporları Küçükler Judo Grup müsabakalarında derece elde etmeyi başardı.

Diyarbakır'da Ramazan etkinlikleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve sanatçı Aykut Kuşkaya'yı Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Gerontolog Dilan Karadağ: 'Türkiye artık yaşlı bir ülke'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Gerontolog Dilan Karadağ, Şu an Türkiye'de 8,5 milyonun üzerinde yaşlı var. Yaşlı oranı da yüzde 10'un üzerinde. Bu da demektir ki Türkiye artık yaşlı bir ülke dedi.

Nesli tükenmekte olan boynuzlu baykuş Diyarbakır'da görüldü

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, nesli tükenmekte olan boynuzlu baykuş görüldü.

Diyarbakır'da iki grup arasında silahlı çatışma: 2 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi yaralandı. Cadde üzerinde bulunan 3 otomobil, bir ev ve bir marketin camı kurşunların hedefi oldu.

Cadde üzerinde silahlı saldırıya uğrayan kadın ağır yaralandı

Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesinde cadde üzerinde silahlı saldırıya uğrayan bir kadın ağır yaralandı.

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Diyarbakır'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da terör propagandasına 166 gözaltı

Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz etkinliğinde terör propagandası yapan ve polise taş atan gruba emniyet ekipleri müdahale ederken, 166 kişi gözaltına alındı.

Final Okullarından Down Sendromlu çocuklara jest

Final Okulları öğrenci ve öğretmenleri 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Özel Mavi Deniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde Down sendromlu öğrenciler ile buluşup birlikte müzik ve dans etkinlikleri yaptı.

Diyarbakır'da Nevruz kutlaması başladı

Diyarbakır'da Nevruz kutlama etkinliği sabah saatlerinde vatandaşların alana güvenlik kontrol önlemleri içinde alınarak başladı.

'Az hasarlı konutları ücretsiz dönüştüreceğiz'

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, 6 Şubat depremlerinde az hasarlı olan konutlara kökten çözüm getireceklerini söyledi. Az hasarlı konutların da içerisinde olduğu 104 bin konutu dönüştüreceklerine vurgu yapan Bilden, bu konutları hiçbir ücret almadan inşa edeceklerini ifade etti.

Diyarbakır'da 169 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 169 kilo toz esrar ele geçirildi.

Toplam 8593 haber.