Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Ceylan Park AVM'de deprem sergisi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun da katıldığı deprem sergisine ev sahipliği yaptı.

DTB'de yüzde 50 hibe desteği tanıtıldı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ev sahipliğinde, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde yatırımcılara verilecek olan yüzde 50 hibe desteği tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dicle Arama Kurtarma ekibi anma törenine katıldı

Dicle Elektrik Arama Kurtarma ekibi, 'Asrın Felaketi' olarak isimlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin 1'inci yıl dönümünde depremlerde hayatını kaybedenler için AFAD'ın düzenlediği anma törenine katıldı.

Depremde hayatını kaybeden Eylül, sınıf arkadaşları tarafından unutulmadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde Diyarbakır'da enkazda kalarak hayatını kaybeden Eylül Dayan, sınıf arkadaşları tarafından unutulmadı. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşları içinde mezarların sarıldı.

Diyarbakır'da terör operasyonu

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde terör örgütü mensupları ile ilişki içerisinde oldukları ve yardım yataklık yaptıkları değerlendirilen 8 şahsa yönelik düzenlenen operasyonda 6 şüpheli şahıs yakalandı.

Av tüfeğiyle kızını öldürmek suçundan 9 yıldır aranan zanlı tutuklandı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde av tüfeğiyle kızını öldürdüğü gerekçesiyle 9 yıldır aranan bir kişi jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalanarak sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklandı.

Çermik'te emniyet kemeri takmayanlara geçit verilmiyor

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Jandarma Komutanlığına trafik ekipleri, kazalar sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi ile sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla ilçe genelinde emniyet kemeri denetimleri yaptı.

DİSKİ Kulp'a kesintisiz içme suyu için çalışmalara başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp ilçesindeki su kuyusu ve içme suyu arıtma tesisinin kapasitesini iki katına çıkaracak.

Seyir halindeki otomobil yandı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde seyir halindeki otomobil, motordan çıkan kıvılcımlar nedeniyle yandı.

Diyarbakır'da uçak seferlerinde sis engeli

Diyarbakır'da etkisini sürdüren yoğun sis nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşandı.

Diyarbakır'da depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bırakıldı

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarını ziyarette bulunarak karanfil bıraktı.

Asrın felaketinde sarsıntıyla uyandılar evsiz kalacaklarını hiç düşünmediler

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilden biri olan Diyarbakır'da depremin 1. yıldönümünde depremzedeler gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Depremlerde yıkılan Galeria Sitesi, Serin-2, Dündar, Yoldaş ve Hisami apartmanlarına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında 9'u tutuklu 19 sanığa dava açıldı. Ağır hasarlı 5 bin 494 yapıdan 4 bin 193'ünün yıkımı yapıldı.

Diyarbakır Valisi, depremde arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerle bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte arama-kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplerle bir araya geldi. Vali Su, ilk etapta 6 bin 40 konuttan tamamlanan 1423'ünü kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi

Büfe sahibinin uyumasını fırsat bilen hırsız telefon, para ve sigara çaldı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir büfede işletme sahibinin uyuyakalmasını fırsat bilen hırsızın 30 bin TL değerindeki telefon, para ve sigarayı çalma anı güvenlik kamerasına saniye saniye takıldı.

DSİ'nin TOKİ konutlarına içme suyu isale hattı çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra sahada yoğun çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, depremin ilk sürecinde Hatay ve ilçelerinde 300 bin vatandaşın acil içme suyu ve kullanma ihtiyacını karşılarken, depremden sonra ise Diyarbakır'da yapımı tamamlanmak üzere olan TOKİ konutlarında içme suyu isale hattı çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'da hasta ve hasta yakınları misafirhanesinde berber hizmeti başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesinde berber hizmeti vermeye başladı.

Kayapınar'daki okuma salonlarının altyapı çalışmaları tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde yapılan 3 okuma salonunun kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını tamamladı.

Diyarbakır'da depremde 21 cami ve 30'a yakın minarenin bir kısmı yıkıldı, kalanların yıkım çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır'da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören 21 camiden bir kısmı ve 30'a yakın minarenin bir kısmı yıkıldı, geri kalanların yıkım işlemleri devam ediyor.

Diyarbakır'da 'Büyük Kudüs Yürüyüşü' yapıldı

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları tarafından Büyük Kudüs Yürüyüşü' düzenlendi.

Toplam 8597 haber.