Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ haber ekonomi, son dakika

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ iş dünyasından gelişmeler, Elazığ sanayisi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki son haberler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarında!

Ekonomi Haberleri

Besiciler 20 bin liraya çoban bulamıyor

Elazığ'da besiciler tüm masraflarını karşılayıp 20 bin liraya vermelerine karşın çoban bulamadıklarını ifade etti.

Başkan Alan, 'Elazığ, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2022 yılında kırdığı ihracat rekorunu geliştirecektir'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2022 ihracat rakamlarını değerlendiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Elazığ'ımızın tarihinin en büyük ihracat rakamına ulaştığını görüyoruz. Elazığ cumhuriyetimizin 100. yılında, 2022 yılında kırdığı ihracat rekorunu geliştirecektir dedi.

Elazığ'da anaç koyun ve keçi tespit çalışmaları sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl çiftçilere verilen hayvancılık destekleri çerçevesinde yer alan anaç koyun ve keçi 2022 yılı destekleri verilmeye devam ediyor.

Elazığ'da 200 gram ekmek 5 lira oldu

Elazığ'da Fırıncılar Odası tarafından alınan kararla 200 gramlık ekmek 5 lira oldu.

Elazığ'a 11 yılda 1 milyar 28 milyon lira yatırım kazandırıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz, 2012 yılından bu zamana kadar toplam 423 milyon lira hibe ödemesi yaptıklarını ve 2022 yılında hedeflerini yüzde 132 oranında gerçekleştirerek 95 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Ödediğimiz bu 95 milyon liranın 42 milyon lirası tamamlanan 62 adet projeye, 53 milyon lirası ise 2023 yılında ödenecek 57 adet projeye avans ödemesi şeklinde gerçekleştirildi' dedi.

Kestaneye talep arttı

Elazığ'da kış mevsimine girilmesi ile birlikte tezgahlardaki yerini alan kestaneye talep arttı.

Altında yükseliş yeni yılda da devam edecek

Elazığ'da kuyumculuk yapan Ömer Faruk Saydam, 2022 yılında bütün emtialar karşısında sessiz kalan altının 2023 yılında zirveye çıkacağını belirtti.

Bankacılığı bıraktı, devlet desteğiyle köyüne yerleşip hayvancılığa başladı

Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalışan Engin Öztürk, mesleğini bırakarak devletten aldığı 100 bin lira hibeyle köyüne yerleşti ve besi yetiştiriciliğine başladı.

Pandemide tonlarca satılan kolonyada yüzde 50 düşüş yaşandı

Elazığ'da pandemi döneminde günlük ortalama 4 ton kolonya satışı yapılırken, korona virüsün etkisini kaybetmesi ile bu miktar 250 litreye kadar düştü. Virüsün unutulmaya yüz tutmuş kolonya geleneğini yeniden canlandırdığını belirten kolonyacı Güven Buldaç, satışların pandemiye oranla yüzde 50 düştüğünü fakat pandemi öncesine göre de 40 arttığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler çalışanları için promosyon ihalesi yapıldı

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelinin maaş promosyon ihalesi gerçekleşti.

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yılmaz: 'Matrah düzenlemesiyle birlikte bayilere araba almaya giden vatandaşlar araç alamadı'

Matrah düzenlemesiyle birlikte sıfır otomobillerde yaşanan indirimlerin ardından sıfır araç almak isteyen vatandaşlar bayilerde araba bulamazken, Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz, Matrah düzenlemesinden halk yararlanamadı. Bayilere araba için gittiler, araba bulamadılar dedi.

ETSO Başkanı Alan göreve başladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan yeni yönetimi ile birlikte görevine başladı.

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

Elazığ'da silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'da çiftçilerin yılın ikinci ürünü olarak tarlasında yetiştirdiği ve hayvanların kaba yem ihtiyacını karşıladığı silajlık mısır hasadı başladı.

Elazığ TSO başkanlık seçimi heyecanı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO) üyeleri, yeni başkan ve yönetimini belirlemek üzere sandık başına gitti.

Kayıtlı istihdama teşvik

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, sosyal güvenliğin önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Dünyada sadece Elazığ'da çıkıyor, 60 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan vişne renginde, damarlı yapıya sahip, dekoratif amaçlı yoğun ilgi gören mermer, 4 kıtada 60 ülkeye ihraç ediliyor. 40 yıldır dünyanın gözdesi haline gelen vişne mermeri bugüne kadar Kabe, Beyaz Saray, Dubai ve Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekanı süsledi.

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu: 'Acemi birliğinin Elazığ'da kurulmasını istiyoruz'

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, Elazığ'ın özellikle pandemi sonrası ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini belirterek, kente acemi birliğinin kurulması gerektiğini söyledi.

Elazığ orciği Almanya, Hollanda ve Amerika sofralarında

Elazığ'da üzüm ve cevizle hazırlanan coğrafi işaret tescilli orcik yapımına başlandı. Yöreye özgü lezzeti ile yurt içinde 81 ile gönderilen orcik, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan da alıcı buluyor.

Toplam 264 haber.