Malatya

Malatya Haberleri

Teşkilat Akademisi'nde 'Türkiye Yüzyılı' eğitimi

Malatya'da AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığının düzenlemiş olduğu Teşkilat Akademisi çerçevesinde 'Türkiye Yüzyılı' konulu eğitim programı yapıldı.

Otomobil sürüye daldı, 18 koyun telef oldu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde otomobil sürüye çarptı. Kazada 18 koyun telef olurken, araçta da maddi hasar oluştu.

İnönü Üniversitesine Çevre Belgesi teslim edildi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen Çevre Yönetim Sistemi Belgesi'ni Türkiye'de ilk kez almaya hak kazanan üniversite olan Malatya İnönü Üniversitesine düzenlenen törenle Çevre Yönetim Sistemi Belgesi teslim edildi.

Malatya'da 292 litre sahte içki ele geçirildi

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda 292 litre sahte içki ile çok sayıda uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Malatya merkez minibüs ve otobüs duraklarının açılışı gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek şehie kazandırılan Merkez Minibüs Otobüs Durakları ve Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarının açılışı geniş katılımla gerçekleştirildi.

Eski başkan Adil Gevrek, hakkındaki iddialara yanıt verdi

Yeni Malatyaspor Kulübü eski başkanı Adil Gevrek, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Vaizpınarı Caddesi asfalta kavuştu

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde asfalt seferberliği yürüten belediye ekiplerinin son durağı Orduzu Mahallesi'ndeki Vaizpınarı Caddesi oldu.

Üniversite öğrencilerine 'Yeşilyurt' desteği

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesinin destekleriyle başlatılan Söz Meclisten İçeri Üniversite Toplulukları Destekleme Programı ile Üniversite Topluluklarının projelerine destek verilecek.

İnönü Üniversitesi enerjide de kalite belgesini almaya hazırlanıyor

Ekim ayında TSE'nin uluslararası ISO Standartları'ndan olan Çevre Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazanan Malatya İnönü Üniversitesi, şimdi ise Enerji Yönetim Sistemi 50001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almak için başvuru yapmaya hazırlanıyor.

Malatyalı aile üç kuşaktır ağaçlara şekil veriyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan marangoz ustası Kamuran Cömert, babasından devraldığı mesleğini oğlu ile sürdürüyor.

Başkan Gürkan MHP'li başkanlarla buluştu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz ile MHP İlçe Başkanlarını kabul ederek bir süre görüştü.

Aile Akademisine Eğitimci-Yazar Kapaklıkaya konuk oldu

Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından ailelere rehberlik etmesi amacıyla hayata geçirilen 'Aile Akademisi' programları çerçevesinde Battalgazililerle buluşuyor. 7 Kasım Pazartesi günü saat: 19.00'da Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan programda Yazar Kapaklıkaya, teknoloji ile aile arasındaki bağları Battalgazililerle paylaşacak.

Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali dolu dolu geçiyor

Çocukları kitaplarla ve yazarlarla buluşturmak amacıyla Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali dolu dolu geçiyor. 29 Ekim'de başlayıp 6 Kasım'da sona erecek olan Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali'nde yazarlar da kitaplarını imzalıyor.

Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürdü

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor, Ligin 12. haftasında karşılaşacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürdü.

Bakan Yardımcısı Ersoy: 'Biz, birilerinin yaptığı gibi Ege Denizi'nde botlarını şişleyip, çocukları soğuk sularda ölüme mahkum edemezdik'

Malatya'da düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı'nda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 'Biz, birilerinin yaptığı gibi Ege Denizi'nde botlarını şişleyip, çocukları soğuk sularda ölüme mahkum edemezdik. Sınırlarımızda Yunanistan'ın yaptığı gibi onları çırılçıplak soyup, öldürüp orada bırakamazdık' dedi.

Okulda facianın eşiğinden dönüldü

Malatya'nın Darende ilçesinde bir okulda yapılan ısıtma sistemindeki dönüştürme çalışmaları sırasında fuel oil tankı alev aldı. Okulun tahliye edildiği olayda facianın eşiğinde dönülürken, şans eseri yaralananın olmadığı olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Temizlikçilikten patronluğa uzanan başarı hikayesi

Malatya'da yaşayan iki çocuk annesi Gülten Altaş Aygören, temizlik işlerinde çalışırken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle tavuk çiftliği kurarak kendi işinin patronu oldu.

Dünya Boks Şampiyonu Hatice Akbaşın adını taşıyan spor salonu açılacak

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi, Dünya Şampiyonu Milli Boksör Hatice Akbaş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı makamında ziyaret ederek, kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ziyarette Hatice Akbaş'ın adının verileceği Boks Salonunun da kısa zamanda tam teşekküllü olarak hizmete açılacağı duyuruldu.

Malatya yerli ve milli bitki üretimi arttırılacak

Malatya'da, yerli ve milli yem bitkisi üretimini arttırmak amacıyla deneme mahiyetinde yerli bitkilerin ekimine başlanıldı.