Malatya

Malatya Haberleri

'İşimiz gücümüz Malatya olacak'

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, geçmişte edindikleri bilgi ve birikim sayesinde iletişim ağlarının her alanda geniş olduğunu belirterek, 'İşimiz gücümüz Malatya olacak' dedi.

800 yıllık tarihi cami zamana direniyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan İlhanlılar döneminde inşa edildiği bilinen 800 yıllık tarihi Cafer Paşa Cami zamana direniyor.

300 bin TL'lik vurgunun kamera görüntüleri ortaya çıktı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir depoda piyasa değeri yaklaşık 300 bin TL olan inşaat malzemesi çalan 3 zanlı izlenen 20 saatlik kamera görüntüleri sonrasında yakalandı. Gündüz saatlerinde gerçekleşen olay ise saniye saniye kameralara yansıdı .

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Taşkın seçim çalışmalarını sürdürüyor

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

'Belediyeleri halkın makamı haline getireceğiz'

Yeşilyurt ilçesine bağlı Suluköy mahallesi sakinleriyle bir araya gelen AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Makamın değil, halkın adamı olmak için varız. 31 Mart seçimlerinin ardından belediyeleri halkın makamı haline getireceğiz' dedi.

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er, Mimar ve Mühendislerle bir araya geldi

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ile Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, mimar ve mühendisler ile bir araya geldi. Çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri ile gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er, şehrin geleceğinin inşası üzerine istişarelerde bulundu.

Şüphe üzerine durdurdular! Üzerinde sahte 7 bin dolar ele geçirildi

Malatya'da, polis tarafından yapılan denetimlerde sahte 7 bin dolar ele geçirildi.

300 bin TL'lik vurgun poliste takıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir depoda piyasa değeri yaklaşık 300 bin TL olan inşaat malzemesi çalan 3 zanlı izlenen 20 saatlik kamera görüntüleri sonrasında yakalandı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

'Bu işte bir gariplik var'

Malatya'da geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan 6 binin üzerinde kalıcı deprem konutu kura ile sahiplerini buldu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise kuradan sonra oluşacak yoğunluğu azaltmak adına tüm önlemleri almalarına rağmen halen 200 civarında depremzedenin evlerini teslim aldığını ve bu duruma şaşırdığını söyledi.

Doğanşehir'de Mart ayı meclis toplantısı yapıldı

Doğanşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı Başkan Durali Zelyurt başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Ersin Yazıcı, Malatya'daki güvenlik olaylarına ilişkin bilgiler verdi

Malatya Valiliği'nde gazeteciler ile Güvenlik Bilgilendirme Toplantısında bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, 6 aylık sürçte kentteki güvenlik olaylarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yazıcı, özellikle deprem sonrası artış gösteren hırsızlık olaylarının alınan tedbirler sonucu düştüğünü söyledi.

Malatya'da Nevruz Çiçekleri açtı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, baharın müjdecisi olan Nevruz Çiçekleri açmaya başladı.

Malatya'da kar yağışı etkili oldu

Malatya'da kırsal bölgelerde bir süre önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle çevre beyaz örtüyle kaplandı.

'Türkiye bugüne kadar ne çektiyse zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya'da düzenlenen mitingine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, 'Türkiye bugüne kadar ne çektiyse zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir' dedi.

Bakan Özhaseki'den muhalefete tepki

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmaları eleştiren muhalefete tepki göstererek, 'Bizler böyle gayret ederken birileri de çıkıp 'Nerede yaptığınız evler, kimlere veriyorsunuz' diyorlar. Koca koca genel başkanlar böyle diyor. Görmek istiyorsanız gelin yanınıza düşeceğim şantiye şantiye dolaştıracağım sizi ama hiçbiri gelmiyor. Hiç olmazsa deprem üzerinden siyaset yapmayın, bu kirli dilinizi çekin bu insanların üzerinden' dedi.

'Doğru kişinin yanında olacağınıza inanıyorum'

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 'Mahallelerimizde muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda, işbirliği içinde eksiklerimizi tamamlıyoruz. Bugüne kadar el ele, kola kola yol yürüdük, bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malatya'da yoğun ilgi

Miting programı için Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a vatandaşlar yoğun ilgi göstererek sevgi gösterisinde bulundu.

MTÖ öz kaynaklarını bir yılda 8 kat arttırdı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, üniversitenin öz gelirlerini bir yılda 8 kat arttırdıklarını belirterek, 'Bizim dönemimizde URAP tarafından yapılan akademik performans sıralamasında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Türkiye'deki üniversiteler arasında bir önceki yıla göre en fazla yükseliş sağlayan 3. üniversite olarak 126. sıraya yükseldi' dedi.

Hasan Akbudak İMKB, Mersin'de Malatya'yı temsil edecek

Mersin'in Anamur ilçesinde gerçekleştirilecek olan Okullar arası Genç Erkekler-Bayanlar Rugby Türkiye yarı finallerinde Malatya'yı Hasan Akbudak İMKB Mesleki Teknik Lisesi temsil edecek.

Toplam 9197 haber.