Tunceli

Tunceli Haberleri

Tunceli'de yaralı halde kaya sansarı bulundu

Tunceli'de yaralı halde bulunan kaya sansarı tedavi altına alındı.

Munzur Üniversitesi'nde ders kayıt süresi uzatıldı

Tunceli Munzur Üniversitesi'nde ders kayıt süresinin 17 Ekim 2023 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi.

Tunceli'de şüpheli çanta paniği

Tunceli merkezde bir cadde üzerinde unutulan çanta, paniğe neden oldu. İhbar üzerine polis, bölgede güvenlik önlemi alırken, çantanın sahibinin ortaya çıkmasıyla durum normale döndü.

Tunceli'de kar

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 3335 rakımlı Hel Dağı'nın zirvesine kar yağdı.

Tunceli'de sağanak sonrası yollar göle döndü, vatandaş tepki gösterdi

Tunceli'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü, rögarlar taştı. Her yağmurda benzeri manzaraları yaşadıklarını belirten vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Tunceli'de FEDAŞ grevinde çözüm bulunamadı

Tunceli'de maaşlarının iyileştirilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla eylem başlatan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerle şirket arasında henüz bir anlaşmaya varılamadı. 51 gündür devam eylem nedeniyle AKSA Elektrik Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Ömer Kandemir ve beraberindeki şirket yöneticileri de kente gelerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerden şu ana kadar bir sonuç elde edilemedi.

Tunceli'de yaralı halde bulunan kartal tedavi altına alındı

Tunceli'de yaralı halde bulunan kartal, yapılan tedavisinin ardından doğal ortamına bırakıldı.

Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği gözelerde çevre temizliği

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bulunan ve her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği Munzur gözelerinde çevre temizliği gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe kaymakam, belediye başkanı, kurum amirleri, asker, polis, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Dünyaca ünlü çizer Tayyar Özkan memleketi Pülümür'de geldi

Dünyaca ünlü çizgi roman çizeri ve 'Mağara Adamı' (Caverman) karakterinin oluşturucusu Tayyar Özkan, Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi 2023 etkinlikleri çerçevesinde memleketi Tunceli'nin Pülümür ilçesine geldi. Özkan, düzenlenen etkinlikte katılımcılara hayatı ve çizgi roman serüveni hakkında slayt eşliğinde bilgilendirmede bulundu.

Tunceli'de arazi yangını

Tunceli'nin Konoğlu köyünde otluk alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Boz ayı bu kez eli boş döndü

Tunceli'de son zamanlarda aç kalan boz ayılar merkezi yerlere kadar inmeye başladı. Uzun süre yiyecek arayan boz ayı, etrafında gezindiği ahırın boş olması nedeni ile eli boş döndü.

Bu tuzlar üretildiği şekliyle tüketiliyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yer altından doğal olarak çıkan kaynak tuzları, yurt içinin yanı sıra yurt dışına da pazarlanıyor. 3 tuzlanın bulunduğu ilçede herhangi bir katkı maddesi içermeyen ve doğal haliyle tüketime sunulan kaynak tuzları, büyük rağbet görüyor.

Usulsüzlük şikayeti geri çevrilince belediye başkanı konunun incelenmesi için savcılığa başvurdu

Çevreyi ve doğayı koruma, kanalizasyon sularının baraj gölüne akmasını engelleme amacıyla hayata geçirilecek arıtma tesisinin yapılması amacıyla gerçekleştirilen arsa takasında, usulsüzlük ve kamu zararı olduğu iddialarını yalanlayan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, savcılığa başvuran kişinin şikayetini geri alması üzerine, kendisi İlçe Cumhuriyet Başsavcılığına giderek konunun incelenmesi için başvuruda bulundu.

Tunceli'de aç kalan ayılar, hayvanlara zarar vermeye başladı

Tunceli'de son zamanlarda sayıları artan ayılar, aç kalınca köylere ve ilçe merkezlerine kadar inerek, vatandaşların hayvanlarına zarar vermeye başladı.

Tunceli'de baraj gölü ve gölete bir buçuk milyon sazan bırakıldı

Tunceli'de 2023 balıklandırma faaliyetleri çerçevesinde baraj gölü ile gölete, bir milyon 530 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Tunceli'de CSKBE etkinliği düzenlenecek

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi (CSKBE) 2023 etkinlikleri çerçevesinde 'Muhabbet-çizim' atölyesi düzenlenecek.

Tunceli Müzesi, Avrupa'nın en iyi ikinci müzesi ödülünü aldı

Tunceli Müzesi, European Museum Academy Luigi Micheletti Ödüllerinde Avrupa'nın en iyi üç müzesi arasına girdi. 3 yıllık bir geçmişi olan kent müzesi, ikincilik ödülüne layık görüldü.

Kurt, bozayılarla birlikte yiyecek aradı

Tunceli'de, Düzgün Baba ziyaretgahını mesken tutan yaban hayvanları yiyecek aramaya devam ediyor.

İp gibi dizilip ilerleyen Starlink uyduları Tunceli semasında görüntülendi

Starlink uyduları Tunceli'nin Pülümür ilçesi semalarında görüldü.

Toplam 1609 haber.