Milletvekili Demirbağ muhtarlarla bir araya geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ziyaretlerini sürdürüyor. Muhtarlarla bir araya gelen Demirbağ, merkeze bağlı Sarıçubuk Köyü'nde de çelik konstrüksiyon konutlarda incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ziyaretlerini sürdürüyor. Milletvekili Demirbağ ilk olarak Muhtarlar Derneği başkanı Ahmet Gül ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Milletvekili Demirbağ muhtarların sorun ve taleplerine kulak verdi.

DEMİRBAĞ: GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Ahmet Gül kardeşimiz olsun, muhtarlarımızla bir araya geldik. Geçmişten günümüze süre gelen depremle birlikte ilimizde yaşanmakta olan bazı sıkıntıları tekrar gündeme getirdiler görüştük. Zaten aşağı yukarı her hafta veya 15 günde bir milletvekili arkadaşlarımızla gerek çevre ve şehircilik bakanımız, gerekse içişleri bakanımız konuyla ilgili olduğu için AFAD İçişleri Bakanlığı’na bağlı, TOKİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na. Kentsel dönüşüm aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Bakanlıklar nezdinde arkadaşlarımızla ilimizin sorunlarını her defasında masaya yatırıyoruz. 15-20 gün evvel yine son görüşmemize müteakip kentsel dönüşüm genel müdürü ve AFAD başkanı Elazığ’a geldiler” ifadelerini kullandı.

GÜL: VATANDAŞLARIN BEKLENTİLERİNİ KENDİLERİNE İLETTİK

Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Gül’de, “Öncelikle sayın vekilim ziyaretlerinizden dolayı size teşekkür ediyoruz. Daha önce söylediğimiz gibi kim Elazığ için kim bu şehir için kim Elazığ’ın insanları için bir çivi çakıyorsa, uğraş veriyorsa başımızın üzerinde yeri var. Bunu hep söyledik söylemeye de devam edeceğiz. Elazığ’ın sorunlarıyla da birebir ilgilenen insanları hep taktir ettik. Ama hep söylemlerimizde dedik ki bazen bu yanlış anlaşıldı sanki genelleme yapıyormuşuz gibi anlaşıldı. Bazı art niyetli kişiler tarafından farklı lanse edilmeye çalışıldı. Biz dedik ki bu şehrin vekiliyle, belediye başkanlarıyla, muhtarlarıyla, STK’larıyla beraber bu şehir şu anda sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntılar bir an önce çözüme kavuşturmak, insanları bu deprem psikolojisinden artık kurtarmak. Deprem gündemini Elazığ’dan çıkarmak için aynı şeyleri söylüyoruz. Biz de bakan beye aynı şeyi söylüyoruz, vekillerimize aynı şeyi söylüyoruz onlar da bakanlarımıza aynı şeyi söylüyor. Elazığ’ı deprem psikolojisinden kurtarmak için ne yapılması gerekiyorsa aklın yolu birdir diyoruz. O yüzden vekilimizle de güzel bir istişare ettik. O anlattı, biz söyledik. Sıkıntılarımızı anlattık. Vatandaşların kısa sürede ve orta vadede beklentilerini kendilerine ilettik, arz ettik” şeklinde konuştu.

SARIÇUBUK KÖYÜ ZİYARETİ

Milletvekili Demirbağ daha sonra merkeze bağlı Sarıçubuk köyüne gitti. Demirbağ’a AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, AFAD Şube Müdürleri ve AK parti yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.  Milletvekili Demirbağ ve beraberindeki heyet Sarıçubuk köyünde yapımı devam eden çelik konstrüksiyon konutlarında incelemelerde bulundu.

DEMİRBAĞ: BİR YILDA DA BU KADAR 20 BİN ÜZERİNDEKİ BİR KONUTUN YAPILARAK HEMŞEHRİLERİMİZİN İSTİFADESİNE SUNULMASI GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR OLAY

Milletvekili Demirbağ, “En köyü şartlarda önümüzdeki sene kışa varmadan tümü bitmiş olur. Allah hayırlı uğurlu etsin. Ben Elazığ’ımızın yaşamış olduğu peş peşe iki deprem sonrasında böyle kısa bir süre ikinci depremi de dikkate aldığımızda çok kısa bir süre 24 Ocak'ı dikkate aldığımızda da ikinci yılın sonuna geliyoruz. Bunun bir altı, yedi, sekiz ayı yer tespitleri, hasarlar, itirazlar, kesinleştirilmesi ilk bir yıl öyle geçti. Ondan sonraki bir yılda da bu kadar 20 bin üzerindeki bir konutun yapılarak hemşehrilerimizin, insanımızın istifadesine sunulması gerçekten önemli bir olay. Bu bakımdan Cumhurbaşkanımıza, emeği olan çevre ve şehircilik bakanımıza, içişleri bakanımıza hasetten buradan teşekkür ediyoruz. Allah hayırlı uğurlu etin” diye konuştu.

PIHTILI: VATANDAŞLARIMIZ KONUTLARINA YERLEŞMEYE BAŞLADILAR

AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı ise, “24 Ocak ve 27 Aralık depremi nedeniyle ilimizin tamamıyla AFAD ve TOKİ işbirliği ile yapılan konutlarda çok katlı konutların bir çoğu kuraları çekildi ve teslimatları devam ediyor. Aynı zamanda da kısa kesim için çelik konstrüksiyon köy konutları da birçok köyde devam ediyor. Sarıçubuk köyünde de şu anda inşaatlar devam ediyorlar. Biten köy konutlarının da teslimatı TOKİ ve AFAD’la birlikte yapılıyor. Vatandaşlarımız konutlarına yerleşmeye başladılar” ifadelerine yer verdi.

Elazığ Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin