Tunceli Valiliği, festivalde planlanan bazı etkinliklere izin vermedi

Tunceli Valiliği, 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali çerçevesinde düzenlenmesi planlanan 2 müzik gurubunun konserleri ile yapılacak olan bir yürüyüşe izin vermedi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Tunceli Valiliği, 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali çerçevesinde düzenlenmesi planlanan 2 müzik gurubunun konserleri ile yapılacak olan bir yürüyüşe izin vermedi.

Konuya ilişkin Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Valiliğimizce, ilimizde düzenlenecek olan festivalin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi amacıyla ilgili mevzuat çerçevesinde aşağıdaki tedbirlerin alınması kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede ’Grup İsyan Ateşi’ ve ’Grup Yorum’ isimli müzik gruplarının il sınırları içerisinde toplu veya bireysel olarak düzenleyeceği konser, müzik dinletisi vb. adı altında gerçekleştireceği her türlü etkinliğe 2911 sayılı Toplantı Gösterisi Yürüyüş Kanununun 17. Maddesi ve 5442 sayıl İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi çerçevesinde müsaade edilmemesine karar verilmiştir. Ayrıca festival programı dahlinde ilimiz Moğultay Mahallesi Sanat Sokaktan Kışla Meydanı istikametine doğru yapılmak istenilen yürüyüş güzergahı 2022 yılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahı planı içerisinde yer almadığından uygun görülmemiştir. İl merkezimiz ve ilçelerimizde 4 gün boyunca sürecek olan festival programlarının geri kalan kısımlarında herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir. Halkımızın huzur ve güvenliği için festival süresince gereken tüm tedbirler valiliğimizce alınmıştır” denildi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin