Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ son dakika haber

Elazığ

Elazığ gündeminden sıcak gelişmeler, son dakika Elazığ haberleri farklı bakış açısıyla Elazığ haber sayfamızda.

Elazığ Haberleri

Üniversite öğrencileri Elazığ şivesi ile karşılandı

Eğitim öğretimleri için uzun bir aradan sonra Elazığ'a gelen üniversite öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Elazığ şivesi ile 'Sevgili öğrenciler gadanalam hoş geldiniz. Sevgili öğrenciler sizi çok ösgedik' yazılı pankartlarla karşılandı. Yurtlara kayıt yaptıran öğrencilere orcik, badem şekeri ve Ağın leblebisi ikram edildi.

Vali Erkaya Yırık'tan önemli açıklamalar

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda mülkiye başmüfettişliğine atanan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'Mülkiye Başmüfettişliğine atanmamın kasıtlı ve art niyetli bir şekilde AK Parti İl Başkanı ile ilişkilendirmeye çalışılmasını üzülerek takip ediyorum' dedi.

Elazığ'da ateşin kahramanları 8 ayda bin 119 yangına müdahale etti

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da itfaiye ekipleri bu yıl yoğun mesai harcadı. 24 saat esasına göre çalışan itfaiye ekipleri, kentte son 8 ayda bin 119 yangına müdahale ederken, 851 kurtarma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

Kaymakam Şan, yol yapım çalışmalarını inceledi

Elazığ Arıcak Kaymakamı Onur Şan, yapımı devam yol yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Elazığ Belediyesi: Hamzabey Barajı içme ve kullanma suyu bitti

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hamzabey Barajı'nda içme ve kullanma suyunun bittiği belirtildi.

'Akademik yılı öncesi yurtlarda hazırlıklarımızı tamamladık'

2021-2022 akademik yılı öncesi yurtlarda hazırlıkları tamamladıklarını belirten Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Öğrencilerimizi ağırlamadığımız bu süre zarfında gerek sosyal ve kültürel anlamda daha konforlu bir yaşam alanı oluşturmak adına çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

Küçük bir çay ocağında kurulan tiyatro atölyesi marka haline geldi

Elazığ’da 3 arkadaşın bir çay ocağında kurdukları Almila Tiyatro Atölyesi, patentli marka haline geldi. 10 yıl içerisinde yaklaşık 32 farklı oyunda 158 sahne alan atölye sayesinde 7 oyuncu konservatuvar kazanarak hayallerine kavuşma yolunda adım attı.

Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformunu kurdu

KOSGEB’den aldığı bir bilgisayarla işe başlayan ve zamanla büyük bir Ar-Ge merkezi kuran Öğr. Üyesi Doç. Dr. Selçuk Beşir Demir, Türkiye’nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformu olan Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi’ni (AYEUM) geliştirdi. 50 üniversite ve 20 bin kişinin üye olduğu AYEUM, 20 milyon TL’lik bir ithalat çıktısının da Türkiye’de kalmasını sağladı.

Elazığ Valiliğine Ömer Toraman atandı

Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda Elazığ Valiliği’ne İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı.

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binası tamamlandı

Elazığ Belediyesi, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini ekleyerek toplam 7 bin metrekare alan üzerinde bünyesinde idari birim, gasilhane, morg ve caminin yer alacağı yeni binanın yapımında sona gelindi.

AFAD Başkanı Sezer Elazığ'da afet konutlarını inceledi

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Elazığ ve Malatya’daki afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Kuraklık seracıları da vurdu, rekoltede yüzde 40 kayıp var

Dünya ve Türkiye genelinde yaşanan iklim değişikliği seracıları da vurdu. Üreticiler rekoltelerinde yüzde 40'lık bir düşüş yaşadı.

Elazığ'da yaşayan Polonya vatandaşı, Meryem ismini alarak Müslüman oldu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yaşayan Polonya vatandaşı, müftülükte düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olup Meryem ismini aldı.

Toplam 3737 haber.